1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiting geluid

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door reinwardt, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi, ik heb mijn 5050 met HDMI aangesloten op de TV, mijn Bose idem, vervolgens een tulp van de 5050 naar de Bose voor geluid. Het lijkt erop dat er een kleine vertraging ergens is, kan dit kloppen? Als ik het geluid optisch aansluit, zou dit dan weg zijn? Heeft iemand hier ervaring mee? Dank je wel voor het antwoord!
   
 2. geluid

  Ik heb de 5050c via HDMI en optisch aangesloten. Geen problemen.
   
 3. In het menu systeeminstellingen -> a/v instellingen kun je een audio vertraging instellen. Misschien help dat?
   
 4. euhm ik denk dat het al een vertraging is dus het zal dan een versnelling moeten worden haha....

  waar denk ik de kern ligt: is geluid via tulp tulp trager en via optisch niet?
   

 5. Ik heb de harddiskrecorder van Samsung via optische verbinding lopen maar ook daar hoor je echo als versterker en tv-geluid gelijk aanstaan. Soms loopt geluid zelfs zichtbaar verkeerd (maar dan ook bij beiden!) en kan het evenlater weer ok zijn.
  Ik denk dat het niet uitmaakt, koper of glas.
   
 6. maar hoe ontstaat die vertraging dan? is dat op te heffen?
   
 7. Ik heb mijn 5050C middels een optische kabel (S/PDIF) aangesloten op mijn surround versterker. Werkt uitstekend en ik heb totaal geen last van vertraging, behalve bij DD uitzendingen van Film HD1. Dit laatste schijnt al heel lang een bekend probleem te zijn maar wordt alsmaar niet opgelost.
  Er zou geen verschil mogen zijn tussen koper en glasvezel.
   
 8. Ik had hier ook last van, een echo. Ik dacht eerst ook dat het ging om geluidsvertraging, maar toen ik eens goed op ging letten bleek het geluid eerder uit m'n audio installatie te komen dan uit de TV.

  Via lip-sync het geluid vertraagd en nu klinkt het goed, hoewel het geluid van de TV uit moet want je blijft anders een lichte echo horen (bij muziek concerten kan dit wel weer wat toevoegen :wink:).

  Ik heb m'n audio installatie overigens aangesloten via de audio-out (tulp) van m'n TV (Samsung le32a552), dan komt er uit de boxen altijd het geluid van waar ik naar kijk (tv, dvd, video (:? voor de kinderen)). Op de dvd speler moest ik dus ook een vertraging van het geluid instellen.

  Werkt perfect zo, ik ben er erg blij mee :grin:.
   
 9. Ik heb hier eerder over geschreven: de audio vertraging ingesteld op de humax wordt op alle uitgangen toegepast. M.i zou dat alleen op de S/PDIF moeten worden gedaan of - op zijn minst - instelbaar alleen op S/PDIF. In huidge de situatie blijf je een "echo" houden (tenzij je het TV geluid uitzet).
   
 10. Aan jou de eer om hem te melden in de Bug&Wishlist
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina