1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Rhodanos, 18 mrt 2009.

?
 1. Slecht

  16 stem(men)
  7,1%
 2. Redelijk

  35 stem(men)
  15,5%
 3. Goed

  120 stem(men)
  53,1%
 4. Uitmuntend

  55 stem(men)
  24,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. upscaling

  Het nadeel van de original stand is dat je een kort moment een zwart
  scherm hebt als je de Humax van bijv. Ned1 naar Eurosport HD en vice versa zet.
  Dit natuurlijk omdat de TV naar de hogere resolutie moet schakelen.

  Een klein nadeel, het blijft dus persoonlijk.
   
 2. Nee, de 5050 heeft die original mode juist al.

  Er is al eerder geschreven door Anoniem dat die verbetering/wijziging die al standaard in de 5050 zit, ook toegevoegd zou worden aan de 5000 waar dat nog niet goed werkte.
   
 3. MAW: de SD weergave van de 5000 was tot vandaag nog slechter dan die van de 5050?
   
 4. Nee, gelijk
  Maar je kon de 'original' mode niet kiezen.
   
 5. Waarom noemt men dat nu Original? De Humax deinterlaced het signaal want ik krijg op mijn Kuro 50" plasma 576p binnen ipv 576i. Je zou toch mogen verwachten dat er niets met het signaal gebeurd? :confused:. Enfin ik stuur alles op 1080i uit. Dit geeft bij mij het beste beeld. Hoewel ik het wel enigszins vreemd vind omdat ik verwacht dat de scaler van de Pio superieur zou moeten zijn aan die van de Humax.
   
 6. Inderdaad zou je verwachten dat de scaler van de Pioneer (ik heb de 37 inch Kuro lcd) superieur is aan de Humax. Maar na ettelijke uurtjes proberen en heen en weer schakelen vind ik dat als de Humax op 1080i staat er het mooiste beeld is.
   
 7. Tsja, en hier met een Kuro 42" plasma HD-ready is het op 576p/Original veruit het beste beeld, de Pioneer scaler laat duidelijk een beter beeld zien dan de Humax scaler. Het blijft toch van geval tot geval kijken en uitproberen. Misschien is het aan te bevelen om het na een flink aantal uurtjes snorren nog eens te beoordelen.
   
 8. Daarom blijf ik het ook jammer vinden dat de original mode 576p is en niet interlaced. Ook op dat gebied zou de Pio beter moeten zijn dan de Humax. Nu kun je hem wel handmatig op 576i zetten maar indien je dan naar een HD zender schakelt moet je hem ook weer op 1080i zetten. Maar misschien wordt dit nog meegenomen met de volgende software update.
   
 9. Zou het niet zo zijn dat de digitale uitzending progressief is. Moderne camera's zijn tenslotte progressief en niet interlaced. Interlaced is nodig om de oudere televisietoestellen te kunnen gebruiken en bij HD om de bandbreedte beperkt te houden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina