1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Er was een soort verklaring. In de pvr zouden goedkopere componenten kunnen zitten die bij langdurig gebruik 'ingewerkt' raken. Je kunt het vergelijken met luidsprekers die ook na een aantal inspeeluren beter klinken. In elk geval is mijn ervaring ook dat de beeldkwaliteit na een x-aantal speelduren duidelijk verbeterd.
   
 2. Ik begrijp wat je bedoelt en bij luidsprekers en versterkers kan ik me er van alles bij voorstellen, maar bij een computer die digitale informatie via software "optimaliseert" en digitaal doorstuurt naar een TV kan dat m.i. niet spelen.
  Tenslotte, tegenover een x-aantal speeluren staat ook een y aantal kijkuren en dan is het maar de vraag aan welke kant de verbetering zit...
  (het coorigerend vermogen van onze hersenen moet je niet onderschatten).

  Ik ben wel benieuwd of er iemand op het forum is die met zekerheid kan zeggen hoe het precies zit. Overigens gewoon omdat ik het interessant vind, het is geen major issue.
   
 3. Ik kan geen sluitende technische verklaring geven waarom zo'n decoder kennelijk tijd nodig heeft om maximaal te presteren.

  Mogelijk zit het 'm in de voeding van het apparaat. Een goede voeding is van groot belang voor een correcte en storingsvrije werking van alle onderdelen in een audio/video apparaat. Het zorgt voor een stabilisatie in spanning. Een minder stabiele spanning kan beeld en geluid danig aantasten. Het zou me niets verbazen als transformatoren en elcro's uit voedingsgedeeltes verbeteren naarmate ze een aantal keren warm zijn geweest. Een langzaam verbeterende (lees: stabielere) spanning zou kunnen verklaren waarom de beelden van een decoder na een aantal speeluren schoner en rustiger ogen.
   
 4. Dit is mogelijk, is ook het geval bij duurdere apparatuur en ook bij computers.
   
 5. Dat kan toch alleen maar als er ergens onderweg (in de Humax) toch nog een AD en/of DA conversie plaatsvindt?
   
 6. Tja, zou je zeggen idd. Enig analoge zijn de ontvangers en de DA-converters naar de scart/cvbs uitgang.

  Luidsprekers zitten er niet in (bij mijn weten :mrgreen:) maar elco's wel. En die dingen hebben doorgaans wel de eigenschap beter te gaan functioneren als ze een tijdje in gebruik zijn.
   
 7. Ik begrijp niet zo goed waarom D/A-converters hier nu genoemd worden :?
  Alle elektronische onderdelen in een decoder, zowel analoog als digitaal, hebben baat bij een schone, stabiele voeding.

  Dat bereik je overigens niet alleen met een goed voedingsgedeelte in het apparaat maar ook door een 'schone' aansluiting op het elektriciteitsnetwerk in je woning. Bij voorkeur dus niet zomaar in een wandcontactdoos prikken die op dezelfde elektriciteitsgroep staat als de verlichtingsdimmers en afwasmachine.
   
 8. En dat zit dan niet aan elkaar geknoopt in de meterkast? :roll:

  Volgens mij ging het daar niet over maar over het fenomeen dat ogenschijnlijk de beeldkwaliteit beter wordt naarmate het ding langer in gebruik is.
   
 9. Ja en nee. Uiteindelijk wel maar het negatieve effect van storende apparaten is veel kleiner wanneer ze gescheiden zijn doordat ze op een andere groep zijn geplaatst. Je kunt nog verder gaan door ook speciale bekabeling te gebruiken, en door een speciale zekeringautomaat in je meterkast te monteren. Er bestaan zelfs speciale stopcontacten. Vooral audiofielen experimenteren met dit soort tweaks. Maar ook op video heeft het positieve effecten.

  Stroomnetwerken in onze woningen worden niet alleen vervuild door dimmers en koelkasten. Ook de rondvliegende signalen hebben zo hun uitwerking. Wifi, GSM's, Dect-telefoon, noem maar op. Om die reden hebben veel elektronische apparaten tegenwoordig een eenvoudig netfiltertje ingebouwd.

  Dat zo bedenkende ben ik eigenlijk wel eens benieuwd of Humax en/of Samsung decoders ook zoiets ingebouwd hebben. Dit zou namelijk kunnen verklaren waarom een Samsung bij de een beter beeld geeft dan een Humax terwijl een ander nauwelijks verschil ervaart. Als de Samsung een (beter) netfilter heeft ingebouwd zal het verschil in kwaliteit met name daar zichtbaar worden waar de electriciteit het meest vervuild is. Maar goed, ik dwaal wat af richting off-topic ben ik bang.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 apr 2009
 10. Beeld

  De meeste mensen en ook audiofielen denken veels te moeilijk over hun stroom voorziening. Laat door je installateur(of doe het zelf) een schone aarde slaan. (Kost incl groep en aardpen ongeveer 100,= - 125,=Je stroom/aarde is dan losgekoppeld van het normale net.
  En het verschil is al enorm!!

  Overigens heb ik ook zelf een groot verschil ervaren in het begin en na ongeveer 50 kijk-uren.. Dit had ik ook nog niet eerder bij Video apparaten meegemaakt. Wel bij Audio overigens..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina