1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax iHDR 5050c versus Samsung DCB-H360R

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 20 mrt 2009.

?
 1. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is slechter dan die van de Humax

  15 stem(men)
  25,4%
 2. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is gelijk aan die van de Humax

  16 stem(men)
  27,1%
 3. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is beter dan die van de Humax

  25 stem(men)
  42,4%
 4. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is slechter dan die van de Humax

  11 stem(men)
  18,6%
 5. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is gelijk aan die van de Humax

  29 stem(men)
  49,2%
 6. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is beter dan die van de Humax

  8 stem(men)
  13,6%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
Niet open voor verdere reacties.
 1. en bij mij maakt HDMI, scart of component niets uit, evenmin als diverse resoluties bij SD...

  In alle gevallen blijft de Humax SD onder de Samsung SD norm
   
 2. Ik heb van de week mijn Plasma laten kalibreren. Resultaat is prachtig beeld op HD/ Blu-Ray en mijn PS3. SD blijft bagger. Ook is verschil tussen zender/ uitzending. Wel ben ik erg blij met het stukje PVR maat feit is dat ik helaas toch het meeste van de tijd SD kijk. Op Engelse Fora lees ik dat bijv de Sky HD box allerlei instellingen heeft die je kan aanpassen wat het beeld te goede komt (contrast etc), wij kunnen dat helaas niet op de Humax. Jammer !
   
 3. De Samsung H360 was in het begin ook om te huilen. HDMI weigerde zelfs.
  Pas na een paar updates was hij pas beter en later pas zoals hij nu wordt vergeleken.

  Mijn advies, wacht op de updates van de Humax en ga daarna pas vergelijken.
   
 4. Ik begrijp dat de verbetering uitsluitend was dat de original resolution kon worden doorgestuurd
   
 5. De kwalitits verbeteringen/verslechteringen van de 5050c t.o.c. andere receivers worden zo extrem verschillend gewaardeerd dat ik er goud voor geef om te achterhalen of het m in de componenten zit.

  Ik woon tussen Purmerend en Alkmaar en heb een 5050c zowel als een 360HD van Samsung.

  Als iemand een 5050C heeft en die ERG tevreden is over de kwaliteit van de 5050c op een groot Plasma scherm (meer dan 42 inch) , b.v.k. iemand die voorheen een 360HD gebruikte, dan nodig ik die persoon uit met zijn decoder hier te komen om ze alle twee naast elkaar te zetten (ok ik kom bij hem/haar langs met de mijne)

  Laat maar weten!

  Alternatief is een forum gebruiker die in home entertainment werkt die een grote kwaliteitsplasma in de winkel heeft en waar meerdere mensen hun 5050c tegelijk kunnen vergelijken
   
 6. Ik heb al die verhalen eens doorgelezen, maar ik weet vrijwel zeker dat de mindere sd-kwaliteit in de humax zit. Mensen die tevreden zijn hebben eerder een humax gehad, een standaard decoder, gewone breedbeeld tv's, enz.
  Zelf merk ik ook dat ongeacht het soort aansluiting (scart, hdmi, component, 1080i of original), de SD-kwaliteit ver onder doet dan mijn oude Samsung PVR. En dan had ik nog niet eens de 360, maar de 850 zonder hd. Die was zelfs nog beter. Wat er precies in de humax gebeurd weet ik niet, maar wel dat het beeld een stukje onzuiverder is, minder scherp, minder diep. Net alsof er iets niet goeds met het signaal gebeurd.
  Verder is het een prima pvr, maar zodra samsung weer met een hd-pvr uit komt stap ik zeker wel weer over of er moet nog iets verbeterd kunnen worden.
   
 7. Me too! Slechte reklame voor Humax als iedereen kan zien dat de SD kwaliteit van de Samsung zoveel beter is......

  3 maal zoveel mensen vinden de Humax kwaliteit slechter vergeleken met het aantal mensen dat de Humax beter vindt (45% Samsung is beter, 15% Humax is beter)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 apr 2009
 8. Ik heb sinds begin Maart 2009 de nieuwe Humax 5050c decoder met PVR en ben er super blij mee. Hebben sinds 2006 een Samsung HD decoder gehad die van het begin af aan niet heeft gefunctioneerd zoals het hoort. HDMI aansluiting was al helemaal niet mogelijk. De Humax 5050C staat vanaf de aansluiting zonder problemen te spelen , inc. HDMI aansluiting. Het SD en HD beeld is in 1 woord SUPER !!
   
 9. Wat voor n monitor gebruik jij? Plasma? LCD? afmetingen? Native resolutie?
  Al die dingen spelen een rol.....

  Een enkele uitzondering daargelaten zijn het de kleinere schermen, de HD readys en de LCD's die de voorkeur geven aan de Humax. De Plasma's, de full HD 1080p resolutie en de grotere schermen bevoordeelen de Samsung

  Dat zou dan de Humax meer middle of the road en de Samsung meer de high end receiver maken.

  Het is net als je Hifi, als je je dure versterker aansluit op goedkope speakers (of omgekeerd) haal je nooit het optimale resultaat
   
 10. Ik moet wel zeggen; vandaag een component kabel gehaald en die is wel het beste van alle uitgangen op sd. hd zenders kijk ik dan gewoon via de hdmi aansluiting. gewoon beide aangesloten en dan maar af en toe een keer zappen. vind ik geen probleem. Wel heel vreemd dat jij het beeld mooier vind dan de samsung. Ik heb dus nu aangesloten via component en de stand gewoon op "original". Verder veel met de tv zitten knutselen, maar helaas zonder resultaat..... :cry: Heb een Samsung A656. Is op andere aansluitingen echt een plaatje! (pc, ps3 en mijn oude samsung pvr...)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina