1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Haperend beeld

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door DanielvdMark, 31 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo!

  Ik heb al enige tijd de cisco ontvanger, aangesloten via hdmi naar tv. Heb last van wegvallend beeld en de melding dat de kabel niet goed aangesloten is en dat ik contact op kan nemen met de helpdesk mocht dit probleem blijven.
  Als ik naar mijn signaalsterkte kijk is dat 100%, signaalkwaliteit is ook 100% en BER is 0.

  Wat kan ik er aan doen?
  Groet,
  Daniel
   
 2. Cisco al gereset?
   
 3. weg vallen beeld

  Ja ik heb af en toe hetzelfde probleem in Den Helder .Dat kan zijn omdat hier de interactieve tv nog niet werkt en dat daarom nog geen firmware update's zijn aangekomen .Maar bij mijn cisco gebeurd het met dezelfde melding .Bij mij krijg ik het signaal niet boven de 81 % al is de kwaliteit wel 100 % en de ber 0.0 .
  Heb van alles geprobeerd om het signaal op te voeren .Ik had voor deze decoder een hirsmann versterker met ook het signaal op 80-82 % . Ook de nieuwe 1 gats aansluit doos en in het aansluitpakket geleverde versterker geeft geen hoger signaal .Oftewel het ziggo signaal komt niet goed door al zegt de helpdesk dat het signaal goed:pompom: genoeg is .Wie weet de oplossing ?.
   
 4. Dat staat los van elkaar. Voor firmware updates hoeft interactieve tv niet te werken
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2009
 5. weg vallen beeld

  Ik heb echter op het forum gelezen dat na een firmware update het signaal bij iemand ook beter werd . Of dat ziggo wetend dat de cisco met dubbele tuner een beter signaal nodig heeft ,dat ze de signaal sterkte verhoogt hebben .
  In ieder geval met de duurste antenne kabel en zelfs nadat ik mijn cisco een meter van de een gats kabel doos heb geplaatst , blijft het signaal rondt de 82 % .Zelfs met experimenteren met verschillende antenne eengats aansluitdozen waarop de groene dikke kabel van ziggo direct binnen komt ,blijft het dus knudde .Waarschijnlijk zit er ergens zoals wij electriciens/werktuigkundige zeggen ,een kromme volt !.:pompom:
   
 6. Mijn cisco staat ca 20 meter vanaf de 1-gats aop icm de breedbandversterker en heeft 100%/100% op beide tuners.
  Mogelijk is het ergens buiten je huis niet goed.
   
 7. @ikkedus:

  Hoe bedoel je resetten? fabrieksinstellingen resetten?
  Zijn er nog meer dingen die ik kan controleren/veranderen? AOP zit bij mij in de meterkast en tussen AOP en verdere aansluitingen zit een hirschmann versterker.

  Groet,

  Daniel
   
 8. versterker

  de hirschman versterker moet wel van het type zijn die 2 richtingen op kan werken ,dat ivm het interactieve gedeelte .Mijn oude hirschman kon dat niet en heb ik vervangen voor de versterker in het interactieve installatie pakket .
  En als ik de verhalen op het forum mag geloven moet je constant resetten als het fout gaat en eventueel alles op fabrieks instellingen terug zetten . Heeft bij mij gewerkt toen ik geen beeld meer had . De cisco had het hdmi signaal uitgeschakeld maar toen ik weer de oude euro/scart kabel aansloot had ik weer beeld .Na resetten was alles weer ok .
   
 9. Ik heb na de meest recente firmware update ook na een aantal dagen dat het beeld schokkerig wordt. Of dat het geluid ineens wegvalt.

  Stekker eruit en na een minuut werkt het dan wel weer. Maar ideaal is het niet.
   
 10. Zoals al eerder en later gemeld, probeer eerst 30 sec.de stroom eraf wanneer decoder aan staat, daarna stroom er weer op.
  Dit wordt een harde reset genoemd, nadat de Cisco weer op spanning komt, wordt de sofware helemaal opnieuw geladen, het kan n.l. een sofware probleem zijn die op die manier kan worden opgelost.
  Soms moet je inderdaad nog verder gaan door de Cisco eerst weer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en alles opnieuw instellen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina