1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax iHDR 5050c versus Samsung DCB-H360R

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 20 mrt 2009.

?
 1. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is slechter dan die van de Humax

  15 stem(men)
  25,4%
 2. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is gelijk aan die van de Humax

  16 stem(men)
  27,1%
 3. De SD beeldkwaliteit van de Samsung is beter dan die van de Humax

  25 stem(men)
  42,4%
 4. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is slechter dan die van de Humax

  11 stem(men)
  18,6%
 5. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is gelijk aan die van de Humax

  29 stem(men)
  49,2%
 6. De HD beeldkwaliteit van de Samsung is beter dan die van de Humax

  8 stem(men)
  13,6%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
Niet open voor verdere reacties.
 1. ah, yes... nou, tijd zal't leren....
   
 2. Het is hier werkelijk niet te geloven..... :cry:. Heb je goed naar mijn opmerking gekeken over eerdere reacties die ik kreeg op dit forum?
  Nu krijg ik vanwege twee topicafwijkende regels ook nog een moderator op mijn dak :roll:.....zucht. Waarom is hier toch zo'n enorme geldingsdrang ?
   
 3. omdat een aantal threads over de 5050c Humax inmiddels allemaal door elkaar heen lopen?

  Maar eerlijk is eerlijk, je meldde het als off topic op een vriendelijke manier..... De Mod gebruikt je om iedereen even op t juiste pad te zetten....
   
 4. Daarom juist heb ik gevraagd of iemand met mij een vergelijkingstest wilt doen.
  We kunnen hier beide decoders aansluiten met hetzelfde HDMI kabels en via de Denon 1909 tegelijk testen op een 50”plasma.
   
 5. Volgens mij was met de Samsung 360 precies hetzelfde. Momenteel zijn er veel “foutjes” , wachten voor de eerste update lijkt mij de beste.
   
 6. Jammer dat de thread 5050 vs 360 uit de lucht is....... Alle plussen en minnen zijn ondertussen al wel langskomen en die herken allemaal!
  Hierbij mijn ervaringen:
  Ik ben al 3 jaar bezitter van een Hitachi 7200(=42"plasma-HD-ready 1024x1024). Ben overgestapt van 360 naar 5050 omdat ik veel basketball opneem die alleen 's nachts wordt uitgezonden. De scart van de 360 naar mijn Pioneer 645 dvd-recorder leverde echter teveel signaalverlies op. De 5050 is daarvoor de ideale oplossing. Ik zie 0 signaalverlies tussen live kijken en daarna afspelen. Echt top, zeker de HD-opnamen zijn een plaatje!!!
  >>>>>Blijft over het SD-signaal, die is zwaar minder dan de 360. De laatste upscaled veel beter. Als je alleen maar tv kijkt adviseer ik een 360 te kopen. Ik heb even een dag getwijfeld omdat je toch 95% tv kijkt en 5% de recorder gebruikt. Maar ik ga hem toch houden die 5050! Maar hopen dat er inderdaad een software update komt die het matige SD-signaal verhelpt. Ik vermoed echter dat het aan de hardware ligt??!!

  Iedereen succes met kiezen.

  Bas
   
 7. Ik heb beide decoders aangesloten nu en mijn mening is dat het beeld van de Humax veel softer is. Het lijkt wel of er iets met de bitrate aan de hand is.
  Ik speel af op een LCD TV (32 inch Sony HDready) daar zie je het verschil al duidelijk. Als ik switch naar de projector (JVC HD350 fullHD op 224cm breed doek) dan is het verschil helemaal zo klaar als een klontje. Vergeleken met de Samsung360 geeft de Humax maar een wazig plaatje zonder al te veel diepte.

  De HD zenders zien er wel goed uit, net als via de Samsung.

  Als ik dezelfde SD zender opneem, de opname FTP naar een PC en daarna afspeel via de netwerk mediaplayer (tvix 6500) op de TV of projector dan ziet het er een stuk beter uit.
   
 8. Hoe ziet het eruit als je niet de Humax maar de TV laat scalen?
   
 9. Bedoel je met: Dus geen SD via HDMI dat je dus gewone tv moet kijken via scart ofzo?
   
 10. Ik ervaar juist het omgekeerde, via de scart is er veel ruis in het beeld en via hdmi niet. Ik zit dan wel dicht op het scherm te kijken. Bij de normale kijkafstand merk je dit niet zo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina