1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sport1 HD

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door CROland, 17 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij het meerendeel van bedrijven worden hangende onderhandelingen meestal geen uitspraken gedaan.
  Dit vanwege de onderhandelingspositie.
   
 2. Ziggo deed helemaal geen uitspraken officieel...zelfs niet dat onderhandeld werd..kortom...iets meer informatie had wel gemogen :lol:
   
 3. Eindelijk is Sport HD beschikbaar kijk daar heb je wat aan Klasse !

  :thankyou:
   
 4. Net een Humax 5050 gekocht. Het valt me op dat het engelse voetbal in 720p wordt uigezonden. Zou het nog overgaan naar 1080i (wat zendt sky zelf uit)? Ben zelf een basketball-fan. Ik zal dus even moeten afwachten tot donderdag as of dit misschien wel in 1080i wordt uigezonden.
   
 5. volgens mij zendt sport1 alles uit in 720P
   
 6. Yep!
  Ondertussen een basketball-herhaling kunnen zien, die was op 720. Ik weet dat ESPN alles in 720 uitzendt. Er komt echter genoeg binnen via TNT of ABC/NBC/CBS, en die zenden in 1080 uit. Kunnen ze bij Sport1 dan van 1080 naar 720 knijpen?
   
 7. De NOS deed met het EK Voetbal niet anders. De aanvoer was 1080i en ze zonden uit in 720p. Ze converteren en downscalen het signaal dus.
  Wel goed nieuws trouwens dat Sport 1HD nu op het netwerk van het voormalig Casema gebied is te zien!
   
 8. Vond het EK nog ok, bij de OS zou alles HD worden uitgezonden, maar dat was maar al te vaak in SD. Het meest genoten van de beeldkwaliteit was met het WK van 2006. Kan niet anders dan dat wel in 1080 was.
  Bas
   
 9. De aanvoer van zowel het EK van 2008 als van het WK van 2006 waren beide in 1080i. Alleen het uitzenden ervan verschilde van zender tot zender. Zo zond BBC-HD het WK van 2006 live in 1080i uit (het formaat van deze zender wijkt wel iets van de standaard, maar de resolutie was hoger dan de 720P norm). Over het algemeen vind men de 1080i beelden beter, dat vind ik zelf ook.
   
 10. Tot nu toe is het op en top genieten van Sport1 HD. Wel raar overigens dat de topper in spanje vanavond niet in HD is. Heeft denk ik te maken met de aangekochte rechten voor het spaans voetbal. Barcelona thuis is altijd in HD te zien, maar Real Madrid nooit.

  Wat ik trouwens ook mis is dat er maar 1 taal te selecteren valt op HD. Ik zou het toch leuk vinden om daar ook in te kunnen kiezen. Is dit technisch niet mogelijk of wordt dit niet aangeboden? Helemaal te gek zou natuurlijk dolby digital geluid zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina