1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeld centreren bij breedbeeld

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rsterren, 8 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ha,

  Als ik mijn TV (philips cineos 42PF9641D/10) op breedbeeld zet is rechts een balk (groen, standaard 'geen input' kleur) van ongeveer een halve centimeter te zien en bovenin links een witte stippelijn.
  Mijn decoder is een Humax 5000.

  Hoe ik de beeld verhoudingen in de humax ook verander de balk blijft.

  als de TV op automatisch staat is de balk weg, maar dan regelt hij bij films de zoom verkeerd...
   
 2. Je vertelt niet hoe je de Humax op je Philips TV hebt aangesloten, maar ik neem aan via HDMI? Kijk dan eens wat er gebeurt als je de upscaling van de Humax aan- of uit zet, dus als je de output wisselt tussen 576p, 720p en 1080i. Het kan zijn dat je Philips TV bij HD signalen geen overscan gebruikt, waardoor je dus ook stukjes van het beeld aan de randen te zien krijgt die gewoonlijk (bij SD signalen) buiten beeld vallen. Je zou ook in de handleiding van de TV na kunnen kijken hoe jouw Philips met overscan omgaat en of dit (bij HD signalen) is in- en uit te schakelen. Bij recente Sony TV's is dat namelijk het geval. Overigens heb ik zelf bij HD signalen juist een voorkeur voor 1:1 pixelmapping (dus geen overscan) omdat dit de beste beeldkwaliteit oplevert op een paneel met een native resolutie van 1920x1080, aangezien er dan niet hoeft te worden geschaald. Ook vind ik het prettig om bij films op DVD de volledige beelduitsnede te zien zoals die op de DVD staat en (doorgaans) door de regisseur is bedoeld. Ik moet zeggen dat ik daarbij nooit last heb van groene stroken of witte stippellijnen.
   
 3. Hij is aangeloten via HDMI idd.
  als ik de Humax op 720p of lager zit is het weg!
  dus op 1080i komt de rand erin.

  in de specs van de TV hebben ze het ook over :
  640 x 480i - 1Fh, 640 x 480p - 2Fh, 720 x 576i - 1Fh, 720 x 576p - 2Fh, 1280 x 720p - 3Fh, 1920 x 1080i - 2Fh

  over overscan kan ik niets vinden...

  alvast bedankt, voorlopig staat hij op 720p, maar dat is natuurlijk niet de bedoelling bij een fullHD tv.
   

 4. Ik heb de handleiding van deze TV even doorgenomen en daarin is inderdaad niets te vinden over het uit- of aanzetten van overscan (iets wat met mijn TV wel kan). Maar ik vond wel iets over het corrigeren van de horizontale beeldpositie met de cursortoetsen (achterin de handleiding, bijlage 4). Daarmee zou je die groene strook wellicht weg kunnen krijgen (tenzij er dan aan de linkerkant weer een groen strookje tevoorschijn komt ...).

  Overigens is dit geen Full HD TV. Bij de specificaties staat namelijk dat de HDMI ingangen maximaal 1080i signalen accepteren, dus geen 1080p, en daarmee kan het dus geen Full HD TV zijn. Ik vermoed dan ook dat de paneelresolutie ook kleiner is dan 1920x1080, zodat signalen met 1080 beeldlijnen toch niet in hun native resolutie worden weergegeven. Dat betekent dat je ook niet of nauwelijks kwaliteitsverbetering hoeft te verwachten bij gebruik van 1080i signalen. Je kunt de Humax dus net zo goed op 720p laten staan, en daarmee is je probleem dan opgelost.
   
 5. Geen Full HD.... damn...
  zo is hij ons wel verkocht.....

  maar goed, klopt idd, geen 1080p...

  Met de cursortoetsen is idd het beeld te centreren!
  de groene rand is nu weg! in 1080i mode.

  De streepjes bovenin zijn er nog wel.....
  maar die zijn niet zo irritant als die groene balk.

  hartelijk bedank voor de info en de moeite!
  Groet,
  Rob
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina