1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

relay service

Discussie in 'Internet - Email' gestart door ruud59, 21 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Afgelopen vrijdag het volgende mailtje van ziggo ontvangen;

  Geachte heer/mevrouw,


  Wij hebben de laatste dagen klachten ontvangen die er op wijzen dat uw aansluiting wordt misbruikt om grote hoeveelheden commerciële en/of pornografische e-mail (spam) te versturen.

  U heeft hoogstwaarschijnlijk - en zonder dat u hiervan op de hoogte bent - een zogeheten 'relay service' op uw computer draaien. Deze relay service werkt als doorgeefluik voor anderen. Zo kunnen zij via uw computer spam versturen.

  Het is belangrijk dat u snel de relay service van uw computer verwijdert. Instructies hoe u dit doet, vindt u op www.ziggo.nl/klantenservice/veiligheid/.

  Als het probleem niet binnen drie dagen is opgelost, dan zijn wij genoodzaakt uw verbinding tijdelijk af te sluiten. Dit is nodig om overlast bij andere internetgebruikers te voorkomen.

  Erop vertrouwend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (lokaal tarief). U bereikt ons op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u altijd terecht op www.ziggo.nlvoor het laatste nieuws, het weer, entertainment en meer. Bent u al bekend met Thuishelp? Hiermee kunt u via de computer onder andere gemakkelijk en gratis chatten met onze Klantenservice. Klikhier voor meer informatie.  Met vriendelijke groet,

  ***) Mod edit
  Afdeling Klantenservice
  Ziggo  Met de helpdesk contact opgenomen, (de link die ze in het mailtje gaven is trouwens van géén nut), alwaar ik het advies kreeg om te formatteren, even zo met de drie ander pc's die zich in het thuisnetwerk bevinden.
  Er ook vrolijk op los gegoogled, maar kwam eigenlijk alleen links tegen over desbetreffende mails van @Home/Ziggo of hoe zelf een relay server te gebruiken/installeren. Niet echt andere oplossingen kunnen vinden dan wat er bij de helpdesk werd geopperd.


  Formatteren is op zich géén probleem, maar wat ik mij afvraag is er géén andere oplossing om een 'relay service' te verwijderen of beter nog te voorkomen??

  De Ziggo internet beveiliging draait trouwens op alle pc's hier.

  vr.gr. ruud
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mrt 2009
 2. Ruud,
  geef even aan wat je al hebt gedaan. Waar heb jij je pc's al mee getest ?
  Spybot, Hijackthis, Adware etc


  Pieter
   
 3. Om eerlijk te zijn ...geformatteerd ( was ook nodig trouwens ) en verder niks....C wordt alleen voor windows gebruikt, één interne 2e schijf voor de rest, en één externe voor foto's.

  Twee andere pc's , van zoon en dochter, ook geformatteerd, laptop van mijn vrouw nog niets aan gebeurt, maar daar wil ik ook mee wachten of er eventueel ook een mail naar haar toekomt van ziggo en dan gaat hij naar de dealer waar hij is aangeschaft. Laptop is nl. puur zakelijk gebruik.


  vr.gr. ruud
   
 4. 3 PC's opnieuw geformatteerd en Windows geïnstalleerd? Leuke klus...
  En daar draait ook antivirussoftware op? Die automatisch geactualiseerd wordt?

  Dan zou 't nu in orde moeten zijn...
   
 5. Internetbeveiliging van Ziggo ( F-secure ) draait op alle pc's dus wat dat betreft zit het wel goed, 'k ben nog geen alarmerende dingen hierover tegengekomen.

  En 3 pc's formateren......tja, leuke klus, 't houdt je in ieder geval van de straat...... :wink: ..

  Maar om terug te komen op mijn eerste vraag.......is er een andere manier om zo'n service te verwijderen???.......en hoe voorkom je zoiets.

  Ik ben mij er terdege van bewust dat géén enkele anti virus/spyware enzovoort software 100% zekerheid biedt.

  vr.gr. ruud
   
 6. Een antwoord moet ik je verschuldigd blijven.
  Maar vorige week heb ik een virusscan gedaan, op alle schijven netwerkschijven en nas.
  Ik had links en rechts nogal wat spulletjes staan incl, backups daarvan, mijn scanner vond nogal wat virussen verborgen in keygen's en patches.
  De scanner is zo ingesteld dattie ze meteen verwijderd.

  Uit de geschiedenis haalde ik wel wat info, waar me vies van tegen valt dat er vele zich ook verbergen in het register van windows.
  Onder andere 2 regels die me bij blijven, notificationfirewallof:0 en notificationvirusscanof:0 .

  In mijn geval was er niets installed, ik had alleen de troep op me externe hdd's staan.
  De virussen zullen allen verschillend werken en zich dan ook verschillend wegwerken.
  Klooien in het register is een dusdanige tijdrovende zaak, dat een format c en nieuwe installatie sneller zal gaan denk ik.

  Hier een virusscanner voor 3 licenties in gebruik, waarmee ik ook alle pc's in het netwerk kan scannen.
  Kan dus de pc's en daaraan verbonden schijven onder elkaar scannen met willekeurig welke pc dan ook.

  Je kan je alleen optimaal beveiligen, voorkomen sjah, niet op internet gaan en de pc in een glazen kastje zetten misschien, maar vooral de warez is de boosdoener.
   
 7. En zorg ook dat je windows up-to-date is, een windows versie waar niet alle updates op staan helpt ook niet altijd een virusscanner tegen.
  Je zal niet de eerste zijn waar iemand na een klik op een obscure website terecht komt die ongemerkt je computers in een botnet plaatst.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina