1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ieder uur reset? en 4:3 beeldverhouding.

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door cream, 23 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een vraagje. Ieder uur lijkt de Humax zich te herstarten. De klok verdwijnt dan even en het rode balkje licht opnieuw op. Is dit nomaal gedrag?

  Verder toont de TV links en rechts zwarte balken als de uitzending in 4:3 verhouding wordt uitgezonden. De TV corrigeert dit dat wel weer. Helaas komt dit nog vrij vaak voor. Is dit ook normaal gedrag?
   
 2. Hi, ik heb geen Humax iHDR5050-C, maar volgens mij is dat niet normaal.
  Rode balk kan misschien een foutmelding zijn. Kijk maar even in je handleiding.

  btw... zie je ook een soort blauwe/witte scherm met een tekst "bootloader" of zoiets? Dat zie je als het systeem opnieuw opgestart is.

  Bezit iemand ook iHDR5050-C? Zo ja, kun je hem helpen?
   
 3. Even zoek-functie gebruiken.:shock:
  Hierover is al veel geschreven in dit forum. :!:
   
 4. Ja, als je de boel met HDMI hebt aangesloten is dat normaal gedrag.
  Overigens is dat 'normaal gedrag' van je TV en heeft niets met de humax te maken. Als je wilt dat de humax je beeld opblaast kun je dat instellen.

  De meeste TV's blazen 4:3 uitzendingen op als je dat wilt, maar dat werkt meestal niet op een HDMI ingang, maar alleen op SCART ingangen.
   
 5. Ok, helder. Maar zijn er ook nog anderen waar de klok ieder uur even verdwijnt en weer tevoorschijn komt na een aantal tellen? De decoder lijkt zich dan te herstarten. Dit treedt overigens alleen op in stand-by stand.
   
 6. Bij mij ook;maar wat nog irritanter is dat-ie ook een signaal afgeeft op de hdmi uitgang waardoor bv bluray film die ik aan het kijken ben ,word overruled op mijn oktava kastje(3xhdmi in)
   
 7. Het kan aan mij liggen, ik heb pas sinds een week de overstap naar digitaal en een lcd-scherm gemaakt, maar het is toch logisch dat je op een 16:9 scherm twee balken ziet bij een beeld van 3:4? Als het wordt uitgerekt tot 16:9 dan krijg je toch een heel vertekend en lelijk beeld? Het kan ten immers alleen maar in de breedte worden opgerekt of er valt onder en boven een heleboel weg. Ik begrijp het probleem niet zo.:?
   
 8. Veel mensen geven blijkbaar de voorkeur aan dat lelijke, opgerekte beeld en nog meer mensen hebben het niet eens in de gaten dat het opgerekt is...
  Ik snap dat ook niet zo, maar vraag me dan wel af aan wie al die HD-tv's met hun superieure beeldkwaliteit zijn besteed als half Nederland zonder morren naar een vertekende, lelijke Linda de Mol zit te kijken.
   
 9. Je kan de humax op beeld vullend zetten, ziet er prima uit
   
 10. De ontvanger "wake upt" elk uur heel even om de keys voor de smartcard te ontvangen. Op deze wijze zul je geen nare E19-meldingen etc. te zien krijgen bij het opstarten van de ontvanger.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina