1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing gebied 7827, Discovery HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Leut, 28 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In mijn Ziggo-gebied 7827 (Emmen) ondervind ik sinds enige dagen een storing bij Discovery HD. De BER-waarde is extreem hoog (> 600), met veel artifacts en haperingen.

  Volgens de zenderindeling op digitalekabeltelevisie.nl, zit Discovery HD in dezelfde stream, stream 18, als Cartoon Network, Nick Jr, en Boomerang. Ook deze 3 kanalen vertonen hetzelfde als Discovery HD, met ook een extreem hoge BER-waarde.

  Overige SD-kanalen en HD-kanalen worden goed weergegeven.
  De gebruikte HD-decoder is een Humax 5050c, met HDMI aangesloten.
   
 2. Je hebt dus een probleem met 1 transportstream en de zenders die daarop zitten.

  Heb je meerdere aansluitpunten in huis?
  Zo ja, heb je dit probleem ook op de andere aansluitpunten en/of direct op het AOP?
   
 3. Ik heb 1 aansluitpunt in huis, het AOP, waarop het verdeelpunt voor Ziggo is geplaatst naar TV/Internet. Hierop is de Humax direct aangesloten. Wellicht een saillant detail: tot voor kort nimmer enige problemen ondervonden met de ontvangst van Discovery HD, tot een paar dagen geleden. In de opstelling of bekabeling is niks gewijzigd.
   
 4. Dat er niets verandert is, wil niet zeggen dat er niet een probleem in ontstaan kan zijn :wink:

  Hoe lang is die kabel die je gebruikt? En heb je waarschijnlijk nog niet gevraagd, maar hebben je buren ook storing op die kanalen? Als je buren het ook hebben weet je zeker dat het een storing bij Ziggo is. Als die het niet hebben is de kans redelijk aanwezig dat er iets bij jou fout gaat.
   
 5. Zo plotseling als het probleem enkele dagen geleden er was, zo plotseling is het probleem -gelukkig(!)- nu weer in goede orde hersteld! Het beeld is weer erg helder, geen artifacts, geen haperingen en een BER-waarde van 0.

  Nu alleen plotseling op National Geographic HD een BER-waarde schommelend tussen 4 en 6 (alsook in de andere zenders in dezelfde transportstream 15), echter hier geen artifacts oid.
   
 6. jammer dat het probleem zomaar is opgelost, ik heb namelijk hetzelfde 'probleem'. ik heb alles in een pakket en discovery HD en nog een of 2 is slecht tot niet te ontvangen, terwijl andere HD ontvangers film1.1HD of NGC HD weer wel perfect is. ligt dat aan de kanalen of kabels?
  ik heb de decoder sinds 1 week.
  Ben wel van plan zowiezo nieuwe kabels aan te schaffen :roll:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina