1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Installatie Interactieve TV bliift hangen

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door jazperader, 4 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Vanwege mijn werkzaamheden als toeleverancier voor Ziggo heb ik een Cisco 8455DVB ontvanger gekregen met een accreditatie voor Interactieve TV.

    Omdat pas vanaf 13 maart de soft-launch is geweest van deze dienstverlening dacht ik dat mijn problemen ermee te maken hebben gehad dat Interactieve TV nog niet actief was, maar het schijnt dat de activatie wel vaker blijft steken.

    Ik kan mijn probleemstelling echter niet goed terugvinden in bestaande threads op dit forum. Hier is mijn euvel:

    Als ik Interactieve TV probeer te installeren dan geeft hij na 20% (na fabrieksinstellingen herstellen) aan, middels een oranje popup, dat de installatie op de achtergrond wordt voortgezet. wanneer ik dit blijf checken bij 'info' dan blijft dit op 'bezig' staan.

    TV zelf werkt perfect. Ik heb direct op het basispunt de ééngatsdoos aangesloten (ik heb zelf kabelinstallaties gedaan, dus dit zit wel goed...) en daarop de breedbandversterker. Daarna zit met de bijgeleverde kabel de Cisco PVR aangesloten. Tuner1: Signaalsterkte 82%, kwaliteit 100%

    Eén van mijn contacten bij Ziggo wilde mij assisteren, maar dit komt er tijdens kantooruren niet van, en ik wil de beste man niet storen buiten kantooruren.

    Ik ben benieuwd of iemand van Ziggo dit leest, of dat de community mij kan helpen hiermee.

    Gr, Jazper
     
  2. Eh, ik heb de cisco al bijna 1 jaar en al die tijd is er (zij het zeer mager) interactieve tv geweest.

    Daarvoor moet de cisco wel een provisioning doorlopen.
    Deze provisioning is wat er blijft hangen bij jou, maar die staat min of meer los van interactieve tv.
    Ik heb bijvoorbeeld wel een geslaagde provisoning, maar neem geen iTV (en ook geen VOD) af.
    Mede door de provisioning is de cisco in staat om een veel uitgebreidere epg te laten zien.

    Je weet zeker dat alle materiaal retourgeschikt is, want dat heeft de cisco wel nodig om te kunnen provisionen (wat een woord)

    Uit de beschrijving van jouw aansluiting begrijp ik dat het aop in je woonkamer zit (je schrijft basispunt -> breedbandversterker -> cisco), of zit er nog ergens een doos oid tussen?
     
  3. Correct

    Jouw beschrijving is correct; mijn aop is in de huiskamer.
    Vroeger was de stelregel: daar waar de groene kabel in huis binnenkomt, en dat is dus daar ;-)

    Die ééngatsdoos zit dus hier direct op en verder is alles exact aangesloten zoals de handleiding aangaf.

    Maar goed... dat provisionen gaat dus fout... is daar door mij iets aan te doen?
     
  4. Was hier indertijd niet anders. Remedie hier was om Cisco een keertje van de stroom te halen en vervolgens opnieuw starten. Dan via het menu opnieuw "provisionen". Hier lukte het de 2e of 3e keer wel gewoon. Zoals TheGrouch al meldt ben je er dan nog niet: het iTV product moet ook geactiveerd zijn op je kaart. Dit kun je via het internet op "mijnZiggo" controleren, of gewoon iets proberen te starten op de Cisco natuurlijk.
     
  5. Wordt vervolgd

    Ik ga vanmiddag eens aan de slag hiermee...

    Het zou gek zijn als ik geen interactieve TV op mijn smartcard geactiveerd heb staan, want dat is de hele reden waarom ze mij dat kastje hebben gegeven :-P

    Maar goed... dat is nog altijd geen garantie...

    Dank voor de tips tot zover. Mocht iemand nog verhelderende ideeën hebben, dan zijn ze meer dan welkom!
     
  6. Als de powercycle niet helpt, probeer dan ook eens 'terug naar fabrieksinstellingen'.
    Als dat niet helpt, dan is er misschien buiten je huis iets niet helemaal goed.
    Ik heb zelf met de volgende situatie:
    aop - breedbandversterker (2e uitgang) - ~20 m hirschmann kabel - dubbelgats hirschmann doos - cisco
    een gelukte provisioning en op beide tuners 100%/100%.
    Met jouw korte bekabeling zou het dus zeker moeten werken.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina