1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

hoe krijg ik een aangesloten dvd speler aan de praat?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door pimvoorhout, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb op de onderste scart aansluiting een DVD speler aangesloten. Het lukt me alleen niet om die via de HUMAX speler af te spelen. Kan iemand me vertellen wat ik verkeerd doe.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 mrt 2009
 2. Als je niet precies verteld wat je doet, kan ook niet verteld worden wat je verkeerd doet :lol:
  Kies je wel via source voor de scartingang?
   
 3. Kan dit uberhaupt wel, ik dacht altijd dat dat een SCART-UIT was, maar vooral: waarom zou je dit willen? Oftewel, welk achterliggend probleem probeer je precies op te lossen?
   
 4. Dat gaat alleen werken, wanneer jij je Humax via SCART hebt aangesloten op de TV. Helaas werkt het niet wanneer je de Humax via HDMI hebt aangesloten...

  De Humax heeft een SCART-uit (bovenste SCART) en een SCART-in (onderste SCART), welke alleen als doorvoer via de SCART-uit werkt, dus helaas niet als SCART-in om via de HDD items op te nemen.

  Het voordeel van zo'n doorvoer is bv wanneer je TV niet zo veel SCART-aansluitingen heeft.

  Het zou m.i. ideaal zijn geweest als de SCART-in (ook) via HDMI te zien was op de TV. Dan had wellicht de Humax eea kunnen upscalen, en had je wellicht ook via HDD kunnen opnemen. Waarschijnlijk is dit niet gedaan vanwege de conversie van analoog (SCART) naar digitaal (HDMI, opnemen op HDD)...
   
 5. De redenen waarom ik dit wil zijn ten eerste de optische link naar mijn Dolby Digital set. Die ene aansluiting wordt gebruikt door de Humax. Daarbij krijg ik de indruk dat de 2e scart hier ook voor is bedoeld.

  Denk bijv ook aan een VCR. Dat is vergelijkbaar. Kan ik via de scart van HUMAX wel opnemen en afspelen, dan zou dat toch voor een DVD afspelen ook moeten gelden.

  Als ik de sourcetoets van de afstandbediening van de HUMAX bedien gebeurt er helemaal niets. Mij is niet duidelijk hoe en waarvoor die dient. Zeker niet als die niet kan worden gebruikt om de DVD of VCR als bron (kiezen) te kiezen.

  Pim
   
 6. Je verteld nog steeds niet hoe je e.e.a hebt aangesloten. Hoe is de humax aan de tv aangesloten? En waaraan nog meer?
  We hebben hier geen glazen bollen :rolleyes:
   
 7. Ik ga er van uit via HDMI, anders had TS wel al een beeld ontvangen van de DVD.
  Zoals namelijk al aangegeven, de SCART-passthrough werkt alleen wanneer je de Humax dmv SCART aansluit op je TV. Meer doet ie helaas niet...
   
 8. Die aanname had ik ook, maar het is toch handig als de TS ook even vermeld hoe de aansluiting echt is.
   
 9. Volgens mij zijn DVD's beveiligd en kan je dus niet kopieƫren naar de HD in de Humax.
   
 10. Dat lijkt me ook niet de bedoeling, het gaat om het doorlussen van het signaal van de DVD speler, dat scheelt weer een SCART verbinding naar je TV. Zoals reeds eerder vermeld kan dit alleen als de Humax ook met SCART naar de TV gaat.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina