1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

wie geeft mij advies

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door rene50, 24 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik was van plan de humax te kopen ,maar daar hij nergens nu te koop is ben ik weer gaan nadenken.Mijn situatie is de volgende.Ik heb een samsung hd decoder waar ik op zich tevreden mee ben met het beeld in ieder geval.
  Ik heb ook een pioneer dvd recorder maar die neemt niet meer op.
  Wat ik wil is de mogelijkheid om alle kanalen dus ook de digitale van ziggo op te kunnen nemen,ik heb dus niet perse de humax nodig omdat ik al een decoder heb.
  Als ik een losse dvd recorder koop als vervanging van de pioneer kan ik dan gewoon al die kanalen opnemen en welke dvd recorder zouden jullie mij aanbevelen.
  Ik vraag mij ook af of de humax een echte HD RECORDER IS ,HET DECODER DEEL JA MAAR ALS JE HET OPNEEMT IS bV HD ook echt Hd.
  Ik meende dat er nog geen betaalbare hd dvd recorders zijn ??Daar mijn samsung het zeer goed doet heb ik het decoder deel van de humax niet nodig en misschien zijn er dan alternatieven.
   
 2. Ik kan je in ieder geval zeggen dat hij echt HD opneemt.

  Dus een 1080i uitzending staat als 1920x1080 interlaced op de schijf en een 720p uitzending staat als 1280x720 progressive op de schijf.

  Dus daar hoef je niet aan te twijfelen.


  De beeldkwaliteit blijft een subjectief geval. Ik ben heel erg tevreden met de beeldkwaliteit van de HUMAX. Misschien omdat ik een kleiner LCD scherm heb (32 inch LCD) misschien omdat het een heel goed merk is, Pioneer Kuro, met een erg goede upscaler.
   
 3. Als je wilt kunnen opnemen en tegelijkertijd nog iets anders kunnen kijken, dan zul je toch een digitale pvr moeten nemen en gaat de combi samsung 360 en een HDD recorder niet werken. Om in HD op te kunnen nemen zul je altijd een hd-pvr moeten nemen aangezien het hd signaal anders sowieso niet is op te nemen. Moraal van het verhaal....: de 5050 lijkt toch echt het antwoord op jouw vragen.
   
 4. bedankt voor de reactie,dus is het zo dat ik wel alles analoog kan opnemen met een recorder,want dat lukte altijd maar de digitale zenders lukte me nooit met mijn gewone pioneer dvd recorder,als ik dus ook de digitale zenders wil opnemen en ook film1 enz dan heb ik de humax nodig en daar ik een hd ready lcd heb is het dan ook net zo mooi als op de tv.
  Met een gewone dvd recorder kan het niet,klopt dat,want dan hoef ik ook niet verder te kijken.
   
 5. kort door de bocht: ja. Analoog opnemen is natuurlijk geen probleem maar betekent ook analoog kijken en je weet hoogstwaarschijnlijk het extreme kwaliteitsverschil tussen je samsung en een analoog kabeltje..... en digitaal opnemen met een losse hdd betekent dat je alleen kunt opnemen wat je op dat moment kijkt. Het kost even wat, maar dan heb je ook wat :)
   
 6. Als je overigens de samsung gewent bent, dan is deze alleen maar een verbetering.

  De zapsnelheden zijn bij de humax zoals gewoonlijk weer lekker snel, en opnemen in hd is een fluitje van een cent.

  Branden via de pc is ook geen probleem.
   
 7. Ik heb nu beide mogelijkheden.
  Op zolder neem ik op met een pionier dvd recorder.
  Heb op de recorder mijn samsung hd receiver aangesloten.
  Dit gaat alleen via scart dus verlies je beeldkwaliteit,maar jekunt wel digitaal opnemen,nadeel is dat en de receiver en de dvd recorder moet programeren en je dus niet iets anders kan kijken.(neem op deze manier de soaps op voor mijn vriendin)
  In de woonkamer neem ik op via de humax,dit is een hele verademing en beeldkwaliteit is gewoon goed.Mijn conclusie is dat als je toch iets nieuws moet kopen je beter voor de humax kan gaan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina