1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Het blijft voor mij toch een raadsel hoe dat kan. Het is net zoiets als een rekenmachine die beter gaat rekenen na x gebruiksuren.

  Of zou het ook de TV kunnen zijn die na enkele uren signaal van de Humax dat beter verwerkt? Daar zit in ieder geval nog iets analoogs in.
   
 2. Een goede vraag voor en specialist.... Eric? Iemand bij jouw op de zaak die hier ervaring mee heeft?
   
 3. In wezen staat analoge techniek ook aan de basis van de digitale techniek. Nullen en enen bestaan bij de gratie van het al dan niet doorlaten van hele kleine spanningsvariaties.

  Deze zijn zo klein doordat opgeslagen informatie in steeds kleinere geheugenelementen (lees minder moleculen) wordt opgeslagen. Daarbij neemt de kans dat een "nul" aangezien wordt voor een "één", mede doordat er "geheugen effecten" meespelen (wat stond er de vorige keer), toe.

  Daarbij speelt ook nog een rol de (analoge) instelling/stabiliteit van aangelegde referentie spanningen.

  Kortom het kan altijd wel eens misgaan met de interpretatie van informatie. Dat zoiets in loop der tijd verandert komt voort uit het samenspel tussen electromagnetisme en physische aspecten (kristalroosters, verontreinigingen, achtergebleven magnetisme).

  Dit soort processen raakt door de meet genomen vrij snel ingetuned omdat er "herschikking" optreedt, zeker als er hoogwaardige "zuivere" componenten worden toegepast. Vergelijk het maar een beetje als een waterstroom over een aanvankelijk hobbelige zandvlakte.

  Digitale techniek houdt er rekening mee dat het fout kan gaan. Daarom zie je in allerlei toepassingen ingebouwde zelfcorrigerende voorzieningen, waarbij het ook mogelijk is om de fout te detecteren en corrigeren, door het opslaan van extra controle informatie. Dat doe je dus waar informatie "niet verliesbaar" moet zijn.

  In bulkprocessen als digitale videoprocessing ligt dat anders. Daar mag je normaalgesproken best wel eens een bitje verliezen. 1 of 2 milliseconden later heb je toch weer nieuwe data. Idd, als dat heel erg vaak gebeurt dan ga je dat "zien". Het is echter gewoon zonde van de rekenkracht, opslag en doorvoersnelheid om ook nog eens je best te gaan doen om data te reconstrueren.
   
 4. Bedankt BenJ voor dit college, interessant.
  Het maakt het voor mij iets aannemelijker.
  Toch denk ik dat ook de menselijke factor (gewenning, corrigerend vermogen, het mooi willen vinden) een behoorlijke invloed heeft op de beleving dat het na een aantal branduren een stuk beter is. Maar ja, dat is weer een heel ander vakgebied waar ik ook niet deskundig in ben :wink:.
   
 5. Dat producten en onderdelen steeds kleiner worden klopt.
  Dat ze daardoor minder opnemen etc. klopt niet.
  Ondanks dat het kleiner wordt, worden de processoren, geheugens, etc. beter en kunnen steeds meer opslaan en verwerken.
  Kijk maar naar de processor in je computer en het geheugen in de computer of je telefoon.
  Bij analoge techniek wordt elke verandering in de informatie precies 1 op 1 doorgegeven (om het in lekentaal te zeggen) en elke storing valt dan ook meteen op, vooral in het beeld, omdat ons oog gevoeliger is dan ons gehoor.
  Digitale techniek zet het signaal om in nullen en enen en een storing valt dan veel minder op, zolang het signaal van de digitale aanvoeg maar groter is dan de storing in het signaal. Foutcorrectie is al toegepast bij de eerste CD's die uitkwamen en werkt perfect. Voor beeld valt een fout eerder op dan bij geluid, dus is een foutcorrectie voor beeld juist veel belangrijker en vooral dat deze goed werkt.

  Er zijn vele website, o.a. wikepedia, waar je nog veel meer informatie kan vinden.

  Ik heb geprobeerd om het niet te technisch te maken en hoopt dat het duidelijk is, wat ik bedoel.
   
 6. Wanneer je met HDMI werkt, gaat alles tot en met de aansturing van de LCD of Plasma helemaal digitaal.
  Niets analoog meer.
   
 7. Denk aan de voeding etc. Die wordt na enige tijd iets stabieler.
  Het is wel heel erg weinig, maar kan net dat mini kleine beetje verschil maken om de digitale verwerking beter te laten verlopen.
  Echt veel zal het niet uitmaken.
   
 8. Bert, merk jij verschil in beeldkwaliteit tov van het begin?
   
 9. Als ik eerlijk ben, ja ik merk ook dat ie beter is geworden! Magisch gewoon.

  Het verschil is minder geworden, maar met name de diepte die de Samsung heeft ontbreekt nog steeds. Het detail niveau is echter beter dan bij de start up
   
 10. Wat bedoel je met diepte eigenlijk? Kan mij daar weinig bij voorstellen. Hooguit dat de gamma wat hoger is of het contrast. Of bedoel je eigenlijk scherpte, al dan dan niet artificieel opgepoetst? Aan de andere kant spreek je over een goed detail niveau wat weer scherpte gerelateerd is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina