1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. ik ook dan maar: Humax via HDMI HQ kabel aangesloten op JVC LCD, (60 cm diagonal)
  SD beeld: goed tot zeer goed
  HD beeld: uitmuntend
  Van "schokkerig" is beslist geen sprake, ik snap werkelijk niets van de negatieve berichtgeving omtrent een slecht beeld. Ik heb nog nooit zo'n goed beeld gezien als nu! De mensen die klagen over een slecht beeld, moeten toch echt iets verkeerd doen, hebben misschien een defect exemplaar, of werken ze mischien gewoon bij de concurrentie? :censored:
   
 2. moeten toch echt iets verkeerd doen -> lijkt me sterk
  hebben misschien een defect exemplaar -> dit zou kunnen
  of werken ze mischien gewoon bij de concurrentie -> ik niet

  Afgelopen nacht naar Discovery HD zitten kijken en daar heb je vaak aan het eind van een programma zo'n demo HD opname over de kusten van Europa. In de huiskamer (Humax + Pio 5090) bij het naar de kusten toe vliegen of bergen waar de helicopter langs vloog begon de Humax te haperen. Direct naar de slaapkamer gegaan en op oude beeldbuis tv via scart met de Samsung alles vloeiend.

  Ik zal vannacht nog even wat gaan testen en de humax even in de slaapkamer plaatsen en kijken wat deze via scart doet (en als ik tijd heb ook op de plasma via scart). Mocht het via de scart wel allemaal goed lopen, dan zou het de chip, de HDMI uitgang o.i.d. kunnen zijn.
   
 3. Vreemd, ik heb mijn Humax tot dusver nog niet zien haperen zoals jij omschrijft. Misschien toch maar eens beginnen met een lijst met serienummers/klachten? Misschien dat er dan iets duidelijk wordt?
   
 4. Ik heb hem ook nog niet zien haperen op mijn 5090. HD beeld is echt retestrak. SD is gewoon wat wazig en verschilt bovendien ook per zender/ programma. Verder nix dan lof over het aparaat !
   
 5. Iwan, heb je ook gekeken naar die demo films (vogelvlucht opnames) van Disc HD? Daar zie ik het het duidelijkst namelijk (andere HD zenders waar beweging met veel detail in zit zie ik het ook, maar Disc HD is wat rustiger beeld en verspringt niet iedere keer).

  Ik heb afgelopen nacht ook de instellingen van m'n scherm nog zitten aanpassen, maar dat hielp in mijn geval niets.
   
 6. Ja die heb ik volgens mij ook een aantal keer voorbij zien komen maar zal er wat beter op letten ! Heb jij de Humax op Original of 1080 staan trouwens ? Ik ben toch maar weer terug gegaan naar 1080 ...

  Aan de TV ligt het zeker niet - Je weet niet wat je ziet met bijv een Blu-Ray, HD zenders ... en SD op de Samsung was ook errug goed dus de TV is zeker het probleem niet. Maar dat weten alle Pioneer bezitters al :-)
   
 7. Humax 5050 beeld

  Ik heb dit inderdaad geprobeert omdat ik niet tevreden was over de beeld kwalteit. Op advies van de winkel respectievelijk een Highspeed HDMI 1.03 kabel gekocht. En later een component kabel(rood groen blauw) van hoge kwalitet. De Highspeed HDMI-Panasonic kabel is inderdaad wel het beste maar dan nog haal ik niet de kwaliteit die ik bereikte met de Samsung 360 decoder. Ik weet dat ik kritisch ben. Op zichzelf zullen hele volksstammen tevreden zijn over het in mijn ogen standaard digitale beeld maar het kan gewoon veel beter!! Ik heb een 42"plasma...
   
 8. Hallo Gamespelen,

  Bij mij geen goed result via de scart(vergeet niet je instelling in de humax van Component te wijzigen) Ik vrees dat mijn ervaring gelijk is aan de jouwe!! Maar laat me je ervaringen weten..
   
 9. Humax iHDR5050-c

  Onlangs naar de winkel gesneld om een humax aan te schaffen!! Digitaal opnemen leek me prachtig en dat is het ook. Echter de beeld kwalteit van de Humax 5050 valt me nog niet mee!
  Snellere beelden lijken vager en waziger te zijn..Details zijn niet haarscherp;Ook niet op Film 1 HD ik heb inmiddels al vele kabels(component;scart van Hirschmann) geprobeerd de Panasonic Highspeed HDMI 1.03 gaf verre weg de beste resultaten ;maar dan nog...Mijn oude samsung 360 die kwa degelijkheid wel een drama was gaf een veel beter beeld!! Vlijmscherp met een groot reaktie vermogen!!

  En over zowel sd alsook FullHD ben ik niet top tevreden..Ik heb ook het idee dat de oversampling processor van de humax niet werkt. Dit in tegenstelling tot samsung.Het beeld lijkt wel van een digitaal sd kastje te komen. Ik kan goed switchen tussen die twee!
  Ik werk niet bij Samsung en vond de afstandsbediening;degelijkheid ed een drama maar als ik moet kiezen tussen een mooi beeld of deze dan weet ik het nog niet!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina