1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo verhoogt snelheid Z3i-abonnement deze zomer naar 50Mbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 16 mrt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo verhoogt snelheid Z3i-abonnement deze zomer naar 50Mbps

  Ziggo wil in juni of juli de snelheid van zijn Z3i-abonnement opvoeren van 30 naar 50Mbps. Eind dit jaar zal op delen van het Ziggo-netwerk ook 80Mbps haalbaar zijn, terwijl in 2010 de bandbreedte naar 100 tot 120Mbps wordt bijgesteld.

  Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, laat aan Tweakers.net weten dat de kabelaanbieder op dit moment is begonnen met het vergroten van de beschikbare bandbreedte op de kabel door een aantal analoge zenders te verhuizen naar het digitale tv-pakket. Als dit proces is afgerond, wil Ziggo de downloadsnelheid van zijn Internet Z3i-pakket in juni of julli verhogen naar 50Mbps, in plaats van de eerder genoemde 40Mbps. De geplande verhoging van de downloadsnelheid heeft mede door de vele wijzigingen in de analoge tv-pakketten langer geduurd dan de kabelaanbieder aanvankelijk hoopte. De Z3i-uploadsnelheid zal naar 5Mbps worden verhoogd.

  Ziggo hanteert voor Z3i een prijs van 69,95 euro, terwijl concurrent UPC momenteel een prijs van 60,50 euro voor een 60/6Mbps-pakket rekent en 80,50 euro voor een 120/10Mbps-abonnement. Overigens zullen de verhoogde snelheden van het Z3i-abonnement ook gaan gelden voor het Alles-in-1 Extra-abonnement, dat momenteel 64,95 euro per maand moet opbrengen. Ziggo bekijkt nog of het Z3i-abonnement zal blijven bestaan, of dat het vervangen zal worden door het Extra-abonnement.

  Eind dit jaar wil Ziggo de snelheid op delen van zijn netwerk verder verhogen tot 80Mbps, maar het is nog niet bekend in welke gebieden dit precies zal gaan plaatsvinden. In de loop van 2010 moeten de snelheden nog verder worden verhoogd tot 100 of 120Mbps. Om van snelheden boven de 20Mbps gebruik te kunnen maken, hebben Ziggo-abonnees een nieuw kabelmodem nodig, die aan de eurodocsis 3.0-standaard voldoet. Vos laat weten dat Ziggo inmiddels voldoende Touchstone TM702-kabelmodems in voorraad heeft en dat toekomstige Z3i-abonnees een dergelijk modem bijtijds zullen krijgen. Wanneer de overige internetabonnementen zullen overgaan op snelheden boven de 20Mbps, is nog onbekend.

  [​IMG]


  bron: tweakers
   
 2. Das goed nieuws toppie
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina