1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Technische vraag

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door sjors1, 20 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zit met het volgende dilemma:
  Ik ben in bezit van een sony 40W3000 televisie met ingebouwde decoder. In tegenstelling tot de meeste tv's van dit type werkt dit perfect en kan ik normaal zappen via de eigen AB. Probleem is dat ik niet digitaal kan opnemen op mijn HD-recorder en het analoge beeld niet top is.

  Nu ben ik aan het overwegen om de cisco decoder te nemen omdat deze momenteel de enige decoder is die ook HD-signalen kan opnemen. Ik ben voornemens het volgende te doen:
  Decoder kopen met extra smartcard en deze koppelen aan huidige abonnement. De decoder aansluiten via HDMI aan de televisie. Echter aangezien ik de decoder niet als standaard wil gebruiken om tv te kijken (hij staat in een afgesloten kast en ik wil blijven zappen via de normale ab) wil ik in mijn ook de kaart laten zitten en die gebruiken om te zappen.

  De vraag is of de decoder een normale coax antenne-uitgang heeft die ik op mijn tv kan aansluiten en of deze ook nog het digitale signaal doorgeeft dat de decoder in mijn tv kan gebruiken.
   
 2. Ook de humax 5050c kan HD signalen opnemen.
  Zelfs 2 (HD) kanalen tegelijk.
  De cisco kan er (nog) maar 1 opnemen


  Ja, dat heeft ie.
  Het binnenkomende antennesignaal gaat onveranderd door naar de ant-uit.
   
 3. Alleen waarom zou je dan nog via je tv willen kijken? Ondersteund de ingebouwde decoder van je tv ook HDTV?

  Met bijv. een logitec afstandbediening van 40euro kun je met één afstandbediening al je apparatuur bedienen en kun je de Cisco (of Humax) PVR voor kijken en opnemen gebruiken en heb je maar één smartcard nodig.
   
 4. Jouw opstelling gaat prima werken, Sjors1. Ik doe het ook zo. Digitale ontvangst in de SONY is nog net zo goed als zonder de Cisco ertussen.

  Wel een waarschuwing: je bent nu erg verwend met de zap-snelheid van de SONY. Je zult merken dat de Cisco een stuk minder snel reageert (variabel qua tijd ook trouwens) als je zapt. Alleen al daarvoor gebruik ook nog steeds de SONY voor normaal zappen, en de Cisco alleen voor opnames en ITV.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina