1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo steelt 8 zenders weg bij analoge abbonementen?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door now line on the horizon, 6 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is waar. Dat de lokale omroepen nog niet digitaal doorgeven worden is IMHO meer een technisch probleem, dat met de "einspeisung" van het betreffende signaal te maken heeft.
  Tot nu toe voegt Ziggo, als proef, grotere lokale omroepen zoals bv. TV Den Haag, voor een groter gebied in de regio toe dan alleen in Den Haag zelf.

  Toch moet ik er niet aan denken dat we bijvoorbeeld hier in de regio ook nog eens al die lokale omroepen van Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland etc. te zien krijgen. Dat zou onnodig veel bandbreedte vragen.
   
 2. Stiekum breekt Ziggo haar diensten af. Minder leveren onder het mom van ruimte maken voor digitale signalen. Je wordt gedwongen straks alles digitaal af te nemen, waarom? Digitaal is beter te commercialiseren dan analoog. Daarom zal analoog langzaam uitsterven, zie schrappen zenders
   
 3. U heeft het over een posting van 22 septermber 2008 op een ander forum.
  Waar op zich niets mis mee is.
  Alleen wat is dan de toegevoegde waarde?
  En u bent u een ontevreden klant.
  Kan ik u helpen?


   
 4. Loopt ie natuurlijk wel het risico dat ie daarna zijn pseudoniem moet aanpassen..:oyeah:
   

 5. http://dutchmedia.nl/blog/?p=1601

   
 6. @Decibert: wat heeft een ontheffingsverzoek om programmaraden te mogen negeren te maken met het niet digitaal doorgeven van lokale omroepen?
   
 7. Jij schreef een stuk eerder
  Vervolgens wordt bekend dat Ziggo volledige ontheffing vraagt, zij het dat de reden voor dat verzoek niet degene is die jij noemde, en niet met hetzelfde doel, hoewel er wel een verband is. Het mogen negeren van de programmaraad hangt ermee samen dat zij zelfstandiger kunnen bepalen welke zenders digitaal worden doorgegeven, waaronder de lokale omroepen.
   
 8. Voorlopig zijn er alleen maar zenders en diensten bijgekomen. Dat analoog (gedeeltelijk) afgebouwd wordt ligt nogal voor de hand. Inderdaad om ruimte te maken: op 1 analoog kanaal kunnen ca. 6 digitale zenders, in een veel betere beeldkwaliteit.
  Dat doet niet alleen Ziggo. Kijk eens om je heen. De aardse analoge zenders als Lopik, zijn toch ook verdwenen. Over de hele wereld is het niet anders.
   
 9. Voor voormalig Casema klanten zijn er misschien kanalen bijgekomen sinds Ziggo, maar voor @Home en Multikabel ligt dat wat anders. De laatste tijd zijn er voornamelijk kanalen verdwenen.

  Misschien is het handig om eerst eens dit topic door te lezen voordat je deze discussie opnieuw start. Tot dusver zijn frequenties die zijn vrijgekomen door analoge kanalen te verwijderen niet in beslag genomen door andere diensten maar toegevoegd aan de voorraad ongebruikte frequenties. Vooral bij Ziggo/Casema is dat zeer duidelijk omdat zij hun frequentie band opdelen in blokken waarbij zij het blok voor de analoge TV kanalen niet gebruiken voor andere diensten. Er komen door het verdwijnen van analoge kanalen meer en meer ongebruikte bandbreedte in dat blok dat pas te benutten is als Ziggo/Casema weer eens een grote analoge kanalen opschuif actie uitvoert zoals een paar jaar geleden voor het laatst is gebeurd. Technisch nergens voor nodig, maar er is kennelijk een manager bij Ziggo/Casema die van soort bij soort houdt bij de indeling van zijn frequentie band.
   
 10. Wat interessant om dit allemaal te lezen, ik wist niet eens dat ik zo veel kanalen had.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina