1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

stoppen analoge tv

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door nossie!, 9 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beide zijn natuurlijk op te lossen door tunertjes gratis te verstrekken aan de (overblijvende) analoge die-hards.

  Ik meen dat Duitsland een paar jaar geleden in Sleeswijk-Holstein de DVB-T tunertjes gratis verstrekte, omdat het uitschakelen van de analoge TV-zenders een nog grotere kostenpost ophief.

  Tsja, wat is de milieuvriendelijkste oplossing. Altijd weer een rekensommetje met een langere horizon. Productiekosten en stroomkosten zijn slechts een onderdeel van het totale milieuplaatje.
   
 2. En dat zegt wat!
  Daarnaast de extra argumentie om analoge kabel uit te faseren: HDTV.
  Verder wordt in het artikel toch een link gelegd tussen analoge satelliet-verspreiding en analoge kabelverspreiding (van dezelfde zenders).
  (Die discussie wordt in Nederland rond analoge doorgave van TV5 gevoerd.)
   
 3. Ik denk eerder dat tv's zo gaan worden gemaakt dat je er modulair een digitale tuner naar eigen wens in kan clicken(In Duitsland worden zulke
  tv's al gemaakt.).
  Je bespaart zo een losse tuner, maar ik weet niet hoeveel energiebesparing dit zou kunnen gaan opleveren.
   
 4. Ja, een onzinnig verband. Het door kabelaars omzetten van een digitaal dvb-t signaal in een analoog signaal wordt omschreven als "technisch ein aufwendiger Unsinn.", vrij vertaald "technisch complex en onzinnig". Waarom het complex is snap ik niet, elke standaard decoder doet het, en het maakt technisch niet uit of die bij het kopstation staat of bij de eindgebruiker. Hier heel gebruikelijk, waarschijnlijk voor bijna alle zenders die analoog te ontvangen zijn. Die worden bijna allemaal digitaal aangevoerd, en in het kopstation omgezet in analoog.

  Het zou misschien onzinnig zijn als elke kabelklant al een digitale decoder had, maar uit het artikel wordt duidelijk dat dat in Duitsland nog minder het geval is als in Nederland.

  In Nederland gaat het bij TV5 helemaal niet over analoge doorgifte op satelliet die niet meer gebruikt kan worden voor kabel, het gaat o.a. om geld. TV5 mocht zich nog wel beschikbaar stellen voor het analoge pakket, "alleen dan wilde Ziggo ons niet betalen." Zie Kabelraad maart, pagina 6 (pdf), "TV5Monde niet meer beschikbaar bij Ziggo"

  In ruil voor het niet meer analoog beschikbaar stellen krijgt TV5 dus betaald, en een garantie van opname in het digitale pakket. Een dergelijke truc heeft Ziggo ook met Family 7 uitgehaald, en ook UPC is er goed in, met o.a. TV Oranje.
   
 5. Ik vat die opmerking zo op, dat het vreemd is een technisch beter, anders opgebouwd signaal weer terug te zetten in een analoog signaal.Die techniek hebben we nou net verlaten.
  Als we het tempo van de technische ontwikkelingen net zo "snel" te laten verlopen als de zwakste (lees:langzaamste) schakel, zouden we m.i. pas afkomen van analoog bij het overlijden van de laatste analoge die-hard(!). En we zouden ook geen analoge ruimte vrij kunnen maken voor meer HDTV. Daar gaan onze mooie platte HD-schermen.:sad:
   
 6. Dus ik neem aan dat jij een klein formaat tv hebt staan? Een kleine tv verbruikt aanmerkelijk minder stroom als een grote(re)variant en ook dat lijkt me niet erg wenselijk als ik jou redenatie doorvoer. En dan heeft men zeker ook geen plasma tv omdat die nog een tandje minder zuinig met energie omspringen.

  Op zich heb je wel een argument omtrend het energie gebruik, echter zolang er volop groot formaat lcd/plasma tv's verkocht worden en men tegenwoordig ook volop gebruikt maakt van luxe als elektrische terras verwarming dan valt het energie verbruik van die stb erbij in het niet.

  En als het vanuit milieutechnisch oogpunt is. Dan zitten er bij luxe producten als (elektrische)terras/buiten verwarming veel grotere winsten. Laten we dat dan eerst eens gaan afschaffen en ons bezinnen.
   
 7. Verander de wereld, maar begin bij jezelf. Doe je elektrische apparaten en andere energie verslindende producten toch gewoon de deur uit.

  Nee, ik kan je argument niet volgen, fabrikanten maken producten steeds zuiniger. Dan het feit dat energiecrisis een verkeerde woord keuze is, energie kan je ook duurzaam en milieuvriendelijk opwekken, dat noemen ze groene stroom. Energiecrisis bestaat niet olie- en kredietcrisis wel.
   
 8. De meeste op dit "draadje" missen het punt, n.l. dat ze je dwingen om weer extra kosten te maken en ook extra kastjes aan te schaffen/kopen terwijl de gebruiker GEEN enkel profijt heeft/krijgt terwijl de problemen nog legio zijn ( te lezen op deze site) terwijl analoge TV nauwelijks problemen kent, dus eerst maar eens alle problemen oplossen voordat NIEUWE techniek in te voeren.
   
 9. Zonder een technisch verhaal op te houden: aangezien Ziggo vrijwel al zijn decentrale analoge apparatuur uit kan zetten en voor het netwerk alleen nog een glasvezeltje naar de wijkkasten hoeft in plaats van genoeg dikke coax om een rondje rond de wereld te draaien, tussenstations, versterkers, modulators en nog een boel zooi bespaart Ziggo bakken met geld en dan hebben we het niet over dubbeltjes maar over vele tientallen miljoenen. Het is dus niet vreemd dat Ziggo, evenals alle andere kabelboeren, liever vandaag dan morgen de stekker uit het analoge netwerk haalt. (en voor de "groene" kijkers: in combinatie met een moderne (niet al te grote) tv met dvb-c ci+ aansluiting ook nog eens goed voor het milieu ;))
   
 10. Je hebt gelijk natuurlijk, maar ik bedoelde niet het uitzetten van het analoge signaal, maar het doorgeven van een minder groot aanbod analoge zenders. Dat levert bijna geen dirécte besparing op, aangezien de dure analoge verbinding gehandhaaft blijft. De uiteindelijke besparing van het stopzetten van het analoge signaal is inderdaad aanzienlijker.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina