1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe firmware

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door xahmol, 17 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Release notes

  Op dinsdag 17 maart 2009 is er nieuwe software beschikbaar gekomen voor de Cisco 8455 settop box. Ondanks uitgebreide testen vooraf bleek er in deze software helaas een probleem te zitten waardoor om 8 uur ’s avonds gevraagd werd om een pincode in te voeren. Hoewel een aantal mensen dat probleem zelf wist op te lossen door de beveiligingsinstellingen te wijzigen, heeft Ziggo besloten om op woensdag 18 maart een patch uit te brengen waarin het pincode probleem is opgelost.

  De software van de Cisco settop box bestaat uit twee hoofdonderdelen:
  a) Firmware waarin o.a. de drivers en de middelware zijn ondergebracht
  b) De SmartGuide applicatie die o.a. bepaalt hoe de user interface eruit ziet

  Tot 17 maart stond de combinatie 1.0.4.1 / 1.12.1.138 op het netwerk.
  Op 17 maart is dat vervangen door 1.1.0.E / 1.12.1.217.
  Op 18 maart is aan het eind van de middag alleen de SmartGuide applicatie vervangen en stond dus 1.1.0.E / 1.12.1.218 op het netwerk. Het enige verschil tussen SmartGuide 217 en 218 is dat de blokkering van de kanalen niet meer automatisch actief wordt.

  De wijzigingen van 1.1.0.E / 1.12.1.218 ten opzichte van 1.0.4.1 / 1.12.1.138:
  · Films bestellen en betalen per stuk
  · Klok toegevoegd in de EPG die de huidige tijd aangeeft
  · Opnames zijn nu inclusief ingestelde padding (extra tijd voor en na opname)
  · Verticaal scrollen is nu mogelijk bij lange beschrijvingen van films of programma’s
  · Opnemen vanuit de EPG kan nu met slechts met één klik (de “R” knop). De opname-instellingen worden nu niet meer direct getoond maar zijn wel aan te passen via opties (blauwe knop).
  · Ziggo screensaver in Radio modus
  · Huidige favorietenlijst blijft geselecteerd na standby
  · EPG lijsten op basis van digitale TV abonnementen
  · Kanalenlijst roteert 1<>999
  · TV geluid aanwezig bij Teletekst
  · Zoeken op omroep in Uitzending Gemist
  · Uitbreiding van films en series in TV-theek
  · Uitbreiding van omroepen in Net Gemist
  · Een nieuw menuonderdeel “Post” voor berichten vanuit Ziggo
  · Zappen en navigeren in de menu’s is licht verbeterd
  · Betere voortgangsindicatie bij installatie, aantal TV en Radio zenders wordt getoond.
  · Wijzigingen in het activatieproces.
  · Afspeelduur op het display tijdens het bekijken van video on demand is nu correct
  · Transparantie wordt ook toegepast op TV kanalenlijst
  · Bij storingen in de signaalontvangst wordt het beeld niet langer kortstondig bevroren maar wordt de storing in het beeld zichtbaar (blokjes effect)
  · Betere afhandeling bij opname conflicten
  · Betere pincode beveiliging, nu eerste oude invoeren alvorens wijzigen
  · Tijdslot beveiliging op TV kijken (Vanaf/tot) functioneert nu

  Belangrijkste bekende problemen:
  · Bij een software download blijft de settop box soms hangen met de melding “LOAd” op het display, of helemaal geen tekst op het display. Als dit gebeurt moet de settop box opnieuw opgestart worden door de stekker even uit het stopcontact te halen.
  · Geen Teletekst ondertiteling.
  · Het kan sporadisch voorkomen dat het achtergrondbeeld van het Menu helemaal of deels wegvalt. Indien dit gebeurt dan kan dit hersteld worden door de stekker even uit het stopcontact te halen.
  Het kan zeer sporadisch voorkomen dat o.a. de namen van de opgenomen programma’s uit de lijst verdwijnen. De opnames blijven wel afspeelbaar. Dit probleem lijkt zich alleen voor te doen als de settop box ‘koud’ opstart, dus niet bij het opstarten vanuit standby. Eventueel kan de naam van de opnames opnieuw aangemaakt worden.
   
 2. Als je mij een pb stuurt met de volgende gegevens, dan kijk ik wat ik kan doen:
  smartcardnummer
  IP adres stb
  IP adres cablemodem
  Service area
  Welke foutmelding
   
 3. Dit kon/deed ik altijd al. :?
   
 4. Klopt, met de R knop kon je de opname direct toevoegen en wanneer je de blauwe knop koos kreeg je het scherm waarin je de frequentie (dagelijks, wekelijk etc), de voorloop en doorlooptijd etcetera kon instellen. Niks nieuws dus.
   
 5. Is voor mij eigenlijk de enige interessante verandering, maar met deze verandering ben ik wel ERG blij. Heb het niet volledig kunnen testen, maar dat zou de PVR eindelijk bruikbaar maken.

  Kitaro, weet je of het automatisch op al ingestelde terugkerende opnames ook goed gaat of dat ik alles opnieuw in moet stellen.

  En geen nieuws van het HDMI handshake front dus? Al moet ik zeggen, maar als ik de release notes lees is dat waarschijnlijk toeval, dat ik sinds de nieuwe FW geen handshake issues meer heb gehad.

  En dank voor de changelog.

  Oh, en moet zeggen dat ik ook wel blij ben dat Ziggo nu ook Pay per view mogelijk maakt. Dan ga ik waarempel iTV nog wel eens gebruiken denk ik.
   
 6. Kitaro, bedankt voor het posten van de release notes... Helaas is het HDMI handshake probleem dus niet aangepakt :cry:

  Weet je toevallig of hier aan gewerkt wordt?

  En zonder opdringering te zijn :) weet je ook wanneer eventueel de volgende update komt. 6+ Maanden is nogal wat lang voor een produkt in ontwikkeling.

  Righard
   
 7. Ik vraag me af of er ooit nog eens een update komt voor het twee opnamen tegelijk kunnen maken. Dat is wat mij betreft de grootste misser van de cisco.

  Van bovenstaande updates word ik niet vrolijk, het snellere zappen daar gelaten.
   
 8. Eens, het is echt heel erg jammer dat je niet 2 programma´s teglijk kunt opnemen. Zeker omdat je weet dat het technisch wel kan (zie 1 programma opnemen en de andere timeshiften).

  Een tweede misser is de wijze waarop programma's worden opgenomen. Als ik dagelijk het klokhuis opneem dan is er geen controle of het klokhuis ook daadwerkelijk wordt uitgezonden. Dit deed de Siemens wel, die nam alleen een programma op als die werd uitgezonden.

  Een derde misser is dat als ik dagelijks het klokhuis opneem dit niet als 1 entry in het opname menu staat maar dat ik elke individuele aflevering moet opzoeken. Ook dit deed de Siemens beter.

  Je merkt gewoon dat het product niet door gebruikers wordt getest maar door techneuten.

  Als laatste moet ik nog constateren dat de update bijzonder mager is als je ziet dat er 6 maanden aan gewerkt is. Erg teleurstellend :giveup:!
   
 9. waneer kunnen we de update in voormalig @home gebied verwachten

  groetjes,
   
 10. Ik heb nog een andere verandering ontdekt: de inkleuring van de bolletjes achter de opgenomen programma's. Die heeft i.h.a. een andere texture en ik ontdekte tot mijn tevredenheid dat als je een programma gedeeltelijk heb bekeken er ook een half (of anderszins gedeeltelijk) groen gekleurd bolletje verschijnt. Alleen dit geldt voor nieuwe gevallen. De oude gevallen moeten dus weer op dat het betreffende gestopt worden voor een deels groene bolletje.
  En er is bij deze modificatie helaas ook een bug ingeslopen. Op willekeurige momenten slaat de Cisco bij het stoppen van een bekeken opname op hol. I.p.v. tergkeren naar het laatste scherm met Mijn opnames en een (half groen bolletje) gaat-ie in een keer naar het ontvangen TV-kanaal en blijft het bolletje grijs i.p.v. groen...
  Ja ik weet het boeiuh, maar misschien interessants voor techneuten?

  Verder vind ik i.t.t. andere forumleden de wijziging in hert activatieproces zeer belangrijk, want dat was een bron van storingen en irritaties. Ik moet nog wat meer ervaring opdoen, m.n. als je van smartcard wisselt, want dat was in één woord een drama en dat lijkt nu opgelost.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina