1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo steelt 8 zenders weg bij analoge abbonementen?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door now line on the horizon, 6 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb het bij mijn toelichting op het stukje over hoe je "diens" moet lezen over aanbieder en geef voor de zekerheid even tussen haakjes aan wat de aanbieder in dit verband is, dus Ziggo, en de aangeslotene, dus de klant. Voorbeelden om het artikel te verduidelijken dat je niet goed geïnterpreteerd hebt.

  Wat je hier nu weer mee wilt zeggen is mij niet duidelijk. Wij hadden nu toch over de interpretatie van het artikel?
   
 2. Wat een gedoe in deze discussie over het analoge kabel signaal....
  Ik kijk al meer dan 3 jaar digitaal en wil niet anders meer. In vergelijking met analoog is het digitale beeld vele malen beter.

  We leven tegenwoordig in het digitale tijdperk en ik zie het als een vooruitgang:
  De platenspeler hebben we inmiddels allemaal de deur uit gedaan voor een cd speler.
  De videorecorder is inmiddels in elk huis vervangen door de dvd speler/hdd recorder.
  En nu is het moment dat langzaam iedereen overgaat van analoog naar digitaal tv kijken.
   
 3. Sterker nog, er lopen allerlei pilots met het digitaal uitzenden van lokale omroepen zoals Oog TV en Seaport TV
   
 4. Ja, dat is mij bekend, dank je wel. De kabelaars zijn al meer dan drie jaar bezig met "proeven met doorgifte lokale omroep". Blijkbaar is het heel ingewikkeld om te doen wat Caiw en dergelijke al jaren doen. Je zou de indruk kunnen krijgen dat de proeven bedoeld zijn als excuus naar de politiek om nog niet te beginnen met de digitale doorgifte van alle lokale omroepen. Want dat is iets wat naar verhouding veel kost en weinig oplevert.

  Maar wat heb ik er aan dat in een andere regio een pilot loopt? Als mijn lokale omroep alleen analoog beschikbaar is, wordt ik gedwongen naast digitaal ook analoog te blijven kijken. Ziggo probeert klanten naar digitaal te pushen (dat neem ik ze ook niet kwalijk) door zenders uit het verplichtte deel van het basispakket alleen digitaal door te geven (dat neem ik ze wel kwalijk). Daarbij presenteert Ziggo digitaal als volwaardig vervanger van analoog. En dat is het niet zolang niet alle zenders digitaal doorgeven worden aan alle klanten.
   
 5. Het gaat er wel om wat jij denkt, want jij plaatst dit citaat omdat jij denkt dat het relevant is. En als ik vraag waarom dat relevant is komt er geen antwoord.

  Een forum is juist leuk als je wilt weten wat anderen denken en waarom. En ja, ik wil weten wat jij denkt en waarom je die artikelen aanhaalt.

  De openings post ging origineel over het afschakelen van analoge kanalen. Dat mag Ziggo doen, en daar zegt de mediawet niets over (ook niet jouw citaat). Daarna ging de discussie ook over het alleen maar digitaal doorgeven van zenders die door programmaraden dringend geadviseerd zijn. Ik had de indruk dat je daarom dat artikel plaatste, maar ondertussen ben ik de draad volledig kwijt.
   
 6. Het is een mogelijkheid dat het voor anderen interessant is, hoe ik denk over zaken. Het gevaar hierin is dat ik een mening ga geven en dat zou dan weer uitgelegt kunnen worden dat die mening, een mening is van Ziggo.
  Iemand die een posting maakt hoeft geen commentaar of een mening over zaken te geven.
  Misschien net als ik zaken onder de aandacht brengen en dan kunnen de lezers zich een eigen mening vormen. Als voorbeeld het artikel van Dutchmedia, daar kan een lezer een mening over hebben, ik breng het onder de aandacht omdat ik "denk" dat het relevant is in deze topic, wat inderdaad gaat over het afschakelen van analoge kanalen.

   
 7. Dank je voor deze link, dat plaatst jouw eerdere citaat in een context, en nu pas begrijp ik waarom je het plaatste.
   
 8. Je hebt gelijk, ik schreef "substantieel" terwijl er "significant" staat.
  Volgens Van Dale's synoniemenwoordenboek is Significant= belangrijk, groot, zwaarwegend, van belang etc.
  Zoals vaak is de wet hier niet erg duidelijk.
  Nu kijkt meer dan de helft van de Ziggo abonnees digitaal. Dat lijkt mij "significant", maar een ander zal dit wellicht anders uitleggen.
   
 9. Misschien heeft meer dan de helft van de Ziggo abonnees een geregistreerde smartcard, maar het bezit van een smartcard is natuurlijk geen indicatie dat die abonnees ook daadwerkelijk digitale TV kijken.
   
 10. Dat ben ik helemaal met je eens. (Gelukkig, soms zijn mensen het nog wel eens met elkaar eens :wink: )

  Dat wil alleen zeggen dat dan alle mustcarry-zenders (ned1,2,3, regionale en lokale omroep en 2 Vlaamse zenders) ook in het digitale pakket moeten zitten. En daar voldoet Ziggo niet aan.

  Overigens is maar de vraag hoeveel mensen er digitaal kijken. In de laatste persberichten heeft Ziggo het over 1.2 miljoen digitale abonnees (van de totaal 3.2 miljoen), maar in het AD van 20 maart zegt John Burger van Ziggo dat al meer dan de helft van de klanten de "digitale techniek al in huis heeft". Je zou haast gaan denken dat Ziggo de officiële cijfers aan de lage kant houdt, omdat ze nog niet voldoen aan hun verplichtingen. Maar misschien denk ik te paranoïde.

  Maar hoeveel mensen digitaal kijken heeft niets te maken met het helemaal uitschakelen van analoog. Dat zou mogen. Maar als je nog een significant deel analoge kijkers hebt moet je de must-carry zenders ook analoog doorgeven. Als je in één keer analoog uitzet heb je geen analoge kijkers meer, en dan ben je ook van het probleem af...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 apr 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina