1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis 3.0 modem, wie heeft hem al ?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dutchy_40, 7 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kom ik thuis, ligt er een briefje van tnt dat ik mijn pakketje op het postkantoor op moet gaan halen, na 13:00 de eerst volgende werkdag.:pompom:

  Dus dat wordt maandag pas mijn modem ophalen.
  Ook staat er op dat een handtekening en legitimatie vereist is:?

  Misschien maar beter ook zo, zit ik in ieder geval dit weekend niet zonder internet als het niet zou werken:oyeah:
   
 2. Natuurlijk gaat de modem werken!
   
 3. Gister mail gehad, vanmiddag het modem, na de 15 minuten online,
  ruime 48 down en 4,5 up, dus ik klaag maar ff niet hier :)
   
 4. Nou, het modem is binnen! Vanmiddag afgeleverd bij een van onze buren met een keurig briefje van TNT. Zojuist geactiveerd en ongeveer 15 minuten later werkt alles als een zonnetje, op volle snelheid!

  Hopelijk blijft dat zo. En dan een paar maanden genieten totdat Alles-in-1 Plus wordt verhoogd, want dan doe ik een stapje terug...

  Voorlopig ga ik zo blij slapen :applause:

  EDIT: Het activeren heb ik zonder router gedaan. Daarna dan ook volle snelheid bekabeld rechtstreeks op het modem. Vervolgens modem uitgezet, weer aangezet en toen ging hij weer een minuut of 10 software downloaden (2 lampjes knipperen). Is dat logisch? Vervolgens de router aangezet en daarna mijn laptop. Toen had ik ook verbinding (draadloos), maar de volle snelheid haal ik dan niet: down ongeveer 20 Mb/s, up wel 5 Mb/s. Dat is misschien niet zo vreemd, aangezien ik nog een 'oude' router heb (WRT54G). Of zou die het wel moeten kunnen trekken? Morgen zal ik eens testen hoe de snelheid bekabeld via de router is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 aug 2009
 5. A-I-1Plus is al verhoogd naar 20/3, dus je kan meteen een stapje terug doen, als je dat zou willen.....

   
 6. Ik dacht dat dat pas in september/oktober zou gaan gebeuren?
   
 7. Per 1 september toch????? Mensen die de plus hebben betalen 15 euro minder per maand dan de extra bundel. Als die nu al een zelfde snelheid hebben, als de personen met de extra bundel zonder de nieuwe modem, wordt 't echt eens tijd om de gang van zaken eens bij kassa of zo aan te kaarten. Want dit zou echt van de zotte zijn.
   
 8. Gisteren is bij kennissen alles-in-een plus geinstalleerd, de 'oude' snelheid van 10 down 1.5 up. Monteur gaf keurig aan dat de verhoging per/op/vanaf 1 september wordt doorgevoerd.
   
 9. Na het activeren moet je de modem de eerste tijd even met rust laten, er wordt nieuwe firmware e.d. gedownload en kan rebooten. Dan niet zelf het modem rebooten want dan gaat dat proces niet goed en duurt het allemaal langer...

  Met een standaard wrt54G kun je alleen de "54Mbit Wireless-G" versie gebruiken. Echter is geen 54Mbit haalbaar. In de praktijk haal je daarmee op een schoon/leeg kanaal met goede sterkte en een 54Mbit radioverbinding niet meer dan een doorvoer van 25 tot 30Mbit. Dus wil je draadloos toch de volle snelheid halen zul je een "N" versie draadloos moeten gebruiken, zowel router als laptop.

  Of de WRT54G met een kabel de 50Mbit haalt moet je even proberen, de komende 80 of 120Mbit zal wel niet lukken verwacht ik.
   
 10. Bedankt voor je reactie, Cees. Aangezien ik toch van plan ben om terug te gaan naar Alles-in-1 Plus, vind ik een draadloze max. van ca. 20 Mb/s (nog) niet zo'n probleem. Pas als Plus straks naar 30 Mb/s gaat, zal ik aan een "N"-versie router moeten. Tot die tijd zal ik me eens rustig gaan oriënteren...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina