1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Je moet bij de Humax de helderheid, contrast en kleur (van de televisie) aanpassen, daarna heb je zowel op HD als SD een mooi beeld.
  Ik heb voor de Blu-ray een andere instelling dan voor de Humax.

  Ik heb hem constant op 1080i staan.
  Ik heb de decoder van begin maart en iedereen die bij ons komt, vindt dat we een heel mooi beeld hebben.
  HD zenders is helemaal super.

  Sony 40" full hd televisie.
   
 2. Heb het apparaat nu 2 dagen in huis, maar met 720P en 1080i zien m'n SD kanalen er een stuk slechter uit dan met 576i of 576P

  Is het mogelijk om 2 instellingen in de Humax te maken, 1 voor de SD kanalen en 1 voor de HD kanalen ?
   
 3. Nee, er zit wel een 'original' stand op welke de resolutie instelt zoals de het signaal word uitgezonden.
   
 4. Thanks, dit heb ik idd ook geprobeerd, maar dat zit ie steeds te switchen op m'n tv als ik van een HD naar een SD kanaal switch (blauw scherm en dan weer beeld)

  Irritante is ook dat de HD kanalen interlaced binnenkomen en progressief vindt ik persoonlijk lekkerder kijken, liever 720P dan 1080i dus.

  Dat wordt dan constant op me V-Format knop klikken ben ik bang :?
   
 5. De meeste HD kananlen zijn 1080i en als je dat op 720p zet, verlies je kwaliteit.

  Ik heb hem, zoals eerder beschreven, altijd op 1080i staan.

  Het vreemde van deze decoder / pvr is, dat het beeld na een paar weken mooier / beter wordt.
   
 6. Heb dezelfde ervaring. In het begin was het beeld met name bij SD-uitzendingen niet zo scherp als met mijn "standaard" Samsung via scart. Na een paar weken werd dat beter en nu, na een paar maanden, is het helemaal Top! :grin:
   
 7. Dat fenomeen is hier al vaker besproken. Probleem is dat dat niet mogelijk is als je via HDMI kijkt. De hele signaalverwerking is en blijft dan digitaal. De conclusie is dat het waarschijnlijk een psychologisch effect is, d.w.z. dat er sprake is van gewenning.
   
 8. Je zou best gelijk kunnen hebben. Technisch gezien heb ik er geen verklaring voor. Maar ik ben erg kritisch op de beeldscherpte en het is nu "ook in SD" ontzettend scherp. Wat ik nu ook zie, is dat het verschil tussen SD en HD veel minder groot is dan in het begin. Ik moet daarom wel concluderen dat er wel degelijk iets is veranderd en dat het niet alleen "gewenning is. :wink:
   
 9. Ik overweeg over te stappen naar deze PVR o.a. voor opneme op HDD enzo.
  Alleen ik kijk via een crt en wil dat nog even zo houden(toch niks boeiends in HD). Vroeg me af, is de beeldkwaliteit van de scartuitgang net zo goed als de oude IR foc C? Dus onbewerkt 576i Of is de scart hier een slap aftreksel van het door het apparaat zelf upgescalde SD beeld?
   
 10. Ik heb op Kieskeurig (en ik meen ook op dit forum) berichten gezien van mensen die stelden dat de kwaliteit van de SD kanalen op de Humax 5050C via SCART beter was dan via HDMI.

  Ik heb zelf een Humax IR-FOX C en ik vind de beeldkwaliteit een tikkeltje te soft in vergelijking met een oude Samsung DCB-9401R. Kleuren zijn echter wel weer iets fraaier. Vervelend vind ik bij de Humax IR-FOX C ook dat deze bij gebruik van RGB het beeld nogal wat naar rechts toe en naar boven toe opschuift. Daardoor vallen logo's nog wel eens gedeeltelijk buiten beeld. Of de Humax 5050C deze tekortkomingen (te soft en excessieve shift) ook heeft weet ik niet, maar ik vermoed van wel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina