1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis 3.0 modem, wie heeft hem al ?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dutchy_40, 7 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ok duidelijk ! Leek me al sterk wat Kingpin hier op 't forum vermelde, dat de snelheid al omhoog is, van de plus bundel. Op de Ziggo site staat ook nog steeds vanaf 1 september
   
 2. Tja.. en de HD is weer eens lekker op dreef,
  vanmorgen bij nr2 geweest die een storinkje had, na contact werdt er verteld dat er "gewoon" 20/3 uit de muur moest komen

  uiteindelijk heeft hij zich er wel bij neergelegd ( de kennis) maar blij is hij er niet mee, hij wil ook snel downloaden, maar upgrade naar extra was niet van toepassing

  de helpdeskmedewerker wilde een monteur inplannen, toen heb ik het gesprek overgenomen, en gevraagd of de monteur ook de tijd kon verplaatsen, aangezien het nog geen 1 sept. is

  ik moest uitleggen wat de huidige snelheid is en hoelang het zo bleef.
  beetje jammer, dat de zaterdaghulp wel memo's leest, en vervolgens zijn eigen verhaal er aan maakt
   
 3. Alles-in-1 Extra bedraad via Linksys WRT54Gv7 router:

  [​IMG]

  Tijd voor een nieuwe... :roll:
   
 4. zo gister lekker alvast een netwerk upgrade gedaan nieuwe rouer (sitecom gaming router N300 gigabit)en nieuwe cat 5e kabeltjes als ik toch bezig ben.
  Kan ik voorlopig vooruit komende tijd nu hopen dat me modem snel komt en dat hier snel die 120 mb ook komt
   
 5. Eindelijk het nieuwe modem is binnen, ik heb het dan over een Arris TM702. Helaas zijn de snelheden op dit moment alleen lager dan ik gewend was, zeker de upload snelheid is zeer droevig :S 0,9Mbps met geluk net 1,2Mbps dat was voorheen toch echt 3Mbps. Overigens klopt het dat je 4 Downstream lijnen hebt maar nog steeds 1 Upstream lijn en klopt het ook dat die Upstream lijn nog gewoon Docsis 2 is? Dat zegt de status pagina van het modem namelijk wel.
   
 6. Ik ga nu het modem installeren, laat jullie vanavond als het modem is ingelezen weten hoe het is gegaan :cool:
   
 7. Nadat ik hem heb aangesloten kon ik 3 minuten later al mijn activatie-gegevens invoeren.

  Hij is nu volledig online en doet het als een trein!:applause:
  [​IMG]


  Alleen heeft hij maar 3 downstream ipv 4... iemand enig idee of dit kwaad kan? :giveup:
   
 8. Ja 1 upstream klopt, die is 5Mbit.
  Probeer je modem nog eens te rebooten, zie hieronder mijn ervaringen:

  Ik heb daarnet ook mijn modem geinstalleerd en hetzelfde meegemaakt wat veel mensen hebben meegemaakt: eerst prima snelheid, daarna zakt het in en is het niet vooruit te branden. Maar na nog een reset is het nu weer goed.


  Inderdaad gebeurt het volgende (alles met IE8 gedaan) :
  1. Activeren lijkt in eerste instantie mis te gaan, er komt een melding dat het mislukt is. Daarna moet je op F5 drukken en 'opnieuw verzenden' toestaan. Daarna komt er een melding dat activeren gelukt is, dat het modem binnen 10 minuten internet geeft en dat je als dat niet zo is het modem zelf moet resetten. Dat gebeurde bij mij dus niet, dus na een minuut of 5 het modem gereset.
  2. Nadat het modem voor de tweede keer gereboot is gaat hij nieuwe firmware proberen op te halen. Dat merk je doordat het modem na het opstarten met de DS en US leds gaat knipperen terwijl Power en Online blijven branden. Dan rustig afwachten tot dit knipperen stopt.
  3. Bij mij is de eerste keer het downloaden van de nieuwe firmware mislukt, de leds gingen op een gegeven moment wel uit, maar in het status-log wat je op 192.168.100.1 (soms) kunt uitlezen stond dat het mislukt was. De snelheid was toen erg traag en instabiel. Aangezien dat zo bleef heb ik opnieuw het modem gereset waarna opnieuw de firmware gedownload werd (leds knipperden). Nu stopte het knipperen van de LEDS vrij snel (paar minuten ipv 10 minuten de eerste keer).
  4. Stap 1/2/3 had ik gedaan met een laptop direct aangesloten. Nu de router aangesloten en daarom het modem opnieuw gereboot en de router laten opstarten. In eerste instantie leek alles prima te gaan, ik kreeg ook gewoon hetzelfde ip-adres terug wat ik altijd al had. Na enige tijd bleek echter dat de snelheid achterbleef en dat ik ook een 50% packetloss had, vreemd genoeg niet als ik naar mijn gateway pingde, maar wel alles wat 'verder' zat. Websites wilden bijna niet openen. Router opnieuw gestart, maar packetloss bleef.
  5. Daarna nogmaals het modem laten rebooten, startte normaal op (net als in stap-4) en de router aan laten staan. Packetloss nu verdwenen en de snelheid weer goed.
  [​IMG]
   
 9. In sommige delen van multikabel gebied heb je nog maar 3 kanalen. Dat worden er 4 als CMTS vervangen is, maar voor 50Mbit is 3 kanalen meer dan genoeg.
   


 10. misschien een idee om dit in een eigen topic te zetten met een faq te maken met hoe je je modem moet registeren en hoe je moet handellen als je een probleem krijgt.
  scheelt weer 65 blz met posts door te lezen.
  en met de zoek optie krijg je zoveel resultaten dat je niet weet waar je moet beginnen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina