1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?

Wat vindt jij van de kwaliteit van het sd-beeld van de 5050c

 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij Sony TV's kun je een HDMI signaal handmatig zoomen (wide/zoom/smart)

  De zoom opties van de Humax zijn onbruikbaar om een 4:3 beeld op te rekken, de ondertiteling valt buiten beeld of je zit te kijken naar horizontaal vervormde gezichten (fatty vision)

  Via HDMI gebruik 'wide' voor 16:9 en 'smart' voor 4:3, in de smart stand wordt het beeld opgerekt zonder storende vervorming en de ondertiteling blijft volledig zichtbaar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
 2. Dit klopt niet. Ik heb een aantal proefjes gedaan met mijn eigen apparatuur waaruit onomstotelijk is komen vast te staan dat HDMI wel aspect ratio kan doorgeven aan een aangesloten TV, zie hier. Het punt is echter dat een HD signaal (720p of 1080i of 1080p) door een TV altijd als 16:9 wordt opgevat, hetgeen technisch correct is aangezien er geen 4:3 aspect ratio is gedefinieerd voor HD resoluties.

  Het kan natuurlijk zijn dat sommige (?) TV's de aspect ratio van 576i of 576p signalen via HDMI gewoon negeren, maar dat is dan een probleem van de TV, niet van HDMI an sich.

  De vraag die nog open staat is of de Humax 5050 via HDMI zonder upscaling nu wel of geen aspect ratio info naar de aangesloten TV stuurt.
   
 3. In de betreffende threat vindt je al wat commentaaar. De humax geeft via hdmi inderdaad de correcte aspectratio door, ook in de hoge resoluties. Maar de vraag is nu hoe de tv daarmee omgaat bij in zoomen. En daar gaat het dus fout. Daarom is een zoomfunctie in de Humax wenselijk.

  Ter vergelijk: ik heb een oppo-dvdspeler met ingebouwde zoomfunctie. Hoewel dit niet perfect werkt, benaderd het de ideaalsituatie wel redelijk.
   
 4. Zoals gezegd kan dat binnen de standaard gewoon niet. Een HD signaal (720p, 1080i, 1080p) is per definitie altijd 16:9 full frame. Er bestaat geen onderscheid tussen 16:9 anamorf of 4:3 full frame bij HD, terwijl dat onderscheid er bij SD (576i, 576p) wél is. Natuurlijk kan de Humax, evenals andere toestellen met upscaling (DVD spelers en recorders) een full frame SD 4:3 plaatje wel (automatisch) omzetten naar HD 16:9 pillarbox, zodat je op een aangesloten 16:9 TV een correct 4:3 plaatje krijgt te zien met zwarte stroken aan de beide zijkanten. Maar voor de TV zelf is en blijft dit een 'wide' signaal.

  Er gaat technisch gezien niets fout. De TV ontvangt een HD signaal en dat is per definitie 16:9 full frame, en dus is er volgens de TV niets in te zoomen. Het probleem ontstaat doordat sommige gebruikers wel willen gaan inzoomen en/of horizontaal willen gaan oprekken bij een 16:9 pillarboxed 4:3 plaatje en ook nog willen dat dat automatisch gaat.
   
 5. Op zich zou ik een smartzoom à la Philips wel een leuke functie vinden voor de Humax 5050C.
  Dat b.v. de beide zijkanten van het beeld meer opgerekt wordt dan het midden van het beeld.

  Puristen zullen dit niks vinden maar ik zou er wel blij mee zijn. ;)
   
 6. Ik zou zeggen, zet het op de wishlist en wie weet.
   
 7. ^Bij deze, misschien? ;)
   
 8. Iets soortgelijks (16:10 modus voor 4:3 content) staat al in de wishlist.
   
 9. Ik heb zojuist "goed" gestemd voor het SD beeld.
  Ik heb het kritisch vergeleken met het SD beeld van de Samsung 360. Beide zijn op dezelfde manier aangesloten via goede HDMI kabels --> Denon AV versterker en dan naar 42" full HD Sharp LCD.
  Het SD beeld van de Samsung is iets beter / scherper. Dit kan ik vooral zien in de scherpte van de zender logo's. Bij bewegende beelden is het moeilijk om (veel) verschil te zien. De Humax lijkt soms een wat softer beeld te geven.
  Maar als je enige tijd naar de Humax kijkt is het SD beeld gewoon goed (genoeg).
  HD is met beide uitstekend :grin:.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 aug 2009
 10. SD kwaliteit

  Net de Humax aangeschaft.
  De SD kwaliteit via HDMI (1080i) is slecht, maar na wat aanpassingen in de instellingen is het mogelijk om tot een redelijk beeld te komen.
  Ben benieuwd of het waar is dat het beeld steeds beter wordt, of dat het gezichtsbedrog is.
  Afstandbediening werkt prima, Ook de codes voor de Sharp TV en Panasonic BD speler maken het een handig apparaat. Geen dure alles kunner nodig.

  Ton
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina