1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

H380r

Discussie in 'Samsung DCB-H380 (HDTV)' gestart door nerood, 5 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteren een "alles in 1" pakket ontvangen.
  De HD ontvanger aansluiten met de SCART-kabel die erbij zat.... geen beeld. Moest eerst een HDMI kabel kopen :sad: (Ziggo bellen... "er moet een component kabel in de doos zitten, meneer..." en of ik wel goed gekeken had... nou ja zeg.
  Maar goed, wel een perfect beeld vooral met HD zenders.
  Ik heb wel een paar opmerkingen en vragen:

  opm:
  De Samsung zapt net zo snel als de vorige (Nokia 119c).

  Beeld via HDMI lijkt niet beter t.o.v. de Nokia 119c (SCART) voor de niet HD kanalen. Alhoewel ik de soms aanwezige blokvorming en "stilstaande neuzen" nog niet gezien heb, dit zou een verbetering zijn.

  vragen:
  Op welke resolutie moet de Samsung worden ingesteld bij HDMI?

  De aspect instelling lijkt op de TV geblokkeerd te worden.
   
 2. Met een SD-ontvanger ontvang je de SD-zenders in digitale kwaliteit.
  Met een HD ontvanger ontvang je de HD-zenders in HD-kwaliteit, en énkele SD-zenders in een scherpere resolutie. Dat is afhankelijk van de zender. (Merkbaar) kwaliteitsverschil tussen de HD-ontvanger en de SD-ontvanger is er dus niet op elke SD-zender, en is duidelijker waarneembaar met een Full-HD tv dan HD-ready.
   
 3. Na een week kan ik wel stellen dat de SD zenders beter zijn via HDMI dan SCART. Het beeld kwaliteits verschil met SD zenders zit voornamelijk in het merk. In de winkels zie je een paar merken er duidelijk uitspringen, ook zelfs met analoge zenders. Daarnaast zie ik bij HD uitzendingen bij schermen van 32" zeer weinig verschil tussen HD en HD ready. En al helemaal niet als je er twee meter vanaf zit.
   
 4. Bij mij zat er ook alleen een SCART kabel bij. Waardeloos, wie stuurt er nou een HD decoder rond zonder HDMI kabel... (Component vind ik ook geen alternatief, want dan moet je het geluid nog steeds los aansluiten. Nu loopt het geluid via HDMI naar tv en vanuit tv weer via optisch naar de versterker. Moest dus ook een losse HDMI kabel kopen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina