1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Film1 Pakket: voor mij niet dus !

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ad58, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En daar heeft die winkel ook nog deels gelijk in ook, maar niet over het ruis gedeelte, ruis bestaat niet in de digitale wereld. Over het feit dat een goedkope optische kabel wel voor verstoringen in het geluid kan zorgen hebben ze wel deels gelijk.

  Digitaal is digitaal, maar dit kan via verschillende methodes, bijvoorbeeld electrisch of optisch. Optisch stuur je lichtsignalen door een fiber heen, echter door een niet geheel heldere fiber (of slechte fiber) of bv reflectie-punten/vlakken onderweg in die fiber kan er licht terug reflecteren, dit kan aan de ontvangde kant van een 0 een 1 maken en visa versa.

  Het is niet dat je storing krijgt, maar wel mogelijk verstoringen van kleine of grotere aard in je geluid. Nogmaals, het is kleine, maar het is een kans. Kan ook gewoon goed werken.

  Volgens mij zegt het Dolby Digital niet zoveel over wat voor geluidsformaat er meegestuurd word als we het over het aantal kanalen hebben.

  Het kan ook Dolby Digital 2.0 zijn, dit is echter nog steeds Dolby Digital. Ik zie er nergens bijstaan dat het minimaal Dolby Digital 5.1 is?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 mrt 2009

 2. Dat is inderdaad waar, Dolby Digital kan ook inderdaad 2.0 zijn. Derhalve was mijn citaat niet ter zake doende en mijn conclusie voorbarig.:wink:

  Niettemin vind ik het misleidend, bij Dolby Digital zal menigeen aan 5.1 denken. Maar laten we mijn uitgangspunt van dit topic niet uit het oog verliezen. Ik vind het filmpakket uitermate teleurstelllend en het niet of sporadisch uitzenden in Dolby 5.1 draagt daar in sterke mate aan bij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina