1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony D3000 met Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door dickterlouw, 5 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,
  na lange tijd twijfelen heb ik mijn Sony D3000 voorzien van een Alphacrypt-module. Op de diverse fora heb ik gelezen dat dit type tv soms problemen heeft met het ontvangen van een aantal zenders (het '396 mhz probleem'). En dat is dus bij mij ook het geval :cry:
  Het vreemde is dat de zenders die ik mis uit verschillende Transport Steams komen en dus niet (allemaal) uit het 396-blok. Bij mij gaat het bijvoorbeeld om Ned3, Net5, Rtl7 en NGC (en nog een flink aantal andere zenders).
  Ik vraag me nu af of ik hier toch met het bekende probleem te maken heb of dat er hier iets anders aan de hand is. Ik heb de juiste instellingen gebruikt (casema-gebied: 374 mhz, 1111) en een nieuwe firmware-versie op de Alphacrypt-kaart staan (3.18 volgens mij).
  Hopelijk is er iemand die mij duidelijkheid kan geven of dit probleem inderdaad niet op te lossen is en ik dus toch beter voor een externe decoder kan gaan (want ik mis toch wel veel interessante zenders) of dat ik iets heel erg over het hoofd zie...
  Vast bedankt voor de reacties!
   
 2. Hier gaat het mis, dat moet 372 MHz en 5555 zijn. De door jou genoemde waarden gelden voor het omringende @Home gebied.
   
 3. Sorry, foutje. :oops: In het bericht dan...daarin de verkeerde instellingen neergezet. In mn tv staan wel de juiste instellingen (372 MHz - 5555).
  Probleem blijft dus nog...
   
 4. Kun je nog eens even precies het typenummer van je TV geven? Volgens Mascom zelf werkt de AlphaCrypt module (met firmware versie 3.18) niet correct in de X3000, X3500 en W3000 series, maar wel in alle andere series Sony Bravia toestellen.
   
 5. Het is een Sony Bravia KDL-32D3000
   
 6. De AlphaCrypt moet correct kunnen werken in dit type, er zijn ook vele berichten van gebruikers te vinden die dit bevestigen. Heb je wel een snelscan uitgevoerd?
   
 7. Ik heb vanalles geprobeerd, en met snelscan en de juiste frequentie en netwerknummer pakt ie inderdaad de meeste zenders, maar een aantal blijft er dus 'zwart'. Ik krijg van deze zenders overigens wel de programma-informatie binnen, maar dus geen beeld/geluid.
   
 8. OK. In feite worden dus wel alle zenders gevonden maar niet alle zenders die je zou moeten kunnen ontvangen gedecodeerd? Kun je een andere smartcard proberen? Gebruik je goed afgeschermde bekabeling? Heb je al eens geprobeerd wat er gebeurt als je de coaxkabel vanaf de wandcontactdoos rechtstreeks op de Sony aansluit? Heb je al eens in het menu gekeken hoe het staat met de BER waarden van de diverse zenders, ook de zenders die ogenschijnlijk geen probleem geven?
   
 9. Het signaal (BER-waarde) is uitstekend voor zowel de goed werkende als voor de zenders die geen beeld geven. Het rechtstreeks aansluiten op coaxkabel heeft dus ook weinig effect (heb het wel even geprobeerd...).
  Wat mij trouwens opviel is dat de niet zichtbare zenders naast de programma-informatie ook teletekst gewoon goed doorgeven.
  Lijkt er dus op dat het probleem toch echt in de decoder of smartcard zit.
  Ik zal eens proberen of een andere smartcard iets oplost.
   
 10. Het probleem zit zo goed als zeker in je smartcard. De DVB-C ontvanger werkt goed, de BER waarden zijn uitstekend, alle zenders worden gevonden, en je AlphaCrypt module werkt ook correct in je TV, anders zou er geen enkele (gecodeerde) zender gedecodeerd kunnen worden.

  Vraag: waar heb je die smartcard vandaan? En wat is de kleur van die smartcard, aan de zijde met het logo (dus niet aan de zijde met de chip)?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 apr 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina