1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

humax decoder aansluiten op 2e tv

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door yolasc, 7 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Humax HD decoder en ook een digitale Humax decoder. De eerste is aangsloten op mijn flat screen in de woonkamer en werkt perfect. Nu probeer ik de digitale decoder met een splitter vanuit de wandcontactdoos en een signaal versterker aan te sluiten op een 2e tv in de slaapkamer. Tot op heden geen enkel signaal op 2e tv. Heb al verschillende stekkers geprobeerd maar niets helpt. De digitale decoder werkt goed als ik hem aansluit op mijn flat screen in de woonkamer. Dus daar ligt het probleem niet. De kabel is totaal 10 meter lang met een onder breking op dat punt heb ik de signaal versterker geplaatst. Is er iemand die mij kan vertellen waar het probleem zit. Of hoe ik alles dan wel moet aansluiten. Heb ook al kontakt gehad met de helpdesk maar daar word ik ook niet wijzer van.
   
 2. Splitter en signaal versterker ? Die logica ontgaat mij effen. Het is eigenlijk heel simpel. Vanuit de wandcontactdoos ga je naar de signaal versterker (ingang versterker). Ik ga er effen vanuit dat die versterker 2 of meer uitgangen heeft. 1 uitgang van de versterker gaat naar de HD decoder in de woonkamer en de andere uitgang van de versterker gaat naar de Humax decoder op de slaapkamer. Je hebt dus niets minder nodig dan 3 coax kabels (wel a.u.b. van fatsoenlijke kwaliteit en niet die troep van een bouwmarkt) en een fatsoenlijke versterker (geen troep van de bouwmarkt). 1e coax kabel gaat van de wandcontactdoos naar de versterker ingang. De 2e coax kabel gaat van de versterker uitgang (uitgang 1) naar de HD decoder in de woonkamer en de 3e coax kabel (10 meter) gaat van de versterker uitgang (uitgang 2) naar de Humax decoder op de slaapkamer.

  Een splitter raad ik nooit aan want de meeste bouwmarkt splitters zijn gewoon troep die het signaal helemaal verzwakken. Als je een versterker hebt dan is een splitter totaal overbodig.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina