1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe de Humax 5050C aan te sluiten op LCD en Soundbar

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Flyguy, 12 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste allemaal,

  Ik heb een LCD, soundbar en HDD besteld. De LCD en de soundbar wil ik aan de muur hangen. De HDD (en eventueel later een blueray speler) komt in het dressoir te staan op ongeveer 4 meter afstand van de LCD/soundbar. Alle bedrading wil ik in de muur vrezen. Nu duurt het nog even voordat alles binnen is. Ik moet echter wel al de bedrading (HDMI, Scart etc) in de muur hebben omdat de stukadoor binnenkort langskomt. Ik moet dus nu al, voordat ik alles binnen heb, weten hoe en met welke kabels ik het geheel kan aansluiten. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Hoop dat iemand mij kan voorzien van een aansluitschema.

  Philips Aurea 42PFL9903H
  HDMI: 4x
  Component: 1x
  Scart: 2x

  Philips HTS 8150
  HDMI: 1x
  Optische ingang: 1x
  Coaxiale ingang: 1x
  Scart: 1
  Componentenuitgang: 1x

  Humax 5050C
  Component-aansluiting
  Digitale audiouitgang: optisch
  Scart: 2x
  HDMI: 1x

  Ik heb maar 1 kans (zonder mijn muur open te breken) om dit goed te doen... Hoe sluit ik de LCD, Soundbar en HDD goed op elkaar aan en welke kabels gebruik ik daarvoor?

  Dank voor jullie reacties!
   
 2. Flyguy, je zou het beste ervoor kunnen zorgen dat je voor alle aansluitingen op je tv kabels hebt liggen in die goot in de muur.
  Een hdmi-stekker wil misschien nog later nagetrokken kunnen worden, maar scart-stekkers zijn vreselijk onhandig.

  Niettemin, voor de Humax aan je tv heb je alleen een htmi-kabel nodig. Als de soundbar (ken hem niet) door de tv gevoed wordt is dat dan voldoende, anders moet je vanaf de Humax ook voor het geluid een aparte kabel nemen.

  Je graaft je in, en om toch alle opties open te houden moet je dus alle kabels alvast hebben liggen.
  Straks een Blu-ray speler, en dan een media-player, of toch nog even een oude VHS recorder op je tv aansluiten.... dat kan dan.

  Ik heb zelf zoiets niet gedaan, dus hopelijk krijg je ook wat hands-on ervaring van anderen.

  Marc
   
 3. Ah, mijn vakgebied!
  Heb meerdere showroom opstellingen van medische apparatuur gerealiseerd (met audio-visuele presentaties) waarbij het ook nooit exact duidelijk is wat en waar het moet komen. Loze leidingen frezen in metselwerk wanden geeft een hoop overlast en bij wijzigingen begin je weer van voor af aan. Als je ca. 5 centimeter van een ruimte (woonkamer) kunt missen is het handigst een voorzetwand te maken van gipsplaat op een regelwerk. Aan de onderzijde maak je dan een holle en afschroefbare plint. Wat extra regelwerk om de TV of andere zware voorwerpen op te hangen. Regelwerk ca. 4cm dik dan krijg je er zelf een scartkop doorheen. Gat boren, kabeltje laten zakken, bij plint oppikken en aansluiten.
  Wat kosten betreft zal het elkaar niet veel uitmaken met frezen en stuccen, maar het geeft veel minder stof.

  Succes!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina