1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing en blokjes in de regio Schagen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Titan, 31 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik kom uit Schagen. De laatste twee weken valt het bij mij op dat er bijna iedere avond zomaar in één keer veel blokjes te zien zijn, dit duurt ongeveer 3 minuten en dan is alles normaal. Dit euvel doet veel voor op de nederlandse commerciele omroepen en diverse buitenlandse kanalen. :cry:

  Later op de avond gebeurt het vaak nog één keer. Ik heb ziggo gesproken en die zeggen dat het aan de binnenhuis installatie ligt of aan scartkabels. Terwijl de storing op drie verschillende decoders voordoen in huis. We hebben ongeveer driejaar geleden opnieuw kabels gelegd met goede kwaliteit en aansluiting. Andere mensen in de beurt zeggen het ook te hebben. Maar hoe meer mensen dit euvel hebben, hoe eerder ziggo er wat aan gaat doen. :shock: Want irritant is het wel!!!

  Dus laat je stem en ervaring weten. :giveup:

  Mijn dank hiervoor. :applause:
   
 2. Hier in Schagen(1742) hetzelfde probleem!
  Ook met 3 ontvangers. En wat betreft die 3 minuten... soms duurt het wel langer bij mij...

  Heel vreemd, is sinds een paar weken zo.
   
 3. Op dit moment (23:50) zijn de commerciele zenders (RTL4, 5 , SBS6 etc)weer niet te kijken. Een en al storing. BER waarde ongeveer ~3000 .
  Kan me niet voorstellen dat het aan mijn thuis installatie ligt, overdag namelijk geen enkel probleem! Probleem doet zich weer tegelijk voor op alle 3 de decoders.
  Moet toch weer analoog gaan kijken dus, net zoals ik afgelopen dagen 's avonds ook deed :S

  //edit
  Alle zenders die storen bevinden zich inde frequentie 642 tot 660 . Klinkt dus toch als een storing van buitenaf. Zenders in een andere frequentie doen het namelijk prima (sommige in de buurt van de 600 wel BER > 0)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 apr 2009
 4. Noteer voor mij aub het tijdstip wanneer het gebeurt gedurende een paar dagen.

  het 3 minuten is moeilijk uit te zoeken, als het in de hele wijk zo is (vraag is rond zou ik zeggen) zouden er meer mensen last moeten hebben van blokken.

  Ik weet wel dat er in schagen een hoop onderhoud is geweest (misschien nu nog , dat moet ik even nakijken op de zaak morgen)

  de blokjes zijn alleen op digitaal , zou je kunnen kijken hoe het analoge signaal is ? (sneeuw / ruis / dakjes etc ^? ) - zeker handig om even te controleren tijdens de 3 minuten blokjes

  ik zie wel een reactie / privé bericht hierover verschijnen.


  omtrent de storing die langer dan 3 minuten aanhoud , zou je voor mij even de kanalen op een rijtje willen zetten voor me (of kanaal nummers waar je het heel erg meemaakt en eventueel waar je het afentoe hebt)

  de kanalen worden vaak in transportgroepen van 4-5 tegelijkertijd doorgegeven, geef me een goede lijst en dan kan ik er eens naar kijken.
   
 5. Ik heb je een PM gestuurd met meer informatie. Als je nog vragen heb of verzoeken dan hoor ik het graag.

  Extra info: Tijdstip is niet vast, maar ik kijk alleen 's avonds TV. En meestal begint de echte storing in de loop van de avond (21:00)
   
 6. Moet toch even melden dat ik de afgelopen weken/maand geen problemen meer heb.
  Probleem zat dus toch bij Ziggo. Ben blij dat het is opgelost !:)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina