1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verslechterde signaal kwaliteit op digitale TV frequenties

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 5 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En de verhoogde BER waarden op alle frequenties zijn weer terug. Is het toch weer een aantal uren goed gegaan...
   
 2. Net bij de controle of de extra smartcard al werkt ook gelijk even gecontroleerd of de BER waarden weer normaal zijn. Helaas, nog steeds dezelfde verhoogde BER waarden op alle frequenties als gisterenavond.
   
 3. Idem hier, al kan ik daar nog RTL7 en SciFi aan toevoegen. Als RTL4 geen signaal heeft, kan ik gelijk niet digitaal kijken naar RTL5, 7 en SBS6. Altijd tesamen storing. Als er wel signaal is, dan gaat dat gepaard met hoge BER-waardes. Ik heb alle kabels nagelopen. Op goede momenten is de signaalsterkte hoger (mede door andere aansluitingen) maar meer kan ik niet verbeteren en de meldingen en hoge BER-waardes blijven komen. Soms moet ik wel analoog gaan kijken, al wordt je daar echt niet vrolijk van.
   

 4. Hier idem hetzelfde, ik merkte het op vanaf 27 april oid, ook hogere BER waardes op alle kanalen en analoog soort witte ruisstrepen, niet constant maar wel vrij regelmatig :)

  EDIT: Postcodegebied 1741 btw
   
 5. De hele dag zijn de BER waarden vandaag niet meer 0 geweest en de BER waarden lopen steeds hoger op. 20 is nu zo'n beetje de ondergrens en bij de 722 MHz werd zojuist even kortstondig de 112 gehaald. De resetter heeft vandaag zeker een vrije dag?
   
 6. Zat rustig RTL 7 te kijken... en huppa , 20:30 en de storing begint weer, nu
  wel heel extreem, beeld blijft zwart op de RTL zenders=>E48 , op alle ontvangers. En op andere zenders blokjes en verhoogde BER waardes.

  Zucht Zucht Zucht.......:sad::sad:

  Het wordt tijd dat ik analoog maar weer ga aansluiten vrees ik.
   
 7. Hier net ook heel even boven op de slaapkamer. RTL zenders zijn altijd al laag qua signaal boven. Alle zenders rond de 50% sterkte en 100% kwaliteit, maar de RTL zenders en SBS komen niet boven de 8% sterkte met heel vaak BER waarden boven de 0. Als het nou aan de bekabeling lag, waren alle zenders wel slecht qua signaal. Of heb ik het mis?
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 8. Dat hoeft niet per se. Met mindere kabels ben je ook gevoelig voor instraling/interferentie. In Noord Holland is de frequentie van Ziggo DTV voor RTL 4,5,7 en SBS 658 MHZ. De frequentie van bouquet 2 van Digitenne zit in Noord Holland op 666 MHz.

  Wanneer je kabels niet top zijn, merk je dat in NH dus door verslechtering van de RTL kanalen vanwege Digitenne instraling.
   
 9. Hmm zijn wel de zenders waar ik het meeste storing op heb. Maar dan blijft het feit dat ik er overdag geen last van heb, alleen 's avonds. Dus dat het dan aan de kabels ligt lijkt me sterk.
   
 10. Dank voor je uitleg. Dichstbijzijnde Digitenne mast is geloof ik Krommenie of Wijdewormer. Toch tezijnertijd de kabels naar boven maar even vervangen. Weet niet waar mijn pa ze vandaan heeft, dus maar even het zekere voor het onzekere.

  Nogmaals bedankt!
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina