1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Film1 Pakket: voor mij niet dus !

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ad58, 22 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ehh, volgens mij is film1 alleen verantwoordelijk voor de inhoud toch?:frons::frons:
   
 2. Grappig en tegelijk teleurstellend dit te lezen. Om dezelfde reden als Ad58 heb ik een jaar geleden een Film1 abonnement kort na aanschaf beëindigd. Een HD film zender met dolby 2.0 geluid is wat mij betreft het zelfde idee als een blueray speler met een scart kabel op een 52" full HDTV aansluiten (dat slaat idd nergens op). :wink:
  Overigens had ik toen geen last van synchronisatie problemen.

  Los van wie hier verantwoordelijk is, vind ik het jammer dat een jaar na mijn opzegging er nog steeds geen verbetering lijkt te zijn doorgevoerd. De smoes dat er steeds meer in DD5.1 wordt uitgezonden wordt na een jaar nog altijd verkondigd.
   
 3. Het sync probleem treedt alleen op bij Film1 en dan alleen nog maar indien er in Dolby wordt uitgezonden. "Gelukkig" is dat niet vaak het geval. Omdat ik op alle andere kanalen geen sync probleem heb, denk ik dat het niet aan mijn installatie ligt.
   
 4. Digitaal is digitaal, een 1 wordt geen 0 door een slechte kabel tenzij ie gebroken is,dan doet ie het helemaal niet meer.
  Dus een goedkope kabel is net zo goed als een dure,al zal de dure minder snel breken en dergelijke.
  Laatst nog in een winkel gestaan waar men keihard durfde te beweren dat door een goedkopere optische kabel er ruis in het geluid kon komen.
  Welja,de ruis voegt zich als 1-en en 0-en gewoon tussen het signaal,om te gillen.
  Het audio probleem van Film1 HD is gewoon bekend bij de Ziggo helpdesk zoals gezegd en moet opgepikt worden door de partij die de content verzend.
  Je kan wel allemaal truukjes uithalen,delays in stellen,maar die duiken dan vaak ook op op de kanalen die de vertraging niet hebben.
  Zowel optisch als via hdmi is er een vertraging in het geluid merkbaar op Film 1 HD.
  Niet op de andere dolby kanalen.
  Waar het echt hoorbaar zou moeten zijn als het aan mijn spullen lag.
   
 5. Natuurlijk is digitaal digitaal, maar je hebt inderdaad ook nog zoiets als de kwaliteit van de kabel zelf. Kabels uit de goedkoopste categorie hebben vaak slechtpassende pluggen (die makkelijk uit de verbinding vallen) of pluggen die snel kapot gaan of los komen van het snoertje. Die ergenis wil ik gewoon niet.
  Nu is het ook weer niet nodig dat je daar een kapitaal aan uit gaat geven hoor! Een goede optische kabel koop je al voor een Euro of 10 en die zijn gewoon veel degelijker uitgevoerd. Een deugdelijk HDMI-snoer is weer wat duurder. Kabels van € 150,- vind ik inderdaad belachelijk. Maar goed, ieder zijn meug.
   
 6. Geheel eens met de laatste twee sprekers.

  En ze zijn er echt die dat durven te vragen! Degene die daarin trappen stammen nog uit het analoge tijdperk. :)
   
 7. Maar zelfs in het analoge tijdperk gaf ik dat er ook niet aan uit hoor! Het werkt gewoon logaritmisch, hiermee bedoel ik dat je voor een schappelijk bedrag een hele sprong voorwaarts kunt gaan. Denk dan aan 10 a 15 euro voor een eenvoudig audiosnoertje van 0.5 meter. Maar wil je nòg beter geluid (wat ook kan middels bekabeling) dan zul je onevenredig meer geld uit moeten geven. En het is nog maar de vraag of je het echt hoort, zeker als je wat ouder wordt/bent:wink:
  Dus blijf aan de gunstige kant van de kromme: geef wat meer uit, dan heb je beter geluid, maar overdrijf het niet.
  Ook voor mijn luidsprekersnoeren bv, gebruik ik gewoon 2,5 mm kwadraat zuurstofarme bekabeling van de rol van een goede kwaliteit. Kost iets van 1 euro per meter dacht ik. Geeft een prima geluid voor een aanvaardbare prijs. Ik heb geen zin om een kapitaal uit te geven aan vergulde van der Hul bekabeling of zo. Maar ik heb ook geen zin in goedkope dunne snertbekabeling. Want dat hoor je dus echt wel.
  Hebben diegenen die een kapitaal uitgeven aan speakerbekabeling wel eens hun speaker opengeschroefd om te zien hoe daar de interne bekabeling is uitgevoerd? Is vaak schrikken hoor. Neem je het echt serieus dan zul je dus ook de interne bekabeling van je speakers op niveau moeten brengen.

  Maar goed, ik dwaal af geloof ik ......
   
 8. foutje
   
 9. Ik wil overigens niet lullig doen, maar ZIGGO adverteert zelf op hun eigen site, dat ze de HD kanalen in Dolby Surround uitzenden: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/ Kijk maar bij de tekst "HD televisie".

  Ik citeer letterlijk nu: "High Definition televisie is de overtreffende trap met bijzonder scherp beeld en Dolby Digital geluid. Mis geen enkel detail."

  Vreemd hè, dat ik dan ook Dolby Digital geluid verwacht?
   
 10. Ik heb je dat pakket vanmiddag nog aangeraden, zeker overheen gelezen?

  Dit is een Ziggo keuzepakket en Film1 HD krijg je ook door zonder het HD pakket.

  Dolby Digital kan ook prima AC3 2.0 zijn, dus dan is het geen surround maar nog steeds DD.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina