1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door peppes, 6 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo.

  Heb zaterdag ook de cisco opgehaald. Inderdaad werkt het interactieve gedeelte al. Maar waar ik mee zit, en dit begrijp ik niet helemaal als ik jouw post lees, is de beeldkwaliteit.
  Ik heb de samsung hd tuner, en ik moet zeggen dat de samsung een VEEL beter beeld geeft dan de cisco!
  Kleuren, scherpte ook op de sd kanalen vind ik van de samsung veel beter.
  Ik vind op dat met de cisco er een soort waas over het scherm komt. Veel minder mooie kleuren (rood lijkt soms oranje) in grote vlakken zoals muren zie ik allerlei "gefriemel" in beeld, zelfs bij de hd zenders.
  Het hele beeld vind ik vlak, waar ik bij de samsung juist zo blij was met het mooie strakke en rustige plaatje wat deze gaf.
  Enig idee wat er mis kan zijn? Het ligt niet aan de bijgeleverde retourklare verdeler die bij cisco wordt geleverd. Want als ik de cisco weer vervang met de samsung heb ik weer perfect beeld.
  Hoop op wat reacties met misschien een oplossing, want als dit de "standaard" is ga ik weer terug naar de samsung, ondanks dat ik dan vele leuke dingen ga missen. (interactieve tv)

  groeten

   
 2. ik heb ook de samsung 360 ernaast en qua beeld doet de cisco het zelfs iets beter zoals ook door anderen bevestigd. Ik neem aan dat je m hdmi hebt aangesloten? Anders misschien toch een maandagmorgen model geweest
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. slecht beeld

  Hallo Peppes,

  ik heb sinds een paar dagen de Cisco en ik ondervind hetzelfde als jij. Het is een vlak onscherp beeld, er zit geen body in, het mist wat. Mijn vorige decoder, een panasonic, deed het met scart veel mooier. Is jouw beeld inmiddels veranderd? Je melding op het forum is al wat ouder en ik zie geen reacties. Wanneer dit niet beter wordt breng ik de Cisco terug, ik ben erg teleurgesteld omdat ik een super strak beeld verwachtte.

  gr. Petar
   

 4. Hoi Petar

  Ik heb hem gewoon terug gebracht, was niet om aan te zien. Heb nu de humax en die is bijna net zo goed als de samsung.
   
 5. Dan zit er toch iets niet goed in je instelling van je Cisco of je TV. Bij mij is het beeld echt super.
   
 6. ALLE instelling geprobeerd op zowel de cisco en de tv. Cisco waardeloos beeld, cisco eraf, samsung erop, perfect beeld.

  Overigens is deze klacht bekend, zoek maar eens via google en op dit forum.
   
 7. Zoek ook maar eens via Google en dit forum voor genoeg mensen die het tegendeel beweren. Kortom: of er zit echt verschil van apparaat naar apparaat, of in de gebruikte apparatuur/instellingen of combinaties daarvan

  Ik heb iig perfect beeld.
   
 8. Waar ik dus pas net achter ben na het lezen van dit forum is dat de HDMI resolutie telkens weer terug springt naar 576p en je dus zelf elke keer na opstarten dat ding in de instellingen op 1080i moet zetten om scherp beeld te krijgen.

  Vandaar dat de HD kanalen maar een fractie beter er uit zagen dan de SD kanalen .. maar nu is alles een heel stuk beter.

  Ik snap niet dat deze instelling niet vast blijft.

  Hetzelfde met audio voorkeuze .. ook pas achter gekomen na lezen van dit forum dat er wel DolbyD is mits je maar telkens opnieuw audio channel 2 kiest met rood (mits het kanaal het ondersteund).

  Het zou erg fijn zijn als de Cisco was vasthoudender zou zijn met de instellingen.
   
 9. De resolutie hoort ie ook vast te houden en dat doet hij bij mij ook meestal wel, maar soms is ie het ineens kwijt. Het lijkt een hdmi handshake probleem te zijn. ik denk dat ie het hier 1 a 2 keer per maand kwijt is.
   
 10. Ik had mijn cisco eerst in de woonkamer staan (gekoppeld aan een HD-ready tv) en daarbij moest ik ook 'regematig' de resolutie weer van 576 of 1080 af halen en op 720 zetten.
  Nu staat hij boven in het naaiatelier (duur woord voor hobbykamer met 4 varianten naaimachine) van mijn vrouw (gekoppeld aan een andere HD-ready tv) en nu blijft hij rostvast op 720 staan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina