1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing Film1 HD

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door PietH, 7 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteren een nieuwe LCD tv aangeschaft met een HUMAX IRHD-5000 tuner. Natuurlijk direct HD proberen. SPORT1 HD was echt een schitterend beeld. Ook even Film1 HD geprobeerd maar daar zag ik allemaal strepen met digitale blokjes in het beeld en dit was niet om aan te zien. Wat kan hiervan de oorzaak zijn en hoe op te lossen? Bedankt alvast voor alle informatie die ik krijg.
   
 2. Ik zou eens even je signaalsterkte en BER rate controleren als je m op Film1 HD hebt staan. Waarschijnlijk een BER>0 en dan wordt het tijd om de coaxkabels/pluggen te vervangen of een goede versterker in de meterkast te zetten. Het kan overigens zomaar dat je dan op een ander kanaal een goed beeld hebt, aangezien die op een andere frequentie zit. Wellicht zit je in de buurt van een DVB-T (digitenne) zendstation en heb je last van instraling.
   
 3. Wellicht domme vraag: hoe controleer ik signaal sterkte en BER rate?
   
 4. ga in je menu van de humax, navigeer helemaal naar beneden klik ok, dan bij signaal sterkte staat de BER. Als die 0 is dan is er niks aan de hand hoor. Pas als die afwijkt van 0 is er een probleem. ik had gisteren ook storing op Film1 HD dus ligt niet aan je bekabeling. Het is nu gewoon weer goed op Film1 HD dus zou het bij jou ook weer goed moeten zijn?
   
 5. Zal vanavond controleren. Alvast bedankt voor je antwoord.
   
 6. Ik heb gisteren wat testen gedaan.

  Sport1 HD: Beelden slecht
  BER : 0
  Sterkte 31%
  Kwaliteit 80%

  Film1 HD: Beelden slecht
  BER: 0
  Sterkte 26%
  Kwaliteit 80%

  Eurosport HD: Beelden goed
  BER: 0
  Sterkte 37%
  Kwaliteit 100%

  Vlak voordat de kabel ingestoken wordt in de Humax heb ik er nog een splitter opzitten die signaal splits naar stereo receiver and Humax. Toen ik deze splitter verwijderde ging de sterkte van alle HD kanalen naar waarden in de 40% en was overal het beeld goed. Ik heb nu alleen natuurlijk geen stereo ontvangst. Wat raden jullie aan om te doen? Kan ik er een soort signaal versterker tussenzetten en waar zou ik die versterker dan moeten plaatsen? Voor of na de splitter? Veel vragen maar ik ben een leek op dit gebied.
   
 7. versterker liefst zo dicht mogelijk bij het punt waar de kabel je huis binnenkomt. Deze heeft normaal meerdere uitgangen dus liefst geen splitter meer gebruiken.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 8. Ben het eens met MrDroopy,

  Splitter er tussen weg laten en gebruik een goede signaal versterker. Het liefst van Hirshmann. En gebruik ook het liefst Hirshmann koka 799 digitaal coax kabel. was bij ons een een groot verschil. kijk hier eens http://images.google.nl/imgres?imgu...ls=org.mozilla:nl:official&sa=N&start=63&um=1

  hier Film 1 HD

  sterkte 72% en kwaliteit 100%

  Hierbij gebruik ik de, Hirschmann TRAS 1000B ( doos waar het signaal binnen komt ) Hirschmann GHV20M versterke, Hirschmann krimp connectoren, Hirschmann einddoos FS1N, Hirschmann Koka 799 coax kabel, Hirschmann radio antenneplug mannetje en vrouwtje.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 apr 2009
 9. Versterker zo dicht mogelijk bij het ingangssignaal plaatsen maar je kan ook de splitter op de uitgang van de humax gooien.
  Ik ben ouderwets,ik gebruik geen splitter voor mijn stereo maar gebruik een muur kastje met verdeler radio/tv en dan niet zo'n goedkoop bouwmarktding met afsluitweerstand maar een echte einddoos van Hirschmann.
  Koop wel een regelbare versterker want teveel signaal is ook weer niet goed.
  Maar zelf zou ik dus eerst gewoon de splitter na de humax gooien,dus op de uitgang, de humax krijgt dan het volle signaal,geeft dit ook door,en er achter ga je pas naar de stereo toe met een splitter.
   
 10. Heb nu een hirschmann versterker direct na ontvangspunt in de meterkast geplaatst en nu is de signaalsterkte > 60% en kwaliteit is 100%. Geen storingen meer op beeld.

  Dus probleem is opgelost ... allen bedankt voor jullie hulp.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina