1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiting en werking Humax Digital Cable Set Top Box IR-FOX C

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Bigsmoke, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vast wel, maar je verandert er niets aan en je zult zien dat al gauw na 21 april a.s. niemand er zich meer druk om maakt. De mensen die echt belang stellen in deze zenders zullen heus wel op zoek gaan naar alternatieven om de zenders te kunnen blijven ontvangen én opnemen, en die alternatieven zijn er ook.

  Het verbaast mij trouwens dat je je zo druk maakt om het verdwijnen van RTL Television en SAT1 van de analoge kabel anno 2009. SAT1 is analoog namelijk nooit beschikbaar geweest op de meeste Nederlandse kabelnetten. RTL Television (ofwel RTL+ zoals het vroeger heette) was in de jaren 80 wel beschikbaar op veel Nederlandse kabelnetten, maar lang niet overal. En met de opkomst van Nederlandse commerciële televisie vanaf begin jaren 90 is RTL Television gaandeweg van steeds meer kabelnetten verdwenen. Op mijn locatie (voormalig Casema gebied) is SAT1 nooit analoog beschikbaar geweest, terwijl RTL Television al zo'n 11 jaar geleden van de analoge kabel is gehaald. En vergeet niet dat er toen geen alternatief was voor kabelkijkers die - bijvoorbeeld om bouwkundige redenen - geen schotel konden plaatsen. Nu, anno 2009 is dat alternatief er wél.

  Die nieuwe Humax is natuurlijk niet voor niks zo populair aan het worden. Veel mensen geven trouwens de voorkeur aan een PVR boven een DVD/HDD recorder. Dit vanwege het gebruiksgemak en de mogelijkheid om twee uitzendingen gelijktijdig op te kunnen nemen en de mogelijkheid om één digitaal programma op te kunnen nemen en gelijktijdig een ander digitaal programma te kijken, en dat allemaal zonder extra kastjes of aansluitperikelen. En last but not least heeft de nieuwe Humax niet alleen de mogelijkheid om HD kanalen te ontvangen maar deze ook native (dus zonder kwaliteitsverlies) op te nemen.

  Zoals gezegd kun je met die Humax 5050C juist meer dan je met je huidige apparatuur kunt. Je zult zien als je het ding eenmaal in gebruik hebt dat je dan niet meer begrijpt waarom je je zo druk hebt lopen maken. En nogmaals, je moet de 'schuld' niet op Ziggo schuiven. Analoge distributie van TV-signalen wordt in de hele wereld afgebouwd en dat proces is al jaren gaande.

  Dat is onrealistisch. De ontwikkelingen gaan hard en je moet er eerder rekening mee houden dat er over twee jaar helemaal geen analoge TV-signalen meer via de kabelnetten zullen worden verspreid. Zo heeft CAIWAY (een kleinere kabelaar in het Westland) het aantal analoge TV-kanalen al drastisch teruggebracht en tevens aangekondigd dat de analoge transmissie uiterlijk eind 2010 geheel gestopt zal zijn. Analoge TV zenders nemen relatief veel bandbreedte in, en die bandbreedte is nu hard nodig voor nieuwe ontwikkelingen zoals HDTV.
   
 2. Beetje overdreven, je kunt de ontvanger voor 75euro met smartcard bestellen bij Ziggo doro de actie die ze nu hebben. Analoog kun je nog steeds opnemen, als je dan toch de kanalen wilt opnemen die digitaal zijn kun je:
  1. de andere zender analoog kijken en via scart die digitale zender opnemen (of andersom)
  2. Twee decoders kopen en dan ben je tussen de 150 en 175 euro kwijt.

  Kom ik op een oplossing die meer dan de helft goedkoper is. Vind niet eerlijk om meteen een HD-PVR als voorbeeld te nemen.

  Mensen geven tegenwoordig veel geld uit aan "een plat scherm" en vervolgens lekker analoog blijven kijken. Beetje jammer dat jij je mening opdringt hier maar wat mij betreft schaffen ze het analoge pakket helemaal af zodat er meer digitaal beschikbaar komt.
   
 3. @ jongentje: Jij schijnt het gewoon niet (te willen) snappen.

  Probeer ik het nog eens uit te leggen, nu in Jip en Janneke taal, wellicht dat het dan wel bergrijpelijk wordt:

  Tot 21-04-2009 kan iedereen hier in (bv) Limburg lekker analoog kijken EN tegelijk hetzelfde kanaal, of een ander, analoog opnemen.
  Heel veel mensen doen dat dan ook (al jaren) zo.

  Nu worden er 2 veel bekeken zenders (RTL en SAT1) uit het analoge pakket gehaald en achter een digitale decoder gezet.

  Dat betekent dus voor iedereen die deze zenders wil blijven bekijken dat men TENMINSTE 1 decoder moet kopen, wil je echter tevens opnemen dan moet je al 2 decoders kopen.
  Maar heel veel "simpele" video recoders en de meeste dvd-recorders kunnen de decoder van Ziggo (HUMAX) NIET aansturen en dus kun je geen timergestuurde opnamen meer maken.

  Verder zegt ZIGGO zelf dat je dan ook nog een splitter en een signaalversterker moet aanschaffen.

  En inderdaad, als je dan (digitaal) TV wil kijken en opnemen, dan blijft er of een relatief weinig goedkopere oplossing van 2 decoders en splitter en versterker over, ofwel de duurdere maar dan wel ineens goede oplossing van een HDD- recorder van Humax met 2 digitale tuners ingebouwd.

  Toch blijft dan een feit dat je de oude apparatuur kunt weggooien.
  Niet iedereen heeft zoveel geld liggen om dat zo maar effe uit te geven, omdat ZIGGO besloten heeft dat.....enz. enz.

  Beetje duidelijker zo?
   
 4. Je had kortgeleden toen je voor de aanschaf van een nieuwe TV stond ook kunnen kiezen voor een TV met ingebouwde DVB-C tuner, dan heb je geen twee (losse) decoders nodig.
  Die gevolgtrekking klopt niet. Je kunt met iedere videorecorder óf DVD/HDD recorder gekoppeld aan de standaard Humax decoder timergestuurde opnamen maken, namelijk door zowel de timer in de recorder als in de decoder te programmeren. Daar al eens aan gedacht?
  Die bewering van de Ziggo helpdesk (?) is niet juist. De medewerker die je dat op de mouw heeft gespeld is kennelijk vergeten dat elke decoder of PVR over een doorlusfaciliteit beschikt en tevens een ingebouwd RF versterkertje heeft om het signaalverlies bij doorlussen te compenseren.
  Zoals gezegd, klopt niet, je hebt geen splitters of versterker nodig.
  Je moet helemaal niks weggooien, zoals hier al is aangegeven kun je je probleem als het echt goedkoop moet al voor een paar tientjes oplossen door (tweedehands) een extra decoder en een smartcard te kopen.
   
 5. @riparius: Ik wist toen niet eens (net al 10-duizenden anderen...) dat er zoiets bestond, laat staan dat er in de nabije toekomst geen andere alternatieven zijn dan digitaal kijken.
  Ook de detailhandel, die dan schijnbaar VEEL liever verkoopt dan goed advies geeft, heeft toendertijd wel een Humax decoder aangeboden met smartcart (heb ik toen ook gekocht hoor!) maar geen woord over de recorder van Humax of de soort van digitale tuner in de TV.

  Een leek, en elke consument is dat VOORDAT hij ervaringsdeskundige wordt en met een hoop gedoe wordt opgezadeld, kan niet alles weten van deze apparatuur en is afhankelijk van de goedwillendheid van zowel de detailhandel alsook de kabelaanbieder.

  Het enkele feit dat ik als persoon, hier op dit forum steeds weer het gegeven moet verdedigen dat ik NIET ALLES OP VOORHAND AL WEET, of kon weten, geeft al aan dat er heel wat schort aan eerlijke en fatsoenlijke voorlichting voor dat de koop een feit is.

  Ik ga sparen voor de Humax recorder en blijf het buitengewoon jammer vinden dat ik op extra kosten gejaagd wordt, daar heb ik niet om gevraagd en daar is mij ook niet op gewezen. En met mij zijn er velen!
   
 6. heb verzet en ergernis maar opgegeven, heb een bestelling voor een Hunax 5050 C gedaan. Veel geld voor hetzelfde, maar er zit niks anders op!!
  Maar gewoon meehuilen met de wolven in het bos.....

  Wat mij betreft, met grote tegenzin, maar toch, discussie gesloten!

  Iedereen die een bijdrage heeft geleverd, van harte bedankt!!

  :no::giveup::no::giveup:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina