1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI plus.. wat gaat het betekenen voor Media Center

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door jcompagner, 31 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als dit gaat betekenen dat Ziggo het echt gaat killen dat een Media Center niet meer werkt dan zeg ik meteen alles op bij Ziggo.
  Dan ga ik toch echt naar de sateliet. Dan maar een schotel aan de muur.

  Als Ziggo nu een echt alternatief had voor een dual tuner HD HD recorder.. maar ik heb daar de hoop op verloren nadat ik de Humax 5050 beter heb bestudeerd.

  Niks maar dan niks kan tegen het gemak van een Windows Media center op, Dus Ziggo zou gewoon eens goed samen moeten gaan werken met Microsoft voor een perfecte combinatie.

  Op dit moment werken 2 FloppyDVT met 2 alphacrypt kaarten al jaren prima dus ik hoop dat dit wel zo blijft.
   
 2. Wat mij vooral stoord is dat de berichtgeving niet duidelijk is. Er word gesproken over niet ondersteunen, niet over dat het niet meer werkt. Tweakers.net zelf in hun bericht zelf dat we naar een andere oplossing moeten zoeken...

  Ik ben gewoon een legaal zwaar betalende klant, ik betaal dubbel het plus pakket omdat ik twee kaarten heb. Dat is ten eerste al belachelijk, en nu moet gaan ze de boel ook nog eens misschien blokkeren?

  Ik zie eigenlijk niet hoe ze dit technisch willen doen. Het DVB verkeer is een richting op en de huidige settop boxen moeten ook nog blijven werken.
   
 3. Dat het niet ondersteund wordt is niks nieuws, dat is al jaren zo, heb ik ook geen probleem mee zolang het maar werkt, ben geen "officiele" ondersteuning nodig van Ziggo, eigenlijk alleen maar betere echte ondesteuning van microsoft aangezien voor de media center de huidige drivers een hack zijn.
  (maar dat is alleen voor MCE het geval, media portal en zo werken prima)

  Jouw 2 pakketen probleem is al opgelost door ziggo. Daardoor hebben ze mij als Eredivisie live klant gekregen, want nu krijg je op 3 smartcards gewoon al je pakketten die je hebt. Dus dat betekend dat ik nu 2 smartcards voor mijn media center en 1 voor de samsung hd reciever gewoon al mijn pakketten heb. Dat was tenminste een echte goeie zet van Ziggo, hopelijk verprutsen ze het niet met CI+
   
 4. Voor zover ik het begrijp wil Ziggo niet dat klanten opnames op harddisk maken van digitale uitzendingen voor eigen gebruik. Dat is in de nederlandse wetgeving volgens mij gewoon toegestaan.

  Tjsa... als mijn mediacenter eind mei niet meer in staat is om digitaal op te nemen, dan zeg ik mijn contract bij Ziggo op en stap ik over op satelliet ontvanger en Canal+ etc. Want blijkbaar speelt het issue digitale opnames maken bij satellietzenders niet....

  Dus: dag Ziggo...

  Wel jammer dat ik intussen een HDTV ontvanger van Samsung heb aangeschaft. Maar ja daar hebben we marktplaats voor.

  R.
   
 5. maar dat niet kunnen opnemen is een beetje vreemd
  de Humax 5050C zit gewoon een ftp toegang toe en je kunt HD opnames op je HD gewoon naar je pc kopieren en bewerken!

  En dat is dus een officieel gecertificeerd apparaat.. Dus ik snap het niet helemaal.

  Maar goed misschien dat in die humax al iets zit dat als er een bitje aan staat dat je het dan niet van de schijf krijgt.

  Ze leven gewoon in een wereld waar ze alles willen controleren en mensen steeds minder rechten willen geven, ze willen ons beperken wat in dingen die we vroeger prima konden doen (even iets opnemen, meenemen naar familie, bandje er in en laten zien).

  Nu moet ik zeggen dat het mij totaal niet interesseerd of ik het van de pc krijg. Dat vind ik niet zo belangrijk. Doe ik nooit.

  Stomme is dat microsoft het gewoon ook drm'ed dus volgens mij als Ziggo even samen werkt met MS dan kunnen ze het zelfde voor elkaar krijgen dan met een puur CI+
   
 6. Ik betaal toch echt nog steeds 2x voor mijn digitaal totaal pakket. Moet je zeker eerst zelf achteraan bellen, zou wel slecht zijn.

  *edit: meteen maar even een vraag ingedient via mijn ziggo.

  *edit2: Antwoord van Ziggo, gaat pas in 1 mei 2009.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2009
 7. En dat is ook getest/bewezen door iemand? Want vaak worden zulk soort functionaliteiten namelijk eruitgesloopt door de aangepaste Software die je via het Ziggo netwerk krijgt.

  Net als de RS232 poort op veel decoders, die is volgens mij ook softwarematig uitgezet door de software van Ziggo.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dit blijkt momenteel inderdaad te werken, net zoals het mogenlijk is om opnames naar de PC te kopieeren met de oudere Siemens en Humax SD PVR's.
  Echter deze functionaliteit kan door Ziggo naar wens ook weer geblokkeerd worden als zij dit willen.

  Als er dus opeens restricties moeten gaan gelden voor (Alphacrypt)CAM gebruikers zal dit logischerwijs ook consequenties moeten gaan hebben voor de gebruikers van deze PVR's
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Microsoft werkt maar al te graag mee aan dit soort zaken blijkt ook:

  Tweakers.net: 'Aanbieder' Studio Sport

  Een leuk voorproefje van wat ons over een paar jaar te wachten staat als iedereen onbekommerd CI+ apparatuur aangeschaft heeft? :no:
   
 10. Ik maak me er op zich ook wel zorgen om. Ook vooral, omdat het er mij eigenlijk met name om gaat dingen op te kunnen nemen en weer af te kunnen spelen. Ik hoef het niet op internet te kunnen zetten, ik hoef het niet mee te kunnen nemen naar iemand anders.

  En dan is een Windows Media Center verder wel een ideale oplossing!

  Laten we even afwachten wat er gebeurt.

  Het gaat er trouwens niet om, dat Ziggo niet wil, dat je dingen opneemt. Men zegt dat het de content providers er om gaat dat ze niet meer willen dat hun content opgenomen wordt (en vervolgens op internet terecht komt).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina