1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

aansluiting digitale tv zonder scart

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Roos 05, 29 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een nog prima oude tv zonder scart. Om toch digitaal tv te kunnen kijken heb ik een audio-video modulator gekocht. Ik heb alles aangesloten en heb een goede ontvangst, maar ik heb geen geluid. Ik heb de humax-ir-fox C.
  Wat kan ik doen om toch geluid te krijgen?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Welke RF modulator is het precies en hoe is deze aangesloten?
  Het zou kunnen dat je een Engelse (UK) audio-video modulator hebt?
  In de UK wordt PAL-I gebruikt voor RF uitzendingen, de audio zit hierbij op een andere frequentie dan in Nederland waardoor je dus geen geluid hebt.
  Misschien zitten er hiervoor instellingen op de modulator?

  NB
  Ook TV's zonder SCART hebben vaak toch wel audio/video ingangen (tulp/cinch), maar ik neem aan dat je dat ook wel gecontroleerd hebt.
   
 3. Dank je wel voor je antwoord.[​IMG]
  Het is een kleine modulator (kostte zo'n 16 euro), vorig jaar gekocht bij Stuut en Bruin in Den Haag. Er zit alleen een ingang in voor antenne in en een voor tv uit en een ingang voor de stroom met DC 12 volt. Er staat nog op "channel 30-39, maar ik weet niet wat het betekent. Ook weet ik niet het merk van de modulator, want er staat niets op en het doosje heb ik niet meer. Ik heb hem vorig jaar gekocht voor mijn tv in Frankrijk, ook zonder scart. Dat ging prima met prima geluid. Ik kijk daar met een satelliet. Inmiddels heb ik in Frankrijk een kleine flatscreen gekocht en daar zat scart op.
  Nu gaat bij ziggo TV 5 er uit en daar kijk ik vaak naar. Maar ik wil geen andere tv kopen, omdat ziggo zo maar het aanbod verandert en omdat ik er geen geld voor heb. Deze sony KV-1882EC tv is nog prima. Op de achterkant zit alleen een ingang voor de antenne, verder niets.
  Ik heb er geen verstand van. Nu heb ik diverse kabels lopen tussen de tv, modulator, video en de antenne aansluiting van Ziggo. Ik kan alles ontvangen, maar zonder geluid dus. Het is goed mogelijk dat ik iets fout heb gedaan. De video ontdekte ik als laatste, daar moest ik dus ook een kabel van gebruiken. De kabel van de video van RF out heb ik in de antenne-in van de modulator gedaan. De kabel van de antenne aansluiting van Ziggo dus, heb ik in de ontvanger gedaan, in de "cable in" ingang. De ontvanger en de tv heb ik met de bijgeleverde kabel verbonden van tv out op de ontvanger in de antenne ingang van de tv. Op de ontvanger zit nog een ingang "tv/vcr" en daar zit nu niks in. Dat begrijp ik niet, want dat is toch de video. De beide scart kabels zitten goed in de ontvanger en ook in de scartingang van de video. Ik heb naar mijn weten goede coax kabels. Op de video zit ook een "RF in" ingang, maar daar heb ik ook niets in.
  Omdat ik eerst geen signaal kreeg heb ik steeds op een andere manier de kabels aangesloten. Zoals het nu zit werkt het. Als ik iets verander valt het signaal weer weg. De ontvangst is 46%, is dat voldoende?

  ------------------------------------

  Ik heb zonet gebeld met ziggo. Die lieten mij weten dat modulators niet door hen ondersteund worden en dat ik een andere tv moet kopen.[​IMG]

  Is er iemand die een oplossing weet voor mijn probleem, want ik wil heel graag ook na 9 april naar TV5 blijven kijken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 mrt 2009
 4. Het kan ook zonder modulator als je video een scart-in poort heeft:

  Coaxkabel:

  Wandcontactdoos -> RF in van de decoder
  RF uit van de decoder -> RF in van de VCR
  RF uit van de VCR -> TV

  Daarnaast een scartkabel van de decoder naar de video (scart-in).

  Je kunt nu de digitale zenders bekijken door de video op de externe ingang te zetten (L-1 of Ext), terwijl je TV op het video kanaal staat ingesteld. Je verliest natuurlijk wel wat kwaliteit op deze manier, maar als het je vooral om de zender en minder om de kwaliteit te doen is, is dit misschien je oplossing.
   
 5. tv zonder scart

  Dank je wel voor je adviezen, Tja.[​IMG]
  Ik ga het morgen proberen. Ik weet alleen niet wat die "externe ingang" is van de video, die L-1 of Ext. :shock: Ik zie dat nergens staan. Bedoel je misschien het knopje om het beeld op de tv te krijgen met de zwarte en witte strepen om de videokanalen in te stellen? Ik heb (ook) een oudere video van Panasonic. Gelukkig heeft hij wel een scartaansluiting.
   
 6. Is die scart aansluiting ook een ingang, of alleen een uitgang? In het laatste geval gaat mijn verhaal niet op...

  Als er sprake is van een ingang, en je hebt geen aparte knop voor het externe kanaal, probeer dan eens vanaf zender 1 omlaag te zappen.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Misschien staat het geluid bij de Humax IR-Fox geconfigureerd voor digital/dolby?
  Dan wordt er namelijk geen geluid uitgegeven op de SCART uitgang.
   
 8. tv zonder scart

  Ik ben helemaal niet thuis op dit gebied en begrijp niet wat jullie bedoelen. Sorry. :?

  Ik ben weer gaan kijken en ik zie achter op de video een scart aansluiting zitten, maar ik weet niet of dat een in- of uitgang is..... In de gebruiksaanwijzing van de video staat vermeld dat de AV aansluiting(scart dus begrijp ik) is voor het opnemen en weergeven van beeld en geluid. Deze AV aansluiting gaat naar de tv. Op de video is een andere ingang voor de antenne van buiten. Ook staat er apart bij vermeld dat je maar slechts bij één van beide ingangskeuzeschakelaars van tv en video in de euro av stand kan zetten, want dat er dan bij gebruik van sommige tv toestellen klank- en beeldvervorming optreden. Op mijn tv zit geen euro av, dus dat kan niet. Ik schrijf het hier zo, omdat ik er niets van begrijp en iemand misschien er iets mee kan om mij te helpen? :?:

  Wat bedoel je met omlaag te zappen vanaf zender 1? Ik heb geen min nummers op mijn afstandbediening??
  En hoe kan ik erachter komen of de humax geconfigureerd is voor digitaal/dolby? :?:
   
 9. Welk merk/type video heb je? Dan ga ik eens op zoek naar een handleiding.
   
 10. probeer eens de video er tussen uit te laten deze heeft namelijk ook
  een ingeboude modulator die tussen kanaal 30 en 36 zit

  dus aop/wcd-------digtale ontvanger --- via de scart u eigen modulator aansluiten en dan naar de tv
  geen geluid kan ook betekenen dat hij iets naast de frequntie staat
  :)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mrt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina