1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony D3000 met Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door dickterlouw, 5 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Smartcard gehaald bij de Mediamarkt, zo'n paars plastic doosje. Ze hebben m daar ook meteen voor me hebben geactiveerd.
  Hoe ie er uitziet? Voorkant met chip wit met blauw ziggo-logo en paars irdeto-logo, de achterkant is blauw met in witte letters 'smartcard' en een blauw ziggo-logo.
   
 2. OK, dan heb je in ieder geval geen 'verkeerde' smartcard (voor het voormalig @Home gebied) in handen gedrukt gekregen, want dat zou zomaar kunnen in Breda, aangezien de omliggende plaatsen tot het voormalige @Home gebied behoren. Kijk of je de smartcard kunt testen in een andere digitale ontvanger.
   
 3. Vandaag getest, bij iemand (in hetzelfde gebied) in een externe Humax-decoder gestopt. En wat zien we? Alle zenders komen uitstekend door!
  De smartcard lijkt dus goed te zijn...

  Ik overweeg nu serieus om toch maar over te stappen op een externe decoder al zou ik dat toch zonde vinden, want voor zover ik de zenders kan bekijken ben ik uitermate tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit.
  Iemand nog een idee :?:
   
 4. Ik blijf het een vreemd probleem vinden. Het feit dat teletekst gewoon werkt bij de zenders die op zwart staan (en wel teletekst uitzenden natuurlijk, niet alle zenders doen dat) is het bewijs dat de ingebouwde DVB-C tuner wel degelijk alle zenders ontvangt.

  Ik krijg hier precies hetzelfde als ik een niet-aangemelde smartcard waavan de preview periode is verlopen in de AlphaCrypt in mijn Sony TV steek: gecodeerde kanalen blijven (uiteraard) zwart, maar teletekst werkt.

  Er moet bij jou dus een probleem zijn bij de samenwerking tussen je AlphaCrypt module en de smartcard. Probeer de Alphacrypt te ruilen, want deze zal zo in een andere ontvanger met CI slot evenmin goed werken. Mischien kun je tevoren nog even proberen om alle fabrieksinstellingen van de AlphaCrypt module terug te zetten. Dat gaat via het setup menu van de TV.
   
 5. Ik was je al voor geweest, Riparius.
  Vanmiddag de Alphacrypt geruild met als resultaat: 'Wrong smartcard inserted' en dus helemaal niets meer (op ned1 na dan).
  :evil: :evil: :evil:
   
 6. Heb je (met deze nieuwe Alphacrypt) al geprobeerd de interne fabrieksinstellingen te resetten? Met fabrieksinstellingen zouden de mededelingen van de AlphaCrypt namelijk in het Duits moeten zijn (maar dat kun je gemakkelijk weer veranderen in Engels). Waar heb je deze AlphaCrypt gekocht? En is het wel een AlphaCrypt Classic (geen Light)?
   
 7. Heb je misschien de smartcard er verkeerd om ingestoken? Als de AlphaCrypt Classic CAM op tafel ligt met het AlphaCrypt logo naar boven dan moet ook de chip op de smartcard naar boven wijzen en het deel van de smartcard waar de chip zich bevind moet als eerste in de CAM worden gestoken. Ik schuif altijd eerst de smartcard in de CAM en daarna de CAM in de TV. En deze handelingen voer ik uit met een TV die uit staat. Pas als het hele circus erin zit gaat de TV aan.
   
 8. Als de smartcard weer werkt in de CAM kan je de volgende stap uitvoeren:
  Controleer welke kanalen je niet kan ontvangen aan de hand van de volgende kanalen/frequentie lijst:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1340775

  Als alle niet te ontvangen kanalen bij elkaar zitten op een bepaalde frequentie dan is er een kans dat er sprake is van interferentie door niet goed afgeschermde COAX kabel materialen, of misschien heb je je TV wel doorgelust zitten via een video/HDD recoder wat ook niet aan te bevelen is.
   
 9. Ja, geen effect.

  Is een Classic, gekocht bij de lokale pc-boer.

  De ontbrekende kanalen zitten niet op dezelfde frequentie, heb de tv rechtstreeks op de wanddoos aangesloten maar dat helpt niet, het signaal (BER-waarde) van de ontbrekende zenders is prima.

  Die zit goed, anders is de melding 'no card' ipv 'wrong card'.
   
 10. Mijn broertje heeft een D3000 en daar werkt de AlphaCrypt Classic CAM naar behoren evenals in de T3000 die mijn ouders hebben. Dit is echter in Ziggo/Multikabel gebied. Ik heb even geen idee wat er dan bij jou verkeerd gaat.

  Misschien is deze geruilde AlphaCrypt Classic CAM dan niet goed?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina