1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV opnemen/PVR/HDD/DVD

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door Hannekje, 8 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij hebben digitale TV (alles-in-1 + full HD TV) en nemen vaak (analoog met een videorecorder) programma's en films op.
  De kwaliteit daarvan is waardeloos en zoals gezegd kunnen alleen de analoog doorgegeven zenders opgenomen worden.
  Is de Humax Duovisio iPVR-9200C i.c.m. een dvd-recorder een oplossing? Het zal de twintuner moeten zijn omdat we vaak het één kijken en het ander opnemen? Ook een dvd-tje wordt regelmatig gekeken.
  Wie heeft raad voor een beginnend digitale kijker!
   
 2. Als je een pvr neemt, is een dvd recorder overbodig, tenzij je zaken wilt kunnen opslaan om voor langere tijd te bewaren. Ik zou in dat geval echter voor de humax 5050 gaan, welke als extra full-hd kan ontvangen en opnemen, HDMI aansluiting heeft en via usb of ethernet aan de pc gekoppeld kan worden waarbij films ook naar de computer gehaald kunnen worden en opgeslagen in een hogere kwaliteit. Een losse dvd speler ernaast om een dvdtje te kunnen kijken en je bent klaar. Vrijwel alle pvr's beschikken over een dubbele tuner.
   
 3. Bedankt voor je snelle reactie, ik vraag me alleen af of het mij zou lukken om films ed. van de Humax naar de laptop te zetten :oops:
   
 4. Ik weet niet of het jou lukt, maar het kan in ieder geval wél :schater:
   
 5. Oké, jij hebt blijkbaar je grapjas aan... :wink:
  Ik vroeg me gewoon af of dat erg ingewikkeld is, of dat het een fluitje van een cent is (bij wijze van spreken dan).
   
 6. Het is niet moeilijk. Het beste kun je daarvoor humax media controller GUI gebruiken: http://www.andrewdsmith.plus.com/hummy/

  Humax levert ook een programmaatje mee, maar dat werkt niet goed.

  HumaxGUI haalt de opgenomen programma's van de harde schijf. Dat gaat traag omdat de usb poort helaas op usb 1 snelheid werkt.
  De bestanden die je van de humax haalt zijn in ts formaat. Deze kun je direct afspelen met VLC of converteren naar iets wat je op dvd kan branden, op je iphone kan afspelen etc bijvoorbeeld met
  http://h2d.wikispaces.com/Convert+.ts+to+.mpeg+using+HDTVtoMPEG2
  of
  http://www.squared5.com/

  Dit is volgens mij het enige apparaat dat digitale kabelopnamen laat overzetten naar een pc. Er is ook een opvolger van de recorder (de HDPVR-1000C) , maar geen idee of je daar ook de opnames vanaf kunt halen. Verder zijn er nog wat oplossing die direct op de pc opnemen, maar dat is waarschijnlijk niet wat je zoekt.
   
 7. De HDPVR-1000c heet bij Ziggo iHDR5050-C (HD-PVR), nu sinds een maand ofzo leverbaar, en is prima vanaf een PC benaderbaar. Daarnaast kan ook de Siemens Gigaset M750 C IR al jaren vanaf een PC benaderd worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina