1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiting en werking Humax Digital Cable Set Top Box IR-FOX C

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Bigsmoke, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. @Thomas999:

  Je snapt de boodschap niet! Lees dit topic eens goed door. Je leest dan ondermeer dat ik straks met de apparatuur die ik heb:
  LCD TV. HD/dvc recorder, en Humax digitale ontvanger gewoon NIET meer
  kan opnemen EN tegelijkertijd kan kijken naar een ander programma dat ook digitaal wordt utgezonden.

  Nu kan je digitaal kijken EN (analoog) opnemen van elke gewenste positie, straks ben je VERPLICHT om allerlei dure randapparatuur te kopen alleen om hetzelfde te kunnen blijven doen waarbij het opnemen dan ook NOODGEDWONGEN digitaal zal zijn.

  Toen de KTV kwam kon je met je ZW TV gewoon blijven kijken, nu moet je (veel) geld uitgeven om hetzelfde te kunnen blijven doen, kijken en opnemen tegelijk...!!

  Dat is toch wel even iets HEEL ANDERS!!
   
 2. Het is niet waar dat je bij Ziggo alleen digitale TV kunt ontvangen met apparatuur die alleen Ziggo verkoopt. Sterker nog, alle door Ziggo gecertificeerde apparatuur is gewoon in de winkel te koop. Verder verplicht niemand je om bij Ziggo van gecertificeerde apparatuur gebruik te maken. TV's met een ingebouwde DVB-C tuner en een CI slot werken gewoon bij Ziggo, en dat kun je van UPC niet zeggen. Daar zijn alle digitale TV kijkers dus wel verplicht om gebruik te maken van zo'n lompe UPC mediabox. Dergelijke praktijken zijn in Amerika (het moederland van UPC) inderdaad verboden, maar hier in Nederland kunnen ze (nog) hun eigen gang gaan. Wees blij dat je bij Ziggo wel (tot op zekere hoogte) kunt kiezen welke ontvangst- en opname-apparatuur je wil gebruiken.

  Je pas gekochte DVD/HDD recorder is niet onbruikbaar en wordt dat ook niet. Er zit alleen geen digitale tuner in, maar dat had je kunnen weten toen je het ding kocht. Ik neem zelf ook al zeker drie jaar alle TV-programma's die ik wil opnemen digitaal op met een Sony DVD/HDD recorder en dat werkt uitstekend.

  Ik denk dat je niet de enige bent die met frustraties zit, maar die frustraties komen toch voort uit je eigen onwetendheid. Want je kunt toch op je vingers natellen dat het onmogelijk is om gelijktijdig één digitaal programma te kijken en een ander digitaal programma op te nemen als je maar één (enkelvoudige) digitale tuner in huis hebt.
   
 3. Beste allemaal, NEE, ik en met mij (tien) duizenden kunnen NIET op onze vingers natellen, dat wij gedwongen worden om extra apparatuur aan te schaffen als wij gewoon het "normale" al -tig jaren bestaande zenderpakket willen bekijken en zo af en toe eens een programma of serie die gelijktijdig wordt uitgezonden op een andere zender willen opnemen.

  Dat wordt door GEEN ENKELE signaalaanbieder duidelijk gemaakt en ook al de retailzaken zwijgen hierover in alle talen, bang als ze zijn dat ze omzet verliezen.

  Het moge meer dan duidelijk zijn, dat als ik van de (on) mogelijkheden van digitaal onvangen en opnemen, kennis had gedragen, ik heel andere apparatuur had aangeschaft!

  Het ergste is nog dat je een en ander als zijnde toch VANZELFSPREKEND door je strot geduwd krijgt, en tevens als nitwit in de hoek wordt gezet als zijnde een typisch geval van : "eigen schuld, dikke bult ".
  Deze reactie proef ik uit diverse contacten met Ziggo zelf, maar ook hier op dit en andere fora. Ik vind dat heel jammer.

  Ik ga dit item eens wat breder uitmeten over meerdere fora en andere "ouderwetse" media, kranten, RADAR, Consumentenbond, VROM, Programmaraad.......het gaat hier niet om mijn persoon of mijn bevinden, maar over het duperen van vele, inderdaad onwetende, abonnees van sdignaalaanbieders, die nu nog (uitsluitend) analoog kijken en opnemen.
  Deze mensen worden en masse gedwongen om (zeer ) forse extra uitgaves te gaan doen willen ze DEZELFDE zenders blijven bekijken/opnemen dan ze nu al doen.

  Dat daarbij in dit topic veelvuldig de naam Ziggo valt komt door een rondschrijven van deze firma d.d. 16-03-09, waarin zij het verdwijnen van een aantal analoge zenders ten faveure van uitbreiding van het digitale pakket aanzeggen, als een vaststaand feit.
  Tevens maakt men in dat schrijven zeer fors en indringend reclame voor HUN EIGEN digitale decoders/opname apparatuur.

  Het begrip "digitale kwaliteit"is voor het gros van de abonnees van ondergeschikt belang, als je een tijdje alleen analoog of alleen digitaal gekeken hebt zie je het verschil toch niet meer! Dat zie je alleen.....IN DE WINKEL en daar kom je hoogstens eens in de 10 jaar voor een nieuw apparaat

  Ik verzoek iedereen die meent een zinvole bijdrage aan dit topic te (kunnen) leveren, vooral te willen reageren!
  Wellicht dat er zo een voor iedereen bevredigende oplossing bedacht kan worden en dat is het enige waar m.i. naar toe gewerkt zou moeten worden.

  Ik hoop dat niemand zich aangevallen voelt, dat is niet de intentie, noch de bedoeling van dit topic of deze reply!!

  :oops::oops::oops::oops:
   
 4. Ze geven het heus wel toe als je ze ermee confronteert, en wellicht raden ze je dan eerder een decoder met dubbele tuner en ingebouwde harddisk aan (een PVR dus). Verder blijf ik erbij dat je het had kunnen weten. Vergelijk het maar met een gewoon ouderwets cassettedeck. Daar kon je opnamen mee maken van de radio, en vele mensen deden dat ook. Maar iedereen wist dat je niet gelijktijdig één radioprogramma kon opnemen en naar een ander radioprogramma kon luisteren, tenzij je een tweede tuner(versterker) of extra 'losse' radio had natuurlijk. Iedereen begreep dat, en niemand deed daar destijds moeilijk over.

  Als je had geweten wat je nu weet, wat zou je dan hebben aangeschaft? Daar ben ik wel benieuwd naar, want zoals uiteengezet heeft elke oplossing zijn eigen voor- en nadelen.

  Tja, de techniek staat nou eenmaal niet stil, en er is al jaren geleden in Europees verband besloten om de overgang van analoge naar digitale televisie te gaan maken. Zo is er in Nederland al sinds december 2006 geen analoge televisie meer via de ether. De enige reden waarom analoge televisietoestellen in Nederland nog werken (zonder decoder erbij) is omdat de kabelexploitanten een aantal zenders omzetten naar analoog en deze analoge signalen via de kabel verspreiden. Alle televisiezenders worden allang uitsluitend digitaal aangevoerd.

  Verder is het zo dat de overgang van analoog naar digitaal natuurlijk niet de eerste technische innovatie is sinds het begin van de televisie die nadelen of extra kosten met zich meebracht voor kijkers die niet over geschikte apparatuur beschikten om de nieuwe ontwikkelingen mee te kunnen maken.

  Hier is al de introductie van de kleurentelevisie genoemd, maar dat is natuurlijk een slecht voorbeeld, omdat mensen met een zwart-wit toestel gewoon in zwart-wit naar kleurenuitzendingen konden blijven kijken. Of toch niet?

  Ik heb zelf de opkomst van de kleurentelevisie meegemaakt, en ik weet dat zwart-wit kijkers met een wat ouder toestel wel degelijk werden gedupeerd door de komst van de kleurentelevisie. Op oudere zwart-wit toestellen kon je namelijk direct zien dat een programma in kleur werd uitgezonden. Klinkt misschien ongelooflijk, maar het was toch zo. Op oudere toestellen ontstonden door de 4,43 MHz kleurendraaggolf en het daarop gemoduleerde chrominantiesignaal namelijk lelijke kriebellijntjes in egale vlakken, en daar was niets aan te doen behalve een nieuw (!) zwart-wit toestel kopen met een ingebouwd filter, of (voor veel geld) een filter laten inbouwen in het bestaande toestel, wat overigens ten koste ging van de beeldscherpte ...

  Dit is maar één voorbeeld waarbij mensen werden gedupeerd, maar er zijn er meer. Bij de komst van het tweede net in 1964 beschikten veel kijkers uiteraard over een toestel dat enkele jaren eerder was gekocht. Maar wat bleek? Toestellen die vóór ca. 1962 waren geproduceerd konden alleen VHF kanalen ontvangen, terwijl het tweede net gebruik maakte van de destijds nieuwe UHF kanalen. Voor mensen met zo'n ouder toestel zat er niets anders op dan voor veel geld een losse UHF converter erbij te kopen óf een nieuw (zwart-wit) toestel natuurlijk, dat dan drie jaar later bij de introductie van de kleurentelevisie ook weer achterhaald was en problemen zou gaan geven, maar ja, dat wisten ze in 1964 nog niet ...

  En van veel recenter datum is natuurlijk de introductie van breedbeeld televisie. Praktisch alle recente producties worden nu in 16:9 gedraaid en uitgezonden, en daardoor worden mensen die nog met een 4:3 beeldbuis TV kijken in toenemende mate gedupeerd, omdat 1/4 van het (toch al kleine) beeldoppervlak vrijwel permanent wordt ingenomen door de twee zwarte balken.

  Je bent aan het vechten tegen windmolens, en dat besef je volgens mij heel goed. Zonder van je energie en je tijd en je bereikt er niets mee. Een tip: bekijk de Nederlandse film Off Screen eens.

  Dit is niet mijn ervaring. Als ik weer eens bij familie of kennissen kom die nog analoog TV kijken (en dat opvallend genoeg wel steeds vaker met een moderne flatscreen TV!) dan valt mij altijd op hoe slecht de beeldkwaliteit eigenlijk is als je zelf gewend bent digitaal te kijken (via de kabel, niet via Digitenne). Er is meestal wel een klein beetje analoge beeldruis (luminantie én chroma) zichtbaar, of reflecties, of moiré, of nog allerlei andere problemen.

  De beeldscherpte bij 16:9 uitzendingen die analoog worden ontvangen op een breedbeeld TV laat ook te wensen over, om de simpele reden dat breedbeeld uitzendingen analoog in 4:3 letterbox worden doorgegeven om een correcte weergave op oude analoge 4:3 toestellen te kunnen garanderen. Het gevolg hiervan is dat er analoog maar 3/4 van de 576 beschikbare beeldlijnen oftewel slechts 432 beeldlijnen effectief worden gebruikt. Een verticale resolutie dus die nog slechter is dan die van het toch al dramatisch slechte Amerikaanse NTSC systeem. Digitaal worden 16:9 uitzendingen daarentegen anamorf doorgegeven waardoor dus alle beeldlijnen worden benut, net als dat het geval is op DVD's met anamorf breedbeeld.


   
 5. reparius: Bedankt voor je bijdrage! Je vraagt welk product ik dan zou hebben gekozen voor de opname/digitaal TV kijken. dat zou dan de
  Humax PVR-9200C zijn geworden, een apparaat met 2 digitale tuners, ondanks dat deze slechte beoordelingen kent in diverse testen.
  Wellicht dat jij een betere oplossing weet, welke door Ziggo ondersteunt wordt, ik moet immers hun kaartje gebruiken?
   
 6. er is wel nog een betere uitvoering maar die kost helamaal de hoofdprijs € 399,- Alleen om hetzelfde te kunnen wat ik nu al kan......!
  Humax idhr 50505c..
   
 7. Kijk, je moet natuurlijk nooit iets kopen waarvan je vantevoren al weet dat er van alles mee aan de hand is. Verder is die Humax PVR-9200C nu toch echt wel verouderd en het is een crime om daar opgenomen bestanden uit te krijgen vanwege de trage USB aansluiting. Je maakt niet duidelijk of je alleen maar aan timeshifting wil doen of ook opnamen duurzaam wil bewaren, maar in dat laatste geval is dit zeker een foute keuze.
  Ja, de nieuwe Humax 5050 is in jouw geval toch wel een aanrader denk ik. Je kunt daar in ieder geval wel meer mee dan met de apparatuur die je nu hebt, zoals bijvoorbeeld ook twee programma's gelijktijdig opnemen. Daar al eens aan gedacht? En vergeet ook niet dat je met de nieuwe Humax ook HD kanalen kunt ontvangen en opnemen, terwijl je dat nu helemaal niet kunt, ondanks dat je een HDTV (full HD of HD ready?) hebt. HD is nu nog niet zo belangrijk, maar dat wordt het wel. En je wil toch niet over een poosje weer hier komen klagen dat je niet wist dat je voor de ontvangst en opname van HD uitzendingen weer andere apparatuur moest aanschaffen?

  Aan die prijs is nog wel wat te doen. Houd de prijsontwikkeling op kieskeurig even in de gaten, en probeer je DVD/HDD recorder goed te verkopen. Of houd deze gewoon om DVD's mee af te spelen en uitzendingen die je wil bewaren vanaf de Humax 5050 over te zetten naar DVD. Je oude Humax decoder kun je dan ook dumpen, of in de slaapkamer neerzetten als je daar een tweede TV hebt. Eventueel kan dan ook de Sony recorder naar de slaapkamer.
   
 8. @ Riparius: Je suggestie om een en ander naar de slaap/hobby kamer te verbannen is al overdacht, maar ook daar zijn dan weer extra kosten aan verbonden (zegt Ziggo) want je moet dan een splitter EN een regelbare signaalversterker kopen, het signaal komt immers maar 1 x je huis binnen en moet daar dan "gesplitst" worden (nogmaals, dat zegt Ziggo).

  Ook verkoop wordt al overwogen, alleen wat vertel je de aspirant koper dan als reden dat je de (bijna nieuwe) Sony alweer weg doet? Liegen is niet mijn sterktste kant, vandaar.....!

  Mijn TV kan HD aan, dat is geen probleem, de recorder wordt, maar ik dacht dat dat al duidelijk was geworden, vrijwel uitsluitend gebruikt
  om programma opnames te maken om die de dagen erna te bekijken en dan weer te wissen. Ook wordt er met grote regelmaat een DVD bekeken of voor muziekdoeleinden een MP3 schijf gebruikt.

  Uit je commentaar begrijp ik dat er nog geen "dubbel" digitale tuner/recorder MET ingebouwde DVD speler te koop is?

  Al met al is het dus wel zo dat ik, en velen met mij, gedwongen wordt om veel geld uit te gaan geven, en alleen om HETZELFDE te kunnen blijven doen, wat ik al jaren doe.....! Ik blijf dit onbegrijpelijk en onverteerbaar vinden.
   
 9. Meestal is een (metalen) splitter van enkele euro's voldoende, zeker als je een goede kwaliteit kabel naar de slaapkamer hebt liggen.

  Als de aspirant koper alleen de Nederlandse kanalen wil opnemen, kan hij nog wel heel wat jaren vooruit.

  Die is er inderdaad nog niet (tenminste niet als gecertificeerd apparaat). Aangezien een dergelijk apparaat het verspreiden van hoge kwaliteits materiaal vergemakkelijkt (opnemen op DVD, DVD in de PC, en uploaden maar), zal een dergelijk apparaat waarschijnlijk ook niet beschikbaar komen door druk/eisen van de aanvoerende partijen (zenders).

  De grote massa kijkt alleen naar de eerste tien zenders die voorlopig nog analoog beschikbaar zullen blijven. In jouw situatie is de wijziging natuurlijk k*t, maar de meesten zullen er weinig van merken.
   
 10. Inmiddels een simpel ingezonden stukje in de lokale krant gezet over deze problematiek.....Lvert binnen 2 dagen meer dan 20 (telefonische) reacties op van allerlei mensen die NU PAS de op hun toekomende problemen inzake kijken en opnemen beginnen te begrijpen, en deze mensen hebben hard naar mij (niet gepubliceerde telefoonnummer en adres) moeten zoeken om mij te contacteren.
  Het probleem zal dus wel degelijk bij velen gaan spelen.

  Ik ga dan ook door met ageren tegen deze gang van zaken, en intussen zal ik tandenknarsend en noodgedwongen, overgaan tot de aanschaf van een HUMAX IHDR -5050C welke schier onverkrijgbaar is, want zeer gewild door zeer veel anderen die inmiddels ook op de hoogte zijn van de door mij hier aangekaarte problemen,en daar alleen voor zichzelf een oplossing voor zoeken.

  € 400,- uitgeven om na 21-04-2009 hetzelfde te kunnen blijven doen dan voorheen qua kijken en opnemen, betekent onder de streep toch dat een maand dagelijkse boodschappen NIET gedaan zullen kunnen worden.
  En dat alles ten faveure van Ziggo en consorten....!
  Wat ik daarvan vind weten jullie al: :censored::censored::censored::censored:

  Toch wil ik iedereen die mij van commentaar en raad heeft voorzien van harte bedanken, want alleen hierdoor is onomstotelijk vast komen te staan dat het inderdaad zo is en niet anders!

  Voor de rest, sta ik open voor alle suggesties en verdere commentaren, wellicht dat Ziggo, indien er voldoende druk kan worden uitgeoefend, bereid is om het huidige pakket analoge zenders nog 1 of 2 jaar in de lucht te houden, onder een gelijktijdige en allesomvattende campagne
  waarin Ziggo aan alle abonnees publiekelijk tekst en uitleg geeft over de
  (financiele) konsekwenties van het digitaal maken van het zenderpakket, i.p.v. alleen hoeraverhalen los te laten over de geweldige kwaliteit van de digitale zenders.....!

  Daar kun je dan ook vrede mee hebben, en tijd om financieel te zorgen dat je andere apparatuur kunt aanschaffen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina