1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

WRT54G en Z3I Snelheid zakt in!

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door starbbs, 19 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik wilde jullie mijn bevindingen niet onthouden. Ik heb me in ieder geval rot gezocht.

  Wat is het geval, ik heb een Linksys WRT54G v2.2 met daarin een DD-WRT v24-sp1 (07/27/08) std firmware. Sinds de laatste snelheidsverhogingen merkte ik eigenlijk nauwelijks wat v/d verhoging. Ik haalde nl 2,72 MB/s Max.

  Ik heb meerdere testen gedaan waarbij ik nu eens een keer de router er tussen uit heb gehaald. Ik heb de pc rechtsreeks aan het modem gehangen en uit mijn testen bleek dat de snelheid enorm omhoog ging. Ik haalde nl nu Maximaal 3,47 MB/s

  Aangezien ik ook meerdere switches heb in de meterkast, heb ik alles weer aangesloten zoals het was (20 meter kabel + Switches) maar deze keer wederom zonder de router er tussen, dus vanaf het modem een switch in om vervolgens alle kabels te transporteren naar alle kamers in mijn huis.

  Zelfs nu haalde ik Maximaal 3,25 MB/s.

  Conclusie: De Linksys WRT54G drukt op de snelheid. Ik heb alleen nog geen testen met een andere firmware gedaan maar ik verwacht dat dit weinig zal uitmaken.
   
 2. Je limitatie zit hem in je Wireless. Je zit tegen de limieten van de g-radio aan.
  Je zegt dat je 2.72MB/s haalt. Dit komt neer op 21.76 Mbit/s (2.72*8). 22Mbit/s is heel erg netjes voor standaard wireless.

  De g-radio is maximaal 54Mbit/s (vandaar ook de 54 in wrt54g). Standaard regel voor wireless is dat je maximaal de helft van 54Mbit haalt ivm retransmits etc.

  Dus, 2.72 MB/s is echt het max. Wil je meer, dan zal je naar een 802.11n modem en wireless NIC moeten gaan die theoretisch 300Mbit/s aan kunnen.

  Success! :)
   
 3. Volgens mij is zo ongeveer 20-22Mbit de hoogste score die ik op internet gevonden heb die behaald is met een WRT54G.

  Misschien dat je er met andere firmware nog 25Mbit uit kan persen, maar als je echt meer wilt zul je denk ik naar een nieuwe/ander type router moeten uitkijken.
   
 4. Ik was blijkbaar niet helemaal duidelijk!. Ik heb alleen getest met een vaste kabel in de router/Modem.

  Dus de snelheden zijn gemeten over het LAN. Ik gebruik de router vnl voor mijn laptopje. Daar heb ik ook een tessie mee gedaan (Asus 100h). Kom wireless niet hoger dan ongeveer 1.30 MB/s en dan zit ik op ongeveer 5 meter afstand zonder betonnen muren.
   
 5. Zoals Excalibur ook al meldde ga je met de linksys niet in de prijzen vallen voor WAN snelheiden boven de 20mbit. Het processortje trekt dat niet. Merk je ook als je QoS aanzet op de wrt, dan haal je vaak zelfs niet meer dan de helft. Mijn WRT (uiteraard met ddwrt ;) ) gaat binnenkort dus ook met een welverdiend pensioen en ik weet nu al dat ik m ga missen. :cry:

  Gelukkig zijn er zat nieuwe routers te vinden die wan-lan snelheden van tegen de 100mbit of zelfs meer halen dus een opvolger is best te vinden.

  edit: zie net dat Ziggo kennelijk goede ervaringen heeft (lees: dat het in ieder geval goed werkt) met de Sitecom 300N maar welke doorvoer deze heeft weet ik niet.
  zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=154590&postcount=5

  een mooi vergelijk en cijfers zie je hier: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=146105&postcount=6
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2009
 6. met de linksys wrt610N geen problemen idd met de wrt54g wel
   
 7. Hier de D-link Dir655 aangeschaft en nu sinds een week in gebruik. Bevalt tot zover perfect en de snelheid van WAN <-> LAN is ook dik in orde met ongeveer 145Mbit.
   
 8. de wrt610n heeft 5 1000 mbit poorten.
  En ook wan -> lan is 1000 mbit onderling.

  Dus doorvoer is prima!
   
 9. De poorten zijn 1Gbit ja, de doorvoer snelheid niet. LAN <-> LAN ga je misschien aardig in de buurt komen bij de 700-800Mbit, maar de 1Gbit ga je niet halen.

  Als we het over WAN <-> LAN doorvoer snelheden kom je bij lange na niet in de buurt van de 1Gbit. De hoogte gescoorde waarde die ik gevonden heb ligt ergens in de buurt van de 160Mbit.

  Hier een van de reviews
   
 10. maakt toch niet uit ;)
  hij kan wel de 120 Mb abo van UPC aan dus dat is gewoon top! ff getest bij collega
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina