1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

stoppen analoge tv

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door nossie!, 9 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dáár ben ik het mee eens. Dit kan vele malen efficiënter.
   
 2. De topicstarter had het er dus niet over dat Ziggo met het analoge signaal ging stoppen, dit heeft Caiway aangekondigd. Dus jou verzoek slaat kant nog wal.

  En dan nog opereert Caiway volgens mij alleen in gebieden waar andere analoge aanbieders zijn. Zoals gouda daar heb je Rekam (analoog) en Caiway (digitaal), don´t shoot me if I have wrong. http://www.digitalekabeltelevisie.nl/waar/caiway.shtml
   
 3. Beste FJRobert

  de essentie van mijn topic is dat er een extra apparaat aangesloten moet staan (en dus energieverbruik) voor digitale televisie. Niet zo zeer welke maatschappeij dit door geeft. Analoge tv moet blijven.

  By The Way: Gave aktiefoto als gebruikersinfo
   
 4. Maar noch in de ether noch per satelliet is dit het geval. Waarom zou de kabel uitzondering moeten zijn?
   
 5. Beste Eduard08,

  Wij hebben het hier op deze forum over ziggo, dus geen ether of geen sataliet, Indien mensen van onze site gebruik willen maken van en van beide vernoemde mogelijkheden is dit hun keuze.
  Echter, daar waar het gaat om uitsluitend informatievoorziening, is er naar mijn mening geen extra (energie)bron nodig om de televisie aan te hoeven zetten.
  Het gaat er mij om dat je voor info voorziening nog een extra bron nodig hebt, naast je televisie. Of dit nu vanuit de ether, sataliet of cabel komt doet er niet toe.

  Om erlijk te zeggen, ik doe er nu ook niet zuinig mee, maar je moet er wel zuinig mee om kunnen gaan. Bij uitsluitends digitale tv kan dit dus niet. Eveneens niet, zoals in jouw voorbeeld, met meerdere providers.
   
 6. Pang! Sorry, maar Caiw (het bedrijf heet Caiw, de dienst Caiway) heeft een eigen netwerk in het Westland waar ze het hele pakket levert; 24 analoge zenders, digitaal en internet en telefoon. Daar zit geen andere aanbieder op.

  Daarnaast is Caiw ook digitaal signaalleverancier voor een aantal kleinere kabelaars, zoals Harderwijk, Pijnacker en Kabeltelevisie Brabant Gelderland. Op die netwerken blijven mensen gewoon klant van hun eigen lokale kabelaar.

  Voor de Rekam (Gouda) is het weer anders, daar zijn Rekam en Caiw concurrenten. Caiw heeft alleen een digitaal pakket, Rekam analoog en (beperkter) digitaal.

  Caiw is inderdaad van plan op haar eigen netwerk analoog uit te schakelen per eind 2010. Dat is nog niet definitief besloten. Maar er zijn wel een paar verschillen met de situatie bij Ziggo; het digitale basispakket bij Caiway is niet gecodeerd, zodat het met elke DVB-c ontvanger te kijken is zonder smart-card. En bij de introductie van digitaal heeft Caiw alle abonnees een gratis (alleen 10 euro administratiekosten) decoder gegeven. Abonnees worden dus niet op kosten gejaagd bij uitschakelen analoog.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 apr 2009
 7. Hiermee ga je langs mijn argument heen dat je toch een tweede apparaat, naast de televisie, aan heb moeten staan, om alleen maar info te kunnen op doen. In deze tijd (met een behoorlijke energiecrisis) vind ik dit een verkeerde methode.
   
 8. Die decoders zijn maar een tijdelijk verschijnsel. Over een paar jaar worden die alleen nog gebruikt door mensen met verouderde TV-toestellen (die ook al niet energiezuinig zijn).
   
 9. Ik begrijp je argumentatie wel, maar je redenatie is niet reeel. Er zijn veel apparaten in huis die stroom verbruiken en ook nog in de standby-stand staan, maar dat je nou net uitgerekend het digitale tunertje aanwijst als de druppel die de emmer doet overlopen, lijkt me willekeur.

  Koop in de toekomst een energiezuinige tv (of een tv met ingebouwde DVB-T of DVB-C, of zelfs DVB-S tuner) en je hebt toch een milieubewuste keus gemaakt. Die kant gaan we toch op, denk ik.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina