1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier ben ik het niet mee eens.
  Ik heb voor de Blu-ray, oude HD recorder, anologe tV en decoder alijtd afwijkende instrellingen gemaakt. Omdat elk apparaat anders is. Geen enkel apparaat is hetzelfde. Het beeld voor de HUMAX wordt beter als je de helderheid iets omlaag doet en eventueel iets contrast bijregeld.
   
 2. Heb je je scherm ISF gecalibreerd?
  Dit is een voorwaarde om te kunnen oordelen welke aparaat afwijkt.
  Natuurlijk zitten er kleine verschilletjes tussen bronnen, dat is helaas nu eenmaal zo.
  Maar door het bijregelen van je scherm kan het zijn dat je deze nog verder van de ideale settings afhaalt en dat betekent bij een volgend apparaat (dat misschien wel goed staat) dat je opnieuw moet corrigeren.
  Het mooiste is om je scherm te laten calibreren door een professioneel bedrijf en die corrigeert eventueel je DVD en Blu Ray ook zodat alles goed staat. Doordat je scherm 100% staat afgesteld, geeft het ook niets als een decoder een lichte afwijking heeft. Dit vind je dan nauwelijks terug in het beeld zonder rechtstreeks vergelijk met een ISF gecalibreerde bron.
   
 3. Ik kijk niet met meetappratuur, maar met mijn ogen.
  En daarmee stel ik de ingangskanalen per apparaat in, dat kan met SONY.
  Voor mijn ogen, en die van mijn vrouw en die van bezoekers (visite), krijg ik de complementen dat het beeld erg mooi is.
  Dat de H360 van Samsung een ander beeld had, zo wat, ik heb bewust de Samsung H360 eruit gedaan. Ben zeer blij met de Humax.
  En ik verwacht dat na de update het alleen nog maar mooier en beter wordt.
  Volgens mij kunnen we beter wachten op de update en daarna weer verder kijken. (de Samsung was in het begin ook niet zo goed als hij later was en de Samsung heeft meer problemen (zelf later) dan de Humax heeft.
   
 4. Het enige wat je kalibreert is de combinatie DVD (Blu-Ray) speler TV. Daar je iedere ingang van de TV apart kan afregelen, maakt het dus niet of je dit van te voren hebt gedaan. De grootste kans op een correct beeld heb je als alles digitaal is zonder bewerking zoals bijvoorbeeld upscaling.

  Kijk hier voor meer info: http://www.datacolor.eu/en/products/home-theater-calibration/spyder3tv/index.html
   
 5. Ik heb de indruk dat naarmate de inspeeltijd van de pvr langer is, de beeldkwaliteit toeneemt. Was eerst mijn kwalificatie goed, hij is nu goed+ tot uitmuntend.
   
 6. Inspelen

  Mijn reaktie is exact de zelfde; hoewel hij op SD beeld niet verder komt als goed...
   
 7. Mooiste is dus eigenlijk om je kalibratie DVD's via ftp naar de HD van je PVR te kopiƫren.

  Overigens zul je nog versteld staan wat je nog extra uit je TV kunt krijgen met een echte colori meter. Ikzelf heb de Gretag EyeOne icm de gratis HCFR software, oorspronkelijk aangeschaft om mijn PC monitor te kalibreren.

  Maar met alleen de test DVD's kom je op het oog ook al een heel eind.

  Links:

  http://www.homecinema-fr.com/colorimetre/index_en.php
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=983943
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 mrt 2009
 8. Sinds gisteren heb ik de 5050c in gebruik, het is mijn vierde Humax alweer. Jaren geleden begonnen met een Fox, daarna overgestapt op de iPVR9200c. Die PVR was echt een verademing, TV-kijken werd er ineens een stuk leuker door. Vanwege nieuwsgierigheid naar HD-ontvangst heb ik sinds januari ook een IR-HD5000c in huis staan.

  Nu dus de 5050c ter vervanging van zowel de 9200c als de 5000c. Na alle commentaren op dit forum was ik benieuwd naar de SD-kwaliteit. Rauw uit de doos viel een beetje tegen. De 5050c daarop de hele nacht en dag aan laten staan om er even in te komen. Vandaag de 5050c maar eens in een direct vergelijk naast de 9200c en 5000c gezet. SD beeld was binnen 24 uur zichtbaar verbeterd! De beeldkwaliteit zit nu boven het niveau van de 9200c, identiek aan de 5050c. Beide HD-toestellen geven bij mij een iets rustiger en schoner beeld met een tikkeltje dieper zwart dan de 9200c. Ik wijt dat vooral aan de betere verbinding via hdmi ipv. een standaard scartkabel. Alles was aangesloten op een Panasonic HD-ready plasma.

  Wat betreft SD-kwaliteit ben ik dus zeer tevreden, ik heb derhalve 'goed' gestemd. Ik kan echter alleen een vergelijking maken met andere Humax producten, niet met Samsung of Cisco.

  Ook op andere vlakken ben ik erg content met de 5050c. Het is op alle vlakken een flinke vooruitgang :applause:
   
 9. Dat kan toch niet? Van een plasma scherm weet ik dat het een paar dagen moet 'inbranden', maar een PVR is m.i. niets meer dan een computer met software. En die software gaat het niet beter doen naar mate het langer draait.
  Is het niet gewoon de beleving? Ik ben nu ook erg tevreden over kwaliteit van de 5050c terwijl ik aanvankelijk minder enthousiast was, het lijkt of het in de loop van de tijd beter is geworden. Maar ik denk dat dat meer te maken heeft het feit dat je moet wennen aan het beeld en dat je de eerste uurtjes wellicht veel te kritisch kijkt.

  Maar goed, niet heel belangrijk maar ik ben wel benieuwd of ik iets over het hoofd zie.
   
 10. Ik heb ook in andere forums dezelfde opmerkingen gezien dat na een tijdje (inbranden?) de kwaliteit een stuk beter was. Blijkbaar is er toch een component wat gevoelig is hiervoor. Ik heb hier technisch geen verklaring voor maar wellicht wel een van de andere forumleden?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina