1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVB-C + Philips essence

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door yuku, 2 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedemiddag,
  Ik wil graag een philips essence met de hub waar o.a. een ci slot inzit.
  In de handleiding van de essence staat dat er een dvb-c tuner aanwezig is (wordt nergens op het net en winkel over gepraat)en ik wil er dus een cam insteken voor hd tv zodat alles via de tv bediend kan worden. Is er iemand die hier al ervaring mee heeft?of advies kan geven?
  alvast dank!
   
 2. Philips heeft van de op dit moment in de handel zijnde modellen (de xx03 serie) doorgaans twee uitvoeringen. Een zgn D model en een H model.

  Zo ook van de Essence modellen:
  42PES0001D
  42PES0001H

  D modellen beschikken over een DVB-T tuner, welk in combinatie met een Conax CAM in Nederland gebruikt kunnen worden voor Digitenne (zonder CAM kun je alleen kijken naar Ned1, 2, 3 en je eigen regionale zender).
  H modellen beschikken naast over een DVB-T tuner ook over een DVB-C tuner. Deze is echter niet door de Nederlandse kabelaars gecertificeerd en er is dus geen door hen ondersteunde CAM voor. Je kunt hem wel gebruiken met een Alphacrypt module maar daar zitten wat "risico's" aan door de CI+ ontwikkeling welk niet 100% compatible is. Zie voor meer info hier op het forum bij alle Alphacrypt onderwerpen.

  De H modellen zijn officieƫl niet door Philips voor de Nederlandse markt bedoelt, omdat dus die meerwaarde hier niet ondersteund wordt en zij dus niet de klachten van "hij doet het niet" willen hebben. De H modellen zijn oa voor Denemarken, Noorwegen en Finland bedoelt (vandaar ook dat er geen Nederlandse spec sheet van is).
  H modellen kun je soms via webwinkels kopen, de meeste normale handelaren hebben echter veel moeite om deze bij Philips te krijgen.
  De meeste web winkels spreken dus niet over de DVB-C mogelijkheid omdat ze de D versie hebben.

  De aankomende modellen van Philips zullen over een CI+ slot beschikken. CI+ wordt wel ondersteund (binnenkort) door Ziggo (UPC nog geen bericht van). Het beschikken over een CI+ slot is echter nog geen garantie op werking, daarom test Ziggo op dit moment oa de nieuwe modellen van Philips en Sony. Of er ook een nieuwe versie van de Essence komt is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er voorlopig niet op eerlijk gezegd.
   
 3. Hartelijk dank Mr Parker voor de reactie, ik ben er een stuk verder mee nu maar twijfel of ik niet even moet wachten dan..Heb je ook enig idee waarom er geen opvolger lijkt te komenvan de essence? (het is het toch het mooiste ontwerp, beste testresultaten door consumentengids april, en maar 2 kabels naar de tv)maarja das persoonlijk he?
  Nogmaals dank.
   
 4. De reden dat er (nog) geen opvolger is kan eenvoudig weg zijn dat het model nog te recent is. Het was immers zo'n beetje de laatste die aan het rijtje toegevoegd werd. Bij de sites van Philips die over de komende modellen gaan, en de pers presentatie uit portugal staat naast de "nieuwe" modellen dan ook gewoon de Aurea v2 en de PES0001.

  De consumenten bond moet je niet te veel geloven. Ze doen best aardige dingen maar vaak moet je de test resultaten even zelf goed bekijken en beoordelen.
  De tv kwam wellicht als beste uit de test, maar waar is hij mee vergeleken?
  Ik heb de test zelf niet gezien en kan dus niet zo 1-2-3 over oordelen, heb het blad bij mijn ouders nog niet nagekeken.
  De huidige 9703 heeft in ieder geval betere specificaties zover het op het paneel aankomt en zou dus beter moeten zijn. De 9803 (led backlight) is dan weer persoonlijk. Van (lokaal) dynamisch contrast wordt ik in ieder geval niet vrolijk en is voor mij dus een optie die nooit geactiveerd zou worden.

  Het ontwerp van de PES is aardig, hoewel sony met de X1 er ook wat van kan.
  Bij de nieuwe modellen zijn er ook extra platte, maar deze hebben "alles" ingebouwd ipv een externe hub. Afhankelijk van je overige installatie zou dit 2, 3 of meer kabels betekenen.
  Meer: Je sluit alles direct op de tv aan.
  3: Je gaat gebruik maken van de interne tuner die hopelijk gecertificeerd wordt door ziggo en je sluit verder een fatsoenlijke receiver via hdmi 1.3a aan op de tv. Op die receiver sluit je vervolgens alle andere bronnen aan. Voordeel is meteen dat al het geluid via lip sync (mits de receiver het ondersteund want het is een optionele feature van 1.3a welk dus niet perse aanwezig hoeft te zijn op een 1.3a receiver) automatisch gecorrigeerd wordt.
  2: Je neemt ipv de interne tuner een losse hd tuner die bijv ook kan opnemen en of interactieve tv aan kan. Deze decoder sluit je dan ook aan via de receiver zoals bij 3 kabels.
  Je receiver gaat dan dus als "hub" werken.
   
 5. CI+

  Vlgs Hardware.info gaat Ziggo vanaf mei CAM's ondersteunen obv CI+. De alphacrypt in mijn CI-slot blijft nog wel werken, maar dat kan elk moment afgelopen zijn. Weet iemand of een normale CI interface in mijn TV via een softwareupdate of andere aanpassing geschikt gemaakt kan worden voor CI+? Ik wil wel zo'n Ziggo-CAM gaan gebruiken, maar ik wil er geen nieuwe TV voor kopen (net als de rest van Nederland die opgescheept zit met een CI-slot voor hun DVB-C tuner).
   
 6. Helaas, bestaande TV's met een 'normale' CI kunnen NIET opgewaardeerd worden naar CI+.
   
 7. softwarematig niet nee, maar waarom kan een tv-fabrikant geen hardware matige update doen? de loewe heeft ook losse ci-modules, dus deze eruit, en een ci+ terugbouwen?
  zeg maar net als je computer,pci-slot...kaartje eruit, kaartje erin?

  zal vast wel een oplossing voor komen, tja betalen zal je zekers moeten, maar als dit redelijk is, waarom niet?

  berrie
   
 8. Daarnaast ben ik ook uitermate benieuwd naar wat het effect zal zijn als je een CI+ module in een CI slot gaat stoppen. Tenminste als het al niet mechanisch wordt geblokkeerd.
   
 9. Een CI+ cam in een gewone CI-decoder zou moeten werken als een gebruikelijke CAM, maar dan alleen voor kanalen waarvan de provider heeft aangegeven dat er geen extra beveiliging nodig is.

  Tot zover de theorie volgens de specs. De praktijk zal uitwijzen of het echt zo werkt, en voor welke kanalen de extra beveiliging ingeschakeld zal zijn.
   
 10. Om het niet complexer te maken dan het al is stel ik voor om "standaard DVB CI slot" te gebruiken i.p.v. "gewone CI-decoder" en "standaard DVB CI CAM" i.p.v. "gebruikelijke CAM". Dan is er een duidelijk onderscheid met "CI+ slot" en "CI+ CAM".

  De CI+ specificatie geeft aan dat de CI+ CAM in backwardscompatibility mode met het standaard DVB CI slot moet kunnen functioneren, dus lijkt het mij dat daar ook opgetest wordt door het gekozen keurings/certificeringsinstituut. Anders mag een CI+ CAM immers het CI+ logo niet dragen. Als straks blijkt dat de Ziggo CI+ CAM van Ziggo in een standaard DVB CI slot bij geen enkel kanaal zorgt voor weergave, dan kan de conclusie getrokken worden dat Ziggo bij alle kanalen de extra beveiliging heeft aangezet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina