1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bestandtypes op de HD van de PVR

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door Soef, 18 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Omdat ik nog steeds geen programma gevonden heb om bestanden gedownload van de PVR van de pc op een dvd te kunnen branden moet ik mij maar eens gaan verdiepen in de manier waarop de data op de HD van de PVR wordt weggeschreven. Ik heb overigens al geëxperimenteerd met VideoReDo TVSuite en DVR Studio2-Pro. Helaas zonder succes.

  Ik lees veel over .TS bestanden, maar een uitdraai van de HD van de PVR laat zien dat de .TS bestanden lege root mappen zijn. Het lijkt wel of de data in de .NTS bestanden staat. Beide eerder genoemde programma's konden daar niets mee. Weet iemand iets over de manier waarop de PVR zijn data opslaat of kent iemand een link op Internet waar ik wat kan vinden. Als DBMS programmeur weet ik wel veel van databases e.d., maar op het gebied van video ben ik een novice.

   
 2. Ik gebruik zelf VideoReDo TVSuite en dit werkt bij mij perfect.
  Daarnaast gebruik ik FileZilla, een gratis FTP programma, om de ts bestanden over te zetten naar de PC.
  Ik snap niet die .TS bestanden bij jou lege root mappen zijn. Als je een opname van een uur hebt, moet dit ongeveer 3,5 GB groot zijn. Die bestanden staan bij mij in de map /mnt/hd3/Video
  De ts bestanden kopieer je naar de HD van je pc en die open je dan met VideoReDo
  . Deze kun je dan bewerken en vervolgens een dvd van maken.
  Je kunt die bestanden ook opslaan als een mepg bestand en dan bijv. met Pinnacle bewerken en er dan een dvd van maken.
   
 3. Begrijp inderdaad niet wat er nu fout gaat bij je. De .TS (transport stream) bevat al de video data, dat kan je toch ook zien aan de grootte van die bestanden? Inlezen met VideoReDo, opslaan als MPEG PS (program stream) en je hebt een DVD compatible bestand zonder enig verlies.
   
 4. Dank voor de reacties

  Ik begrijp dat ik terug moet naar de basis en zal met ftp de mappen op de HD van de PVR nog eens goed bekijken.
   
 5. De meeste vragen gaan hier over het omzetten van de stroom naar DVD. Ik ben echter geintereseerd in het knippen van mijn opnames (zolang Humax dat nog niet zelf in zijn apparaten stopt) en weer terugzetten. Ik heb al wel een file bijgeknipt (stukje er voor er af ,en stuk er na er af) en weer teruggezet maar hij speelt hem niet. Dit heeft waarschijnlijk van doen met de index files die er bij horen. Heeft iemand hier al ervaring mee ? Ik heb avidemux gebruikt om hem te knippen (maar heb de index files gelaten voor wat het is).

  P.S. voor het omzetten (naar DVD) of andere manier bewerken van de files staat op deze pagina alles wat je wilt weten (in het engels).
  http://www.videohelp.com/ en dan gaat het met name om de How-to guides (2e blok aan de linkerkant).
   
 6. Het werkt

  Dankzij de tips hier gaat het nu prima.
   
 7. Ter lering en vermaak:
  De SD én HD files afkomstig van de Humax, worden op NMT's (Popcornhour e.d ) zonder verder bewerken weergegeven, inclusief meerdere audiotracks.
   
 8. Observaties

  Een paar gerelateerde opmerkingen wat betreft bestanden en formaten:

  1) Het is mij opgevallen dat als je met de Humax van een HD kanaal opneemt de output plotseling H.264 is. Althans dat meldt VideoRedo. Die er vervolgens niets mee kan.

  2) Een andere bevinding is dat het me niet gelukt om H.264 bestanden (ge-upt v/d PC) af te spelen op de 5050. Men kan altijd hopen.... Voorloop- Naloop en reclame knippen, comprimeren naar H.264 en terugzetten op de 5050 was het idee.

  3) Een opname kopieren naar USB werkt perfect. Afspelen van de opnames vanaf de USB ook. M.a.w. het is dus mogelijk om b.v. een 1TB USB harddisk aan de Humax te koppelen.

  Ed
   

 9. Op http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml staat bij sommige HD-kanalen (17) en sommige (25)

  (17) betekent uitgezonden in MPEG-2
  (25) betekent uitgezonden in MPEG-4 (zoals bijv. H.264)

  Niet alle HD-kanalen zenden dus uit in H.264
   
 10. Klopt, Discovery HD is bijvoorbeeld in MPEG-2 en opnames kunnen met VideoRedo bewerkt worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina