1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bestandtypes op de HD van de PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Soef, 18 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Nog even geprobeerd, maar bij mij wordt de ondertiteling wel kleiner als ik de instelling wijzig, opsla en daarna de film opnieuw start.
  Huidige stand:
  grootte: "klein",
  effect: "vette omranding"

  Ziet er zo prima uit.:thumb up:
   
 2. Metafile structuur

  Om op de originele vraag terug te komen, de 5050c slaat de opnames op in een 4-tal files/folders. De files hebben de naam gevormd door de event naam gevolgd door een time/date stamp die het bestand uniek maakt voor Linux, bv Journaal_20080410_2000.*. De gemultiplexte audio/video/subtitling etc staat in een Single ProgramTransport Stream bestand met als extensie *.ts. De event info (naam, korte beschrijving en langere beschrijving staan in een bestand *.hmt. De laatste file met als extensie *.nts is de index file waarin de verwijzingen staan waar de video frames beginnen. Op zich is deze info niet nodig, alleen het *.ts bestand kan met bv VLC prima worden afgespeeld. De indexen zijn nodig voor de trick modes, zoals fast-forward etc. Zeker met MPEG4 bestanden is het lastig om dat run-time te doen.
  Er is nog een verborgen folder, waar bij afspelen de thumbnails inkomen, zaken als laatst afgespeelde positie (denk ik).

  Bij het copieren van de *.ts file van de PC terug naar de 5050c (USB of FTP) is het aanmaken van de *.hmt file voldoende om de 5050c de opgenomen film weer te laten zien in de media lijst. Echter hij vertikt het nog om het bestand af te spelen, zonder een correcte index lijst in het *.nts bestand. Ik zoek ook al een tijdje naar de indeling van dit bestand, en probeer ook om de inhoud te reverse-engineeren, maar dat vlot nog even niet. :evil:

  Indien er mensen zijn die ergens iets vinden over deze indeling, ik houd me aanbevolen. :thumb up:

  -Peter-
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 apr 2009
 3. Kan je eens een complete set van een paar minuten zoals gemaakt door de Humax ergens online zetten (bijvoorbeeld www.rapidshare.com)? Ik ben wel benieuwd naar die structuur.
   
 4. upload metafiles

  Ja, kan ik wel doen, als ik de data daar kwijt kan. Kun je mee-puzzelen. :oyeah:Helaas is de minimale opnametijd 60 secs, zodat er minimaal een 70 MB nodig is.

  -Peter-
   
 5. Bij rapid share mag je geloof ik tot 200 MB kwijt in één upload. Een opname van zo'n 100 MB moet wel een aardig idee geven. Het zaakje even zippen scheelt dan weer wat bytes en upload tijd.
   
 6. Ik heb een opname hier staan :

  http://rapidshare.com/files/219809815/NOS_Journaal_20090405_1803.zip.html

  -Peter-
   
 7. Hoi,

  Heb het bestand ook maar even gedownload (in afwachting van mij Humax PVR).

  Mijn J.R.River's Media Center speelt het .ts bestand i.i.g. probleemloos af op mijn PC, was ik wel nieuwsgierig naar. De .hmt en .nts bestanden zijn binaire bestanden en daar kan ik vooralsnog geen kaas van maken.

  Suc6 jongens. Het zou mooi zijn als jullie het kunnen ontrafelen en een conversie progje kunnen schrijven er voor zodat ook DVD's op de Humax (tijdelijk) overgezet kunnen worden.
   
 8. Het is in ieder geval geen DVB compatible TS. De DVB TS tool die ik heb lust het bestand tenminste niet.
   
 9. Het TS bestand is weliswaar niet DVB compliant, maar wel MPEG, met een packet size van 188 bytes. Normaal voor een broadcast wordt er een aantal bytes aan toegevoegd voor error correctie, in dit geval worden er 4 bytes time-code aan toegevoegd zodat het bestand via een netwerk verbinding kan worden afgespeeld, zodat de packet size hier 192 (0xc0) bytes lang is. Als je de time-code eraf stript is het weer standaard.

  -Peter-
   
 10. Okee, maar de tool die ik probeerde gaat uit van 188 byte packets volgens de DVB specificatie, dus wees deze de TS onverbiddelijk af.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina