1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 opnames en tegelijk tv kijken

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door frixel, 8 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo mede ziggo`ers.

  Ik heb een vraagje over mijn Humax Decoder.

  Als ik twee opnamens programeer op verschillende netten maar tegelijkertijd of overlappend, dan kan ik nog maar een beperkt aantal netten kijken die dan nog beschikbaar zijn.
  Hoe kan dit nou?Kan ik ergens iets instellen dat je dan nog wel naar andere netten kan kijken?Het valt mij op dat je nog wel kan kijken naar rtl7,rtl8,veronica en rtl5 dacht ik.
   
 2. Hoi,

  Hier wordt vrij duidelijk uitgelegd wat er aan de hand is. De gegeven link naar informatie over de verschillende transportstromen geldt voor het oude @Home gebied. Het overzicht voor Casema/Multikabel vind je hier.
   
 3. Ik heb op http://www.myhumax.nl/faq/ het volgende gevonden en hoop dat dat het verklaart:

  [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Op mijn TV verschijnt de melding: "Zender is door opname niet beschikbaar"

  Dit is geen fout. Uw ontvanger heeft twee ingebouwde tuners. Als u gelijktijdig twee opnames maakt lijkt het misschien logisch dat u geen 3e digitaal programma meer live zou kunnen kijken. Dat zou juist zijn wanneer u ervan uitgaat dat de twee tuners beide nodig zijn voor de opnames.
  Bij digitale TV is het echter gebruikelijk dat er 4 tot 8 TV programma's per kabelkanaal worden uitgezonden. (Dit aantal is afhankelijk van de door de kabelmaatschappij gewenste beeldkwaliteit.)
  Wanneer de twee programma's die u opneemt beide via hetzelfde kanaal (dus via 1 tuner) worden uitgezonden dan is de tweede tuner nog vrij om een live TV-programma, uitgezonden via een ander kanaal, te bekijken.
  Worden echter de twee programma's die u opneemt niet via hetzelfde kabelkanaal uitgezonden dan worden beide tuners gebruikt voor de opnames. In dat geval bent u in uw keuze voor het live te bekijken programma beperkt tot de programma's die door de twee tuners tesamen op dat moment worden ontvangen. De mogelijkheid om 2 programma's gelijktijdig op te nemen en een 3e programma live te bekijken is dus afhankelijk van wélke programma's u opneemt en hoe de kabelmaatschappij de programma's heeft gegroepeerd.
  In de zenderlijst kunt u zien welke zenders beschikbaar zijn om live te bekijken op het moment dat u een dubbele opname aan het maken bent.
  [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tijdens het maken van een dubbele opname werkt de time-shift functie niet meer. Deze functie werkt overigens wel op de twee programma's die op dat moment worden opgenomen.
  Tip: In geval van nood zou u terug kunnen schakelen naar analoge ontvangst via de TV als de gewenste zender tijdelijk niet beschikbaar is wegens opnames.
  [/FONT]
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina