1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Decoder + Videorecorder = geen signaal.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door nicknick, 26 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo iedereen,

    Sinds een week heb ik een merkwaardig probleem.
    Ik heb al 2 jaar digitale tv, en sinds een jaar op 2 plekken in mijn huis.
    Nu heb ik het als volgt aangesloten:
    Wandcontactdoos > Videorecorder > Decoder > Tv.
    Dit werkte altijd prima, maar sinds een week geeft mijn decoder op de zenders ned1 t/m rtl4 (volgens mij een stream) "Geen signaal" aan zodra de videorecorder ingeschakeld wordt.
    Dit is bij beide decoders het geval.

    Decoder 1: Samsung, videorecorder: Philips.
    Deocder 2: Humax, videorecorder: Daewoo.

    Ik heb nu de volgorde veranderd:
    Wandcontactdoos > Decoder > Videorecorder > Tv.
    En het probleem is verholpen, maar ik ben wel benieuwd of meer mensen dit probleem hebben, en waardoor het probleem spontaan wordt veroorzaakt.
     
  2. Elke VHS recorder heeft een RF modulator aan boord, voor gebruik met (heel) oude TV's die geen SCART hebben en dus alleen via de antenne-aansluiting signaal binnen kunnen krijgen. Meestal geeft de videorecorder het eigen signaal door op een UHF kanaal tussen 30 en 40. En als het RF signaal net op een frequentie zit (of daar dichtbij) waarop ook een digitale transportstream wordt doorgegeven, dan kan de decoder het signaal niet meer goed decoderen. Waarschijnlijk is de afstemming van die RF modulator in je VHS recorder geleidelijk aan een klein beetje verlopen. Meestal zit er aan de achterzijde van een VHS recorder een stelschroefje vlakbij de coax uitgang waarmee je de frequentie van de RF modulator kunt instellen, zodanig dat deze geen enkele digitale (of analoge) zender meer stoort.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 mrt 2009
  3. Het gaat hier om 2 verschillende videorecoders welke het tegelijkertijd gekregen hebben.
    Deze zenden idd uit via een frequentie, maar deze is digitaal via het menu ingesteld.
    Het heeft altijd prima gewerkt, zou het kunnen zijn dat de frequentie's van de digitale kanalen aangepast zijn in mijn regio waardoor deze nu met die van de videorecoders overlappen?
    Overigens staan de frequenties van de videorecorders ingesteld op de door ziggo geadviseerde frequenties.
     
  4. Er zijn inderdaad vorige week in jouw gebied een paar transportstreams van frequentie veranderd, en dat verklaart wel waarom de storing gelijktijdig is opgetreden met beide videorecorders.

    Helaas is het instellen van de recorders op de door Ziggo geadviseerde frequentie (kanaal 36 wellicht?) geen garantie voor een storingvrije werking. De RF modulator in veel VHS recorders produceert namelijk nogal wat harmonischen, en het kan dus heel goed dat één van die harmonischen nu stoort op de nieuwe frequentie van één van beide gewijzigde transportstreams.

    Daarom blijft het advies om even wat andere frequenties uit te proberen op de beide VHS recorders. Ook is het misschien mogelijk het RF signaal via het setup menu geheel uit te schakelen, aangezien dit toch nutteloos is met alle redelijk moderne TV's.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina